Home Διακόσμηση 7 Λάθη που κάνεις στη διακόσμηση σαλονιού
διακόσμηση σαλονιού

7 Λάθη που κάνεις στη διακόσμηση σαλονιού

by exypnes-idees

Το σαλόνι είναι ένα από τα δωμάτια του σπιτιού, που χρησιμοποιούμε περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που να τα περισσότερα λάθη γίνονται στη διακόσμηση σαλονιού.

Εμείς στο exypnes-idees.gr σου αναφέρουμε, παρακάτω, τα πιο συχνά λάθη που γίνονται κατά τη διακόσμηση αυτού του χώρου, αλλά και τρόποι να τα επιλύσεις, ώστε να δημιουργήσεις ένα ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση του σαλονιού και πώς μπορείς να τα διορθώσεις;

 

1. Δεν έχεις τραπεζάκι σαλονιού στο σωστό μέγεθος

διακόσμηση σαλονιούδιακόσμηση σαλονιού

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στη διάταξη του σαλονιού είναι ότι δεν παρέχεται αρκετός χώρος πάνω στο τραπέζι σαλονιού. Είτε επειδή το δωμάτιο είναι μικρό και δε χωράει ένα τραπεζάκι, είτε επειδή το έχεις γεμίσει με αξεσουάρ και διακοσμητικά, που δεν αφήνουν αρκετό ελεύθερο χώρο, για να ακουμπήσεις πράγματα.

Για παράδειγμα, εάν θέλεις ο χώρος σου να μη φαίνεται υπερβολικά φορτωμένος, προτίμησε ένα γυάλινο τραπέζι, ώστε να “χάνεται” από το οπτικό πεδίο, ή τοποθέτησε ένα μικρό σκαμπό μπροστά στον καναπέ. Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρχει αρκετός χώρος να κινηθείς στο σαλόνι, αλλά και ένα μέρος να ακουμπήσεις κάτι.

Δες επίσης: 5 Αγορές που πρέπει να κάνεις για τέλεια διακόσμηση σαλονιού!

2. Χρησιμοποιείς λάθος μέγεθος χαλί στη διακόσμηση σαλονιού

διακόσμηση σαλονιούχαλί σαλονιού

Ένα χαλί στο σαλόνι είναι ο κατάλληλος τρόπος να συνδυάσεις τα έπιπλα και να δημιουργήσεις μια ζεστή ατμόσφαιρα. Όμως, αν δεν έχεις βρει το σωστό μέγεθος ή το έχεις τοποθετηθεί λάθος, τότε μπορεί το δωμάτιο να δείχνει λάθος ή και μικρότερο.

Θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις ένα μεγαλύτερο χαλί για το σαλόνι σου και όχι ένα μικρότερο που να ακουμπάει μόνο το τραπεζάκι. Για το λόγο αυτό, φρόντισε τα έπιπλα του σαλονιού σου να πατάνε όλα πάνω στο χαλί, ή τουλάχιστον μέχρι το μέσον τους.

Δες επίσης: 3 Tips για να διαλέξεις το κατάλληλο χαλί

3. Έχεις πάρα πολλά ή πολύ λίγα έπιπλα

μίνιμαλ σαλόνιδιακόσμηση σαλονιού

Εάν σου αρέσουν οι πιο minimal χώροι, τότε, πιθανότατα, να έχεις πιο λίγα έπιπλα από όσο πρέπει, για να είναι λειτουργικό και πρακτικό ένα σαλόνι. Θα σου πρότεινα, να προσθέσεις κάποια κομμάτια, όπως κάποια καρέκλα ή ένα τραπεζάκι, ώστε να γεμίσεις κάπως το χώρο και να εξυπηρετείσαι στην καθημερινότητά σου.

Εάν, πάλι, είσαι του άλλου άκρου και θέλεις να έχεις πολλά τριγύρω σου, τότε, καλύτερα, να αφαιρέσεις μερικά. Μην το παρακάνεις με περιττά αντικείμενα. Τοποθέτησε μόνο όσα είναι απαραίτητα, χωρίς να παραγεμίζεις το χώρο σου με extra έπιπλα.

Δες επίσης: 6 Διακοσμητικές τάσεις για το σαλόνι σου το 2022

4. Μην βάζεις όλα τα έπιπλα κολλητά στον τοίχο

διακόσμηση σαλονιούδιακόσμηση σαλονιού

Ένα πολύ σύνηθες λάθος, που κάνουμε όλοι μας, είναι η τοποθέτηση όλων των επίπλων μπροστά στον τοίχο. Από τη μια είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση διακόσμησης. Από την άλλη, όμως, δε υπάρχει ένας ζεστός κεντρικός χώρος. Μεταξύ μας, θυμίζει και λίγο σε αμφιθέατρο.

Τοποθέτησε, έστω, ένα-δύο έπιπλα μακριά από τον τοίχο. Ακόμα και 2 καρέκλες να βάλεις πιο μακριά, θα βοηθήσει αισθητά.

Δες επίσης: 5 Πρωτότυπες ιδέες για τη διακόσμηση του σαλονιού!

5. Μην έχεις τον καναπέ με την πλάτη στην εξώπορτα για σωστή διακόσμηση σαλονιού

διακόσμηση σαλονιούδιακόσμηση σαλονιού

Το συγκεκριμένο είναι ένα πολύ συχνό λάθος που κάνουμε όταν διακοσμούμε ένα σαλόνι. Προσπάθησε να μετακινήσεις τον καναπέ σου κάπου αλλού, έτσι ώστε η πλάτη του να μην κοιτάει την εξώπορτα. Έτσι, όποιος κάθεται θα μπορεί να βλέπει ποιος μπαίνει στο σπίτι.

Εάν ο χώρος σου δεν σου επιτρέπει να μετακινήσεις τον καναπέ σου σε άλλη θέση, τοποθέτησε ένα τραπεζάκι από πίσω, με κάποια διακοσμητικά επάνω, ώστε να υπάρχει ένα ενδιάμεσο στοιχείο μεταξύ της εξώπορτας και του καναπέ.

Δες επίσης: Οι Μεγαλύτερες τάσεις στα έπιπλα για το 2022

6. Δεν υπάρχει σαφής διαδρομή μέσα στο σπίτι

διακόσμηση σαλονιούκαθιστικό

Όλα τα δωμάτια, πρέπει να έχουν ένα καθορισμένο μοτίβο κυκλοφορίας. Δηλαδή, να καταλαβαίνει εύκολα κάποιος από πού πρέπει να περάσει, για να διασχίσει το δωμάτιο. Εάν σε αυτή τη διαδρομή έχεις βάλει ενδιάμεσα αντικείμενα, τότε καλύτερα να ξανά σκεφτείς τη διαμόρφωση του χώρου σου.

Συνεπώς, αφαίρεσε οτιδήποτε μπλοκάρει την βασική κυκλοφορία μέσα στο χώρο και άφησε λίγο έξτρα χώρο, για να μπορείς να περάσεις.

Δες επίσης: 7 Κόλπα για να διακοσμήσεις το σαλόνι σου!

7. Μην τοποθετείς μόνο φωτιστικά οροφής

διακόσμηση σαλονιούδιακόσμηση σαλονιού

Δες επίσης: Ποια είναι τα βασικότερα λάθη που κάνεις στο φωτισμό του σπιτιού σου!

Αφενός, τα φωτιστικά οροφής είναι τα πιο εύκολα, εύχρηστα και πρακτικά φώτα μέσα στο σπίτι. Ακριβώς, όμως, επειδή είναι από πάνω μας, δημιουργούν σκιές, που καμιά φορά είναι δυσάρεστες. Ταυτόχρονα, δεν θα σε εξυπηρετήσουν σε δραστηριότητες, όπως η ανάγνωση ενός βιβλίου, που θέλεις ένα μικρό φως δίπλα σου, για να βλέπεις.

Τοποθέτησε επιδαπέδια φωτιστικά ή πορτατίφ στο ύψος του ματιού, ώστε να εξυπηρετείσαι σε οτιδήποτε κάνεις.

Related Posts

Leave a Comment