Ωραία η ζαχαροπλαστική και τα γλυκά, όταν όμως αποφασίζεις να τα φτιάξεις σπίτι, τότε η κουζίνα μπορεί να υποφέρει. Αλεύρια από εδώ, λεκέδες από βούτυρο και αυγά από την άλλη και γενικότερα επικρατεί ένα μικρό χάος- τουλάχιστον για μένα που δεν το έχω και με την ζαχαροπλαστική τόσο.
Ευτυχώς ανακάλυψα μερικά σπουδαία lifehacks ζαχαροπλαστικής που μου έκαναν- και θα σου κάνουν- την ζωή ευκολότερη. Μερικά από αυτά μάλιστα τα εφαρμόζω και στην μαγειρική όταν χρειάζεται για πιο συμμαζεμένα. Και ξέρεις ότι αυτά δεν τα κρατάω μόνο για μένα, αλλά θέλω να τα μοιράζομαι και μαζί σου. Πάμε να τα δούμε.
Μοναδικά lifehacks ζαχαροπλαστικής
Ξεχώρισε τα αυγά
Ξεκινάω με ένα μόνιμο βάσανο και άγχος, το ξεχώρισμα του κρόκου από το ασπράδι. Άκου να δεις το κόλπο. Τα σπας όλα όμορφα και προσεκτικά σε ένα μπολ. Έπειτα με ένα μπουκαλάκι νερού- άδειο- πατάς και ρουφάς τους κρόκους. Τόσο απλά ξεχωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια!
Δες επίσης: 10+2 Tips μαγειρικής που ακολουθούν μεγάλοι σεφ!
Μην λερώνεις το βιβλίο με τις συνταγές
Το συγκεκριμένο lifehack είναι απίστευτο, ευφάνταστο, άκρως βολικό και με κάνει να αναρωτιέμαι πως και δεν το σκέφτηκα και μόνη μου. Πάρε μια κρεμάστρα από αυτές που κρεμάς τις φούστες- με τα πιαστράκια. Κρέμασε την σε ένα ντουλάπια και στα πιαστράκια στερέωσε τη σελίδα με την συνταγή. Ούτε να ψάχνεις τις σελίδες, ούτε να φοβάσαι μη λερώσεις το βιβλίο.
Pancakes σε σχήματα
Θέλεις να αλλάξεις από τις κλασικές στρόγγυλες κρέπες ή pancakes; Πάρε τα κουπάτ της κουζίνας και βάλτα στο τηγάνι. Ρίξε το μείγμα από τις κρέπες και voila! Κρέπες με διαφορετικό σχήμα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τις ομελέτες. Μια ευχάριστη αλλαγή την οποία προτιμώ τα Κυριακάτικα πρωινά!
Δες επίσης: 4 Απλά βήματα για να κάνεις απόψυξη το ψυγείο σου!
Τέλεια κομμένο κομμάτι τούρτας
Νομίζω καθένας μας ζηλεύει ένα τέλεια κομμένο κομμάτι τούρτας. Ξέρεις αυτό που βγαίνει τελείως καθαρό, χωρίς να έχει λερωθεί από τα πλάγια. Πως μπορείς να το κάνεις και εσύ; Κόβοντας την τούρτα με ζεστό μαχαίρι. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να έχεις βουτηγμένο το μαχαίρι σε μια κανάτα με ζεστό νερό.
Μαλακή καστανή ζάχαρη
Καλή η καστανή ζάχαρη και πιο υγιεινή από την λευκή, αλλά με το που τη βάλεις στο ντουλάπι παγώνει και γίνεται τόσο σκληρή! Για να μαλακώσει σκέπασε την με μια νωπή χαρτοπετσέτα και βάλτην στα μικροκύματα για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Πολύ πιο εύκολο από το να την κοπανάς.
Δες επίσης: 10 Tricks για να κρατήσεις φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά!
Τέλεια μαλακά κουλουράκια
Τα τέλεια μπισκότα και κουλουράκια είναι αυτά που είναι σκληρά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό τους. Για να πετύχεις αυτήν την τέλεια υφή το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τη ζύμη, αφού την χτυπήσεις, στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει.
Ανακάτεψε χωρίς να κάνεις χαμό
Περίσσεψαν χάρτινα/πλαστικά πιατάκια από παιδικό πάρτι ή από πάρτι που έκανες με φίλους και δε ξέρεις τι να κάνεις; Μην τα πετάξεις γιατί έχουν και άλλες χρήσεις. Αν δεν έχεις μεγάλο μίξερ που έχει και κάδο και καπάκι για να μην πετάγονται τα αλεύρια ή αν έχεις αλλά το καπάκι αγνοείται, μάντεψε τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Ναι τα πιατάκια του πάρτι! Θα γλιτώσεις πολύ καθάρισμα αλήθεια!
Δες επίσης: 8 Έξυπνοι τρόποι να καθαρίσεις με ένα λεμόνι την κουζίνα σου!
Παίξε με την άχνη ζάχαρη
Τα σεμεδάκια της γιαγιάς που δεν στρώνεις και τα έχεις και κάθονται στα ντουλάπια, ήρθε η ώρα τους να γίνουν χρήσιμα. Στόλισε τα κέικ σου με άχνη ζάχαρη, δημιουργώντας όμως σχέδια. Πως; Απλά στρώσε το σεμεδάκι πάνω από το κέικ και πασπάλισε με άχνη ζάχαρη!