αιώρα από παλιά παλέτα

6 Κούνιες και αιώρες για το σπίτι σου που μπορείς να φτιάξεις!

Οι χαλαρωτικές ώρες στο σπίτι είναι άκρως απολαυστικές και μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερες με μια κούνια ή αιώρα. Μπορείς να τις βάλεις είτε μέσα στο σπίτι σου είτε έξω στην αυλή, τον κήπο ή το μπαλκόνι σου.

Αν και πρόκειται για μια απλή κατασκευή, οι έτοιμες κούνιες και αιώρες που κυκλοφορούν στην αγορά συχνά είναι ακριβές. Αν λοιπόν αγαπάς τα εύκολα και γρήγορα DIY και η ιδέα της κούνιας σου φαίνεται καλή, είσαι στο κατάλληλο μέρος. Το exypnesidees.gr σου προτείνει 6 διαφορετικές ιδέες για εύκολες κούνιες και αιώρες τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού χώρου!

6 Ιδέες για εύκολες DIY κούνιες και αιώρες για να φτιάξεις!

 

1. Κούνια με ξύλινη επιφάνεια

κούνια στο υπνοδωμάτιο

Μια από τις πιο εύκολες εκδοχές για κούνια εσωτερικού χώρου είναι αυτή με ξύλινο κάθισμα. Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείς για τη κούνια είναι ένα κομμάτι ξύλο και αλυσίδες ή χοντρά σχοινιά. Είναι εξαιρετικά οικονομική κατασκευή και θα την χαρείς πολύ!

Δες επίσης: 18 Μαγικές κούνιες για διάβασμα στον κήπο!

2. Υφασμάτινη κούνια εσωτερικού χώρου


υφασμάτινη κούνια εσωτερικού χώρου

Η υφασμάτινη κούνια εσωτερικού χώρου είναι μια επίσης πολύ εύκολη κατασκευή. Δε θα χρειαστείς πολλά υλικά και στο σύνολο θα σου κοστίσει ελάχιστα χρήματα!

Δες επίσης: 23 Μοναδικές DIY ξύλινες κατασκευές που εντυπωσιάζουν!

3. DIY αιώρα  για το σπίτιαιώρα για το σπίτι

Η κλασσική αιώρα για το σπίτι σου είναι ιδανική για τον κήπο. Θα την ευχαριστηθείς τόσο εσύ όσο και οι μικρότεροι της οικογένειας. Μπορείς να βρεις πως μπορείς να φτιάξεις μια αιώρα βήμα βήμα εδώ: Πως να φτιάξεις μια αιώρα για το σπίτι σου!

4. Κούνια-καρεκλάκι για μωράdiy κούνια για μωρά

Πέρα από τις κούνιες για μεγάλους, μια πρόταση είναι να φτιάξεις και κούνια για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Συγκέντρωσε πανί, τέσσερα κυλινδρικά ξύλα και σχοινιά για να κρεμάσεις τη κούνια. Η εκτέλεση της κατασκευής είναι παιχνιδάκι!

Δες επίσης: 11 Εύκολες και γρήγορες κατασκευές διακοσμητικών με σχοινί!

5. Πλεκτή ατομική κούνια για το σπίτιπλεκτή κούνια diy

Μια όχι και τόσο άνετη αλλά όμορφη επιλογή είναι η πλεκτή boho κούνια. Μπορείς να προσαρμόσεις εσύ τη πλέξη και το χρώμα σε αυτήν έτσι ώστε να ταιριάζει στον χώρο που θα την βάλεις!

Δες επίσης: 11 Υπέροχες DIY κατασκευές κήπου για παιδιά!

6. Αιώρα από παλιές ξύλινες παλέτεςαιώρα από παλιά παλέτα

Δες επίσης: 14 Φανταστικές ιδέες με παλέτες για την αυλή!

Μια ακόμα πολύ εύκολη κατασκευή είναι η αιώρα από παλιές παλέτες. Θα χρειαστείς μόνο μερικές ξύλινες παλέτες , μερικά σχοινιά, ένα στρωματάκι για να ξαπλώνεις στα μαλακά και μερικά μαξιλάρια!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!