Home Διακόσμηση 6 Λάθη που κάνεις όταν ανακαινίζεις το σπίτι!
δωμάτιο γκρεμισμένο ανακαινισμένο λάθη ανακαινίζεις

6 Λάθη που κάνεις όταν ανακαινίζεις το σπίτι!

by tzinav

Η ανακαίνιση ενός σπιτιού είναι σίγουρα μια μεγάλη διαδικασία που απαιτεί χρόνο, χρήμα και ενέργεια. Για το λόγο αυτό πρέπει να περιορίσεις όσο γίνεται περισσότερο τα λάθη που γίνονται όταν ανακαινίζεις το σπίτι σου. Έτσι, η κουραστική αυτή διαδικασία θα γίνει πιο ευχάριστη και με λιγότερες αστοχίες.

Αν λοιπόν τα οργανώσεις όλα σωστά μια ανακαίνιση μπορεί να εξελιχθεί ομαλά και χωρίς μεγάλα προβλήματα. Δες τα 6 λάθη που κάνεις όταν ανακαινίζεις το σπίτι σου!

6 Πράγματα που πρέπει να αποφύγεις κατά την ανακαίνιση!

 

1. Υποτιμάς το κόστος της αλλαγής

δωμάτιο υπό ανακαίνιση

Σε όλους έχει συμβεί να ξεκινάμε μια αλλαγή στο σπίτι μας με ένα συγκεκριμένο budget και στη συνέχεια να προκύπτουν όλα και περισσότερες αλλαγές, αυξάνοντας το τελικό κόστος. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να σε βγάλει εντελώς εκτός προϋπολογισμού. Επειδή είναι αδύνατο να τα προβλέψεις όλα από την αρχή καλό είναι να υπολογίζεις ένα 15% πάνω στο τελικό κόστος από αυτό που έχεις στο μυαλό σου ώστε να μη βρεθείς προ εκπλήξεως.

Δες επίσης: Ιδέες για την ανακαίνιση του μπάνιου σου!

2. Επιλέγεις πάντα την πιο οικονομική λύση

δωμάτιο γκρεμισμένο ανακαινισμένο λάθη ανακαινίζεις

Συχνά μια οικονομική επιλογή αποδεικνύεται και ποιοτική αλλά όχι πάντα! Το να επιλέξεις έναν φθηνό επαγγελματία που δε θα επενδύσει πολύ χρόνο στη δουλειά μπορεί να αποδειχθεί πολύ κοστοβόρο στο μέλλον, προκαλώντας ζημιές στο σπίτι. Έτσι, αντί να ξοδεύεις χρήματα για να επιδιορθώσεις ίσως είναι καλύτερα να επενδύσεις τα χρήματα αυτά εξαρχής.

Δες επίσης: 19 Ιδέες για ανακαίνιση του υπνοδωματίου!

3. Δεν παίρνεις καλά τα μέτρα

μεζούρα σχέδια σπιτιού

Τα άλφα και το ωμέγα σε μια ανακαίνιση, είτε είναι πλήρης είτε μερική, είναι να πάρεις σωστά τα μέτρα. Το μέτρο θα πρέπει να γίνει ο καλύτερος φίλος σου την περίοδο αυτή και να μην το αποχωρίζεσαι. Μόνο έτσι θα κάνεις τις καλύτερες και πιο ταιριαστές επιλογές.

4. Δεν διαλέγεις έξυπνα τους συνεργάτες σου

σχέδια σπιτιού μεζούρα ξύλα υπολογισμοί

Όσο κι αν πιάνουν τα χέρια σου το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστείς κάποια τεχνική εταιρία ή έναν εργολάβο για την ανακαίνιση του σπιτιού. Το σημαντικό όμως είναι να τον επιλέξεις σωστά και όχι εξαιτίας της τιμής ή της ταχύτητας στην ολοκλήρωση του έργου του. Ζήτα συμβουλές από γνωστούς σου ή ακόμα και δείγματα προηγούμενων δουλειών του. Μπορεί να ακούγεται απαιτητικό αλλά η επένδυση σου είναι μεγάλη, οπότε πρέπει να επιζητάς το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δες επίσης: 9 Μοναδικές ιδέες για οικονομική ανακαίνιση σαλονιού!

5. Δαπανάς χρήματα για λάθος πράγματα

ξύλινο πάτωμα λάθη ανακαινίζεις

Μπορεί το budget σου να είναι περιορισμένο αλλά πρέπει να το επιμερίσεις σωστά στις διάφορες εργασίες. Για παράδειγμα, δεν είναι ανάγκη να επιλέξεις το πιο ακριβό πλακάκι στην κουζίνα σου. Προτίμησε να διαθέσεις τα έξτρα χρήματα σε καλύτερης ποιότητας κουφώματα που θα σε γλιτώσουν από έξοδα θέρμανσης. Με την ίδια λογική, είναι προτιμότερο να επιλέξεις ένα ξύλο καλής ποιότητας για το πάτωμα και να εξισορροπήσεις το κόστος αυτό με πιο οικονομικές επιλογές στα έπιπλα.

Δες επίσης: 4 Tips για να αναβαθμίσεις το σαλόνι σου!

6. Δε θέτεις ένα χρονικό πλαίσιο

Πέρα από τον οικονομικό προγραμματισμό της ανακαίνισης είναι σημαντικό να θέσεις και ένα χρονικό περιορισμό. Συνήθως, οι μεγάλες αλλαγές τραβάνε περισσότερο απ’ ότι υπολογίζεται στην αρχή. Γι’ αυτό, προκειμένου να αποφύγεις μελλοντικούς εκνευρισμούς πρέπει να συζητήσεις αναλυτικά με τους επαγγελματίες που θα επιλέξεις τις δικές σου ανάγκες και σχέδια σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και εκείνοι να σου πουν αν είναι εφικτό.

Related Posts