φυτά εσωτερικού χώρου για το υπνοδωμάτιο

  6 Ιδέες για φυτά εσωτερικού χώρου στο υπνοδωμάτιο!

  Το υπνοδωμάτιο είναι ο βασικός χώρος χαλάρωσης στο σπίτι και τα φυτά μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν αυτό το αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας. Διαλέγοντας ένα ή και περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου στο υπνοδωμάτιο θα έχεις ωραία χρώματα στο χώρο, όμορφη διακόσμηση αλλά και πιο φρέσκο και καθαρό αέρα.

  Όποιες και να είναι οι συνθήκες φωτός στο υπνοδωμάτιο σου, υπάρχει ένα κατάλληλο φυτό εσωτερικού χώρου για εσένα. Ας δούμε λοιπόν 6 από τα καλύτερα φυτά που μπορείς να βάλεις στο υπνοδωμάτιο σου!

  Τα καλύτερα φυτά για να διακοσμήσεις το υπονδωμάτιο!

   

  1. Κρίνος

  κρίνος στο υπνοδωμάτιο

  Ο κρίνος θεωρείται από τα καλύτερα φυτά για την απομάκρυνση των κύριων τοξινών από τον αέρα. Είναι από τα πιο δημοφιλή φυτά χάρη στο όμορφο λουλούδι και τα γυαλιστερά φύλλα που διαθέτει!

  Δες επίσης:Τα 10 πιο ανθεκτικά φυτά για το σαλόνι!

  2. Σανσεβιέρα!

  φυτά εσωτερικού χώρου σε γλάστρες

  Πολύ όμορφο φυτό για το υπνοδωμάτιο σου είναι και η σανσεβιέρα. Χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση και όχι πολύ συχνό πότισμα. Βάλε τη σανσεβιέρα σου σε φωτεινό μέρος για να αναπτυχθεί γρήγορα και φρόντισε να εξασφαλίσεις την αποστράγγιξη της καθώς τα φύλλα της συγκρατούν το νερό!

  Δες επίσης: 6 Φυτά εσωτερικού χώρου που είναι τοξικά για σκύλους!

  3. Ζέρμπερα!

  λουλούδι ζέρμπερα

  Εξαιρετικό φυτό είναι και η ζέρμπερα, ένα φυτό που θυμίζει γιγάντιες μαργαρίτες. Είναι υπέροχη επιλογή για τη κρεβατοκάμαρα καθώς θα δώσει έντονο και ζωηρό χρώμα στο χώρο σου. Η ζέρμπερα προτιμά τα ηλιόλουστα σημεία και ευδοκιμεί σε θερμοκρασία ούτε πολύ υψηλή ούτε πολύ χαμηλή.

  Δες επίσης: 6 Κόλπα για να διατηρήσεις ζωντανά τα φυτά σου!

  4. Γαρδένια!

  γαρδένια

  Κλασσική, πανέμορφη και εντυπωσιακή είναι και η γαρδένια. Αν και απαιτεί αρκετή φροντίδα για να διατηρείται η ομορφιά της θα ανταμείψει τους κόπους σου. Βάλε την σε ένα φωτεινό σημείο και απόφυγε σημεία θερμότητας όπως το τζάκι ή το καλοριφέρ!

  Δες επίσης: 8 Θεραπευτικά φυτά που μπορείς να καλλιεργήσεις στο σπίτι σου!

  5. Φυτό-αράχνη!

  φυτό αράχνη

  Ένα ανθεκτικό φυτό που είναι και ασφαλές για τα κατοικίδια στο σπίτι είναι το φυτό-αράχνη. Αναπτύσσεται σε όλες τις συνθήκες φωτός με μέση υγρασία. Έχει την ιδιότητα να φιλτράρει τον αέρα του δωματίου σου και να απομακρύνει τις επιβλαβείς ουσίες!

  Δες επίσης: 10 Οικονομικά φυτά εσωτερικού χώρου!

  6. Χρυσός πόθος!

  αναρριχόμενο φυτό εσωτερικού χώρου

  Δες επίσης: 6 Πανέμορφα φυτά που φέρνουν τύχη και ευημερία!

  Από τα πιο εντυπωσιακά αναρριχόμενα φυτά εσωτερικού χώρου είναι και ο χρυσός πόθος ή αλλιώς το φυτό επίπρεμνο. Απομακρύνει το μονοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα ενώ παράλληλα βοηθά στην εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών!