οικονομική διακόσμηση αυλή

Ιδέες για οικονομική διακόσμηση στην αυλή

Ποιος δε θα ήθελε να έχει έναν κήπο που να τον απολαμβάνει όταν ο καιρός το επιτρέπει; Αν ανήκεις στους τυχερούς που έχουν μια αυλή τότε σίγουρα ξέρεις ότι το να τη διακοσμήσεις μπορεί να είναι αρκετά απαιτητικό αλλά και κοστοβόρο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να πετύχεις μια οικονομική διακόσμηση στην αυλή κι εμείς θα σου δείξουμε μερικούς!

Ο κήπος είναι η διέξοδος μας κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι! Βέβαια είναι πολύ εύκολο να ξεφύγεις και να ξοδέψεις πολλά χρήματα για να διαμορφώσεις τον κήπο σου. Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο ανακάλυψε όμορφες ιδέες για οικονομική διακόσμηση στην αυλή!

Πώς να διακοσμήσεις τον κήπο με λίγα χρήματα!

Χρησιμοποίησε παλέτες για τα φυτά σου

παλέτα λουλούδια οικονομική διακόσμηση αυλή παλέτα πρασινάδα

Οι παλέτες είναι ένα πολύ οικονομικό αντικείμενο που μπορείς να βρεις εύκολα και να φτιάξεις άπειρα πράγματα για τον εξωτερικό σου χώρο. Κι ενώ οι ιδέες με παλέτες είναι άπειρες, αν θέλεις να αναδείξεις τα φυτά και τα λουλούδια σου τότε φύτεψέ τα μέσα στις παλέτες. Ακούμπησε τις παλέτες σε έναν τοίχο ή κρέμασέ τες για να δώσεις χρώμα στον κήπο σου!

Δες επίσης: 5 Κανόνες για τη διακόσμηση εξωτερικού χώρου

Διακόσμησε με κουρτίνες

κουρτίνες σαλονάκια αυλή οικονομική διακόσμηση αυλή boho αυλή

Μερικές κουρτίνες στην αυλή είναι αρκετές για να δώσουν μια αιθέρια και boho πινελιά στο χώρο! Επιπλέον, οι κουρτίνες μπορούν να σου προσφέρουν ιδιωτικότητα αλλά και σκιά. Μάλιστα, δε χρειάζεται να διαλέξεις ακριβές κουρτίνες αλλά μπορείς να αξιοποιήσεις ακόμα και παλιές κουρτίνες που δε χρησιμοποιείς πια.

Δες επίσης: Όμορφες ιδέες για εξωτερικό φωτισμό από τα ΙΚΕΑ

Φύτεψε λουλούδια σε DIY δημιουργικές γλάστρες

καρότσα λουλούδια λάστιχο λουλούδια

Το DIY είναι συνήθως ένας πιο οικονομικός τρόπος να αποκτήσεις πράγματα που είναι εκτός budget. Αντί λοιπόν να ξοδέψεις μια περιουσία για γλάστρες και παρτέρια μπορείς να σκεφτείς δημιουργικά και να φτιάξεις κάποια πράγματα μόνος σου. Για παράδειγμα, τα παλιά λάστιχα ενός αυτοκινήτου μπορούν με ελάχιστη φροντίδα να αποτελέσουν μια εναλλακτική γλάστρα για τα λουλούδια και τις πρασινάδες σου. Μια άλλη καλή σκέψη είναι να χρησιμοποιήσεις μια παλιά καρότσα ως γλάστρα, παλιά συρτάρια ή κορμούς δέντρων.

Δες επίσης: Ιδέες για εναλλακτικές γλάστρες για τον κήπο

Βάλε το υγρό στοιχείο στον κήπο σου

βαρέλι νερό πρασινάδες οικονομική διακόσμηση αυλή δεξαμενή νερό

Το υγρό στοιχείο σε έναν κήπο πάντα δίνει το κάτι παραπάνω. Άσε που δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης. Δε χρειάζεται απαραίτητα το υγρό στοιχείο να είναι κάτι περίτεχνο και ακριβό, όπως ένα σιντριβάνι. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια μεγάλη δεξαμενή, όπως ένα βαρέλι και να τοποθετήσεις μέσα νερό και μερικά φυτά. Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά θα είναι μια σημαντική προσθήκη στην αυλή σου.

Δες επίσης: Πρωτότυπες ιδέες για DIY διακόσμηση κήπου

Χρησιμοποίησε δημιουργικά τα γυάλινα βαζάκια για φωτισμό

βάζο κερί κρεμασμένο οικονομική διακόσμηση αυλή

βαζάκια κεριά

Τα γυάλινα βαζάκια είναι ένα αντικείμενο που βρίσκεται στα περισσότερα σπίτια σε αφθονία! Ένας εναλλακτικός τρόπος για να τα χρησιμοποιήσεις είναι σαν φωτιστικό στην αυλή σου. Για να το πετύχεις αυτό θα χρειαστεί να βάλεις μέσα στο βάζο είτε ρεσό είτε LED φωτάκια. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις φτιάξει όμορφα φαναράκια. Στη συνέχεια, δοκίμασε να κρεμάσεις τα βαζάκια από τα δέντρα του κήπου. Αυτό θα δώσει μια ρομαντική πινελιά στην αυλή χάρη στο χαμηλό φωτισμό που θα προσθέσεις!