στιλάτο μεγάλο σαλόνι σπίτι ακατάστατο

5 Λόγοι που το σπίτι σου φαίνεται ακατάστατο

Ποιος δε θα ήθελε να έχει ένα σπίτι διαρκώς τακτοποιημένο και συγυρισμένο; Εξάλλου, η τάξη συμβάλλει στην καλή ψυχολογία και πιθανό να σου ανεβάζει τη διάθεση. Σου συμβαίνει συχνά όμως να καθαρίζεις και να μαζεύεις όλη την ώρα αλλά και πάλι το σπίτι σου να καταλήγει να φαίνεται ακατάστατο; Τότε δες μερικές συγκεκριμένες συνήθειες που δε βοηθάν το σπίτι σου να δείξει στην εντέλεια!

Νιώθεις ότι όσο χρόνο κι αν ξοδεύεις στο να περιποιείσαι το σπίτι σου ποτέ δε δείχνει άψογο; Ανακάλυψε λοιπόν 5 λόγους που το σπίτι σου φαίνεται ακατάστατο!

Γιατί το σπίτι σου δε φαίνεται ποτέ τακτοποιημένο!

Χρησιμοποιείς πολλά διακοσμητικά

στιλάτο σαλόνι

Σίγουρα τα διακοσμητικά είναι αυτά που τελειοποιούν ένα δωμάτιο και που το κάνουν να έχει χαρακτήρα και προσωπικές πινελιές. Ωστόσο, ένα κοινό λάθος που γίνεται είναι να το παρακάνεις με τα διακοσμητικά. Όταν μπουκώνεις ένα χώρο με αντικείμενα, όσο ωραία κι αν είναι μεμονωμένα, δεν τα αναδεικνύεις. Eκτός από αυτό, δημιουργείς ένα χάος και δεν αφήνεις το μάτι να ξεκουραστεί. Χρησιμοποίησε λοιπόν τα διακοσμητικά αντικείμενα με μέτρο!

Δες επίσης: Τα Ιδανικά χρώματα για το σαλόνι σου

Δε χρησιμοποιείς αξεσουάρ οργάνωσης

ραφιέρα καλάθια

Όλοι στο σπίτι μας έχουμε πράγματα που δεν έχουν συγκεκριμένη θέση, γι’ αυτό και τα αφήνουμε από εδώ κι από εκεί. Αυτή η συνήθεια όμως δημιουργεί μια εικόνα ακαταστασίας. Για να το αποφύγεις χρειάζεσαι σίγουρα τα κατάλληλα αξεσουάρ οργάνωσης. Τα αξεσουάρ αυτά μπορεί να είναι ψάθινα καλάθια, δίσκοι, δοχεία και άλλα τέτοια αντικείμενα για να κρατήσεις τα πράγματά σου οργανωμένα. Τέτοια αξεσουάρ οργάνωσης έχουν θέση σε όλα τα δωμάτια.

Δες επίσης: 5 Τρόποι να έχεις ένα πιο φωτεινό σπίτι

Δε στρώνεις καλά το ριχτάρι του καναπέ

μπεζ καναπές κουβέρτα

Ο καναπές είναι το βασικότερο έπιπλο του σαλονιού, στο οποίο το βλέμμα πέφτει κατευθείαν. Έτσι, όταν το ριχτάρι του καναπέ δεν είναι καλά στρωμένο δημιουργείται η αίσθηση προχειρότητας και ακαταστασίας στο δωμάτιο. Το να στρώσεις επιμελώς το ριχτάρι είναι μια μικρή κίνηση που ωστόσο μπορεί να αλλάξει ολόκληρο το σαλόνι!

Δες επίσης: Οικονομικές ιδέες διακόσμησης φοιτητικού σπιτιού

Στριμώχνεις πολλά πράγματα στα ράφια και τις βιβλιοθήκες

ράφια διακοσμητικά σπίτι ακατάστατο

Σίγουρα κάπου θα έχεις στο σπίτι σου μερικά ράφια ή μια βιβλιοθήκη. Και μπορεί ο ρόλος αυτών να είναι κατά βάση αποθηκευτικός αλλά αυτό δε σημαίνει ότι χρειάζεται να στριμώχνεις πολλά πράγματα σε αυτά. Όταν τα μπουκώνεις με αντικείμενα το μόνο που καταφέρνεις είναι να τα κάνεις να δείχνουν ακατάστατα και το ίδιο και το δωμάτιο που τα φιλοξενεί!

Δες επίσης: 5 Παλιομοδίτικοι κανόνες διακόσμησης μικρών χώρων

Αφήνεις ορατά πολλά καλώδια

καλάθια καλώδια

Τα καλώδια είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, ειδικά με τόσες ηλεκτρικές συσκευές που έχουν τα σπίτια μας. Ωστόσο, όταν αφήνεις τα καλώδια αυτά να φαίνονται τότε δημιουργείται μια εικόνα χάους. Φρόντισε λοιπόν να μαζέψεις φορτιστές ή άλλα καλώδια που δε σου είναι απαραίτητα ή να κρύψεις μέσα σε καλάθια ή με άλλους τρόπους αυτά που δε γίνεται να μαζέψεις. Όταν το κάνεις το σπίτι σου θα φαίνεται πιο περιποιημένο!