Home Lifehack 10+2 Tips μαγειρικής που ακολουθούν μεγάλοι Σεφ!
cooking tricks

10+2 Tips μαγειρικής που ακολουθούν μεγάλοι Σεφ!

by exypnes-idees

Όσο ευχάριστη μπορεί να είναι η μαγειρική για πολλούς από εμάς, τόσο κουραστική μπορεί να γίνει με τις αναποδιές που συμβαίνουν συνήθως, αλλά και με το καθάρισμα που πρέπει να κάνουμε μετά. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν και κάποιοι σεφ που έχουν μοιραστεί μαζί μας όλα εκείνα τα έξυπνα Tips μαγειρικής που χρησιμοποιούν για να κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη.

Στην συνέχεια μπορείς να βρεις 12 lifehacks που θα σε κάνουν να θέλεις να βρίσκεσαι συνέχεια στην κουζίνα σου και να μαγειρεύεις για τους φίλους και την οικογένεια σου!

 

Tips μαγειρικής που θα κάνουν το μαγείρεμα να μοιάζει με παιχνιδάκι!

 

1. Πως να καθαρίσεις τα σκόρδα

cooking tricks

Το καθάρισμα των σκόρδων μπορεί να γίνει πολύ κουραστικό αν δεν γνωρίζεις τον κατάλληλο τρόπο για να το κάνεις. Η πιο εύκολη λύση είναι να πιέσεις τα σκόρδα με ένα μαχαίρι, χωρίς να τα ξεφλουδίσεις, χρησιμοποιώντας την παλάμη σου. Έτσι θα ανοίξουν τα φλούδια και θα μπορέσεις να τα βγάλεις πολύ εύκολα.

2. Εύκολο μάζεμα σκουπιδιών

magirema exipnes idees

Δες επίσης 10 Tricks για να κρατήσεις φρέσκα τα λαχανικά και τα φρούτα!

Όποτε έχουμε να φτιάξουμε ένα φαγητό και πρέπει να κόψουμε και να καθαρίσουμε διάφορα υλικά καταλήγει ο πάγκος μας να είναι σε μαύρα χάλια. Για να το αποφύγεις αυτό, θα πρέπει να έχεις ένα μπολ και να τα καθαρίζεις εκεί μέσα, ώστε απλά να το αδειάσεις στο τέλος.

3. Πως να ακονίσεις τα μαχαίρια σου

lifehacks magiriki

Αν δεις ότι τα μαχαίρια σου δεν κόβουν όπως στην αρχή και θέλεις να τα ακονίσεις, μπορείς πολύ απλά να το κάνεις στον πάτο μιας κούπας. Το “δαχτυλίδι” από το κάτω μέρος της κούπας είναι συνήθως πιο σκληρό και ανθεκτικό ακόμη και από ένα μεταλλικό αντικείμενο.

4. Πως να κάνεις το πιο εύκολο πανάρισμα

cooking advice

Αν θέλεις να πανάρεις το φιλέτο κοτόπουλο με αλεύρι και παρμεζάνα, ώστε να έχεις ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το αριστερό σου χέρι στα στερεά υλικά (δηλαδή το αλεύρι και την παρμεζάνα) και το δεξί για να το περάσεις από τα αυγά. Έτσι θα αποφύγεις το να λερώσουν τα χέρια σου και να κολλάνε.

5. Πως να αποθηκεύσεις τα φαγητά στην κατάψυξη

organosi psugeiou

Δες επίσης 8 Έξυπνους τρόπους να καθαρίσεις με ένα λεμόνι την κουζίνα σου!

Αν θέλεις να παγώσεις διάφορα τρόφιμα για να τα χρησιμοποιήσεις αργότερα προσπάθησε να κάνεις την συσκευασία όσο πιο επίπεδη γίνεται. Όσο πιο επίπεδο είναι ένα σακουλάκι με σούπα ή σάλτσα, ή ακόμη και με κιμά, τόσο πιο εύκολα ξεπαγώνει.

6. Πως να σπάσεις τα αυγά

spasimo augon tips

Για να αποφύγεις το να πέσουν τσόφλια μέσα στην ομελέτα σου θα πρέπει να σπας τα αυγά σου σε μία επίπεδη επιφάνεια, όπως είναι ο πάγκος της κουζίνας, και όχι στο μπολ. Έτσι σπάει πολύ πιο εύκολα και το αυγό χωρίς να συνθλίβεται.

7. Χρησιμοποίησε ξύλο κοπής ή πλαστικό δίσκο

sumvoules kouzina exypnes-idees.gr

Πολλές είναι οι γυναίκες που επιλέγουν να κόβουν τα υλικά τους επάνω σε μια γυάλινη επιφάνεια, επειδή είναι πολύ πιο εντυπωσιακή για την κουζίνα τους, αλλά έτσι το μόνο που καταφέρνουν είναι να καταστρέφουν τα μαχαίρια τους. Αντ’ αυτού πάρε ένα ξύλο κοπής ή έναν πλαστικό δίσκο που δεν επηρεάζουν την λεπίδα των μαχαιριών.

8. Πως να κρατήσει η κρούστα μετά το τηγάνισμα

suntages mageirikis

Δες επίσης 12 Τρόπους έξυπνης οργάνωσης & αποθήκευσης στην κουζίνα σου!

Αν δεν θέλεις να πανιάσουν κατευθείαν τα κολοκυθάκια που έκανες τηγανιτά ή τα κρέατα σου, αντί να τα βάλεις σε ένα πιάτο με χαρτοπετσέτα για να στραγγίσει το λάδι βάλτα επάνω σε μία σχάρα για λίγα λεπτά, ώστε να τρέχει το λάδι σε ένα ταψάκι.

9. Τι να κάνεις για να μην είναι αλμυρά τα φαγητά σου

symvoules mageirikis chefs

Αν κατά λάθος ρίξεις λίγο περισσότερο αλάτι στο φαγητό σου αυτό δεν σημαίνει ότι το κατέστρεψες. Υπάρχει τρόπος να το σώσεις αν μιλάμε για σούπα ή για οποιοδήποτε φαγητό που έχει σάλτα. Θα πρέπει απλά να καθαρίσεις και να βάλεις μέσα μια πατάτα ολόκληρη. Οι πατάτες τραβάνε το αλάτι.

10. Πως να φτιάξεις ζουμερό κοτόπουλο

syntages kotopoulo

Για να κάνεις ένα κοτόπουλο να είναι ζουμερό θα πρέπει πριν το ψήσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο στεγνό γίνεται. Στέγνωσε το λοιπόν με χαρτοπετσέτες και ρίξε λίγο αλάτι. Έπειτα, βάλτο στο ψυγείο να ξεκουραστεί για λίγες ώρες. Μόλις το ψήσεις εκτός του ότι θα είναι ζουμερό θα έχει επίσης υπέροχα τραγανή πέτσα.

11. Πως να φιλετάρεις το μοσχάρι

temaxismos kreatos tips

Δες επίσης 10 Hacks για την κουζίνα που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη!

Το μοσχάρι, λόγω των ινών που έχει, κολλάει πολύ στο μαχαίρι με αποτέλεσμα να διαλύεται πριν το μαγείρεμα. Αν όμως θέλεις να το φιλετάρεις το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το βάλεις στην κατάψυξη για 10 με 15 λεπτά πριν ξεκινήσεις να το κόβεις. Αυτό θα σταθεροποιήσει το κρέας και δεν θα χαλάσει ούτε η υφή αλλά ούτε και η γεύση του.

12. Πως να κάνεις τα μαχαίρια σου αντιολισθητικά

tips mageirikis exypnes-idees.gr

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιήσεις για ώρα ένα μαχαίρι γιατί γλιστράει η λαβή του. Μπορείς όμως να λύσεις το πρόβλημα σου τυλίγοντας στην λαβή του δύο με τρία λαστιχάκια αφήνοντας κενό ανάμεσα τους.

Related Posts