ιδέες για την εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα

6 Ιδέες για την εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα

Η εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα, είναι ένας τρόπος να γίνει η καθημερινότητα σου λίγο πιο εύκολη! Αν μένεις σε μικρό διαμέρισμα, τότε αντιμετωπίζεις σίγουρα ένα από τα πιο κοινά προβλήματα: την έλλειψη χώρου! Συγκεκριμένα, δωμάτια όπως η κουζίνα, αν είναι μικρά, δε γίνονται καθόλου λειτουργικά.

Η κουζίνα είναι ένα από τα πιο βασικά δωμάτια του σπιτιού μας. Εκεί περνάμε αρκετό χρόνο μαγειρεύοντας, τρώγοντας ή ετοιμάζοντας σνακ που θα καταναλώσουμε. Έτσι, πρέπει να φροντίζουμε για την οργάνωση και την καθαριότητα της. Ακόμα, ο πιο εύκολος τρόπος να κρατήσεις τα αντικείμενα σου οργανωμένα, είναι με την εξοικονόμηση χώρου και τη χρήση νέων θέσεων για την αποθήκευσή τους! Τέλος, ακόμα και αν δεν είναι μικρή η κουζίνα σου, μπορεί να εμπνευστείς από τις παρακάτω ιδέες και στο δικό σου σπίτι! Δες παρακάτω μερικά παραδείγματα και 6 ιδέες για την εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα!

Πως μπορείς να οργανώσεις έξυπνα μία μικρή κουζίνα!

1. Εκμεταλλεύσου το χώρο πάνω από το ψυγείο

ράφια πάνω από το ψυγείο - εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνακουζίνα με βάζα πάνω από το ψυγείο ράφια πάνω από το ψυγείο - εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα αντικείμενα πάνω από το ψυγείο - εξοικονόμηση χώρου στην κουζίναΜια εύκολη λύση για την εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα σου, είναι με το να εκμεταλλευτείς τον χώρο πάνω από το ψυγείο σου! Για αυτό μπορείς να αποθηκεύεις κάποια από τα αντικείμενα σου εκεί! Τοποθέτησε τα μέσα σε δοχεία και αποθηκευτικά κουτιά. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις ράφια ή ειδική κατασκευή πάνω από το ψυγείου σου! Έτσι χρησιμοποιείς κάθε μέρος της κουζίνας σου!

δες επίσης: 5 Ιδέες διακόσμησης για το χώρο πάνω από το ψυγείο

2. Βάλε πολλά ράφια – εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα

ράφια κουζίναςράφι στη κουζίναΕξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα - με ράφιαράφια σε μικρή κουζίνα Αν τα ντουλάπια της κουζίνας σου δεν έχουν αρκετό χώρο, βάλε όσα περισσότερα ράφια μπορείς στον τοίχο σου και αποθήκευσε εκεί τα κουζινικά σου! Αν τοποθετήσεις τα πιάτα και τα ποτήρια σου σε ράφια τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον χώρο στα ντουλάπια σου για αποθήκευση τροφίμων και πρώτων υλών!

Δες επίσης: Συμβουλές για να αποθηκεύσεις σωστά τα τρόφιμα σου!

3. Κρέμασε τα κουζινικά σου

εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα - κρεμασμένα κουζινικά κρεμασμένα τηγάνια - εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα κρεμασμένα κουζινικά στον τοίχο κατσαρόλες κρεμασμένες στον τοίχοΓιατί να σπαταλήσεις ένα ολόκληρο ντουλάπι για τις κατσαρόλες και τα ντουλάπια σου όταν μπορείς να τα κρεμάσεις στον τοίχο; Ακόμα, αυτός ο τρόπος δίνει μία ωραία πινελιά στη διακόσμηση της κουζίνας σου. Επέλεξε ένα από τα παραπάνω σχέδια!

Δες επίσης: 6 Έξυπνα lifehacks οργάνωσης για το σπίτι!

4. Κρέμασε τα φρούτα σου – εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα

εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα με κρεμασμένα φρούτα καλάθι με φρούτα κρεμασμένα στην κουζίνα κουζίνα με φρούτα κρεμασμένα εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα με κρεμασμένα φρούταΕπίσης, δε χρειάζεται να έχεις τα φρούτα σου σε δοχεία που θα πιάνουν χώρο στις επιφάνειες τις κουζίνα σου. Μπορείς να τα κρεμάσεις! Έτσι θα είναι οργανωμένα, αλλά ταυτόχρονα θα δίνουν όμορφες πινελιές διακόσμησης!

Δες επίσης: 12 Τρόποι έξυπνης οργάνωσης & αποθήκευσης στην κουζίνα σου!

5. Οργάνωσε τις πρώτες ύλες – εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα

ράφια - εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα οργανωμένα ράφια στην κουζίνα οργανωμένα ντουλάπια κουζίνας κουζίνα με οργανωμένα ράφια Άλλος ένας τρόπος για να εξοικονομήσεις χώρο, είναι με το να οργανώσεις τις πρώτες σου ύλες, όπως τα τρόφιμα ή τα μπαχαρικά! Αρχικά, δε χρειάζεται να έχεις μεγάλη ποσότητα από κάποιο τρόφιμο, αν δεν τη χρειάζεσαι! Αγόρασε μόνο όσο πρόκειται να καταναλωθεί τους επόμενους μήνες. Έτσι, δε θα χαλάσει, ενώ εξοικονομείς χρήματα και χώρο. Στη συνέχεια, τοποθέτησε τα τρόφιμα σε δοχεία που πιάνουν λιγότερο χώρο από τις συσκευασίες τους. Δε χρειάζεται να κρατάς μια μεγάλη συσκευασία, όταν το περιεχόμενό της χωράει σε ένα βαζάκι!

Δες επίσης: Έξυπνοι τρόποι να επαναχρησιμοποιήσεις τα γυάλινα βαζάκια

6. Φτιάξε ειδικές κατασκευές

ράφι πάνω από τον φούρνο μικροκυμάτων ψυγείο με κρεμασμένα αντικείμενα - εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα κουζίνα με ραφάκια στον τοίχο γωνιακό ράφι - εξοικονόμηση χώρου στην κουζίνα ΔΕς επίσης: Όμορφες ιδέες για τις γωνίες του σπιτιού σου

Τέλος, μπορείς να επενδύσεις σε ειδικές κατασκευές που ταιριάζουν τέλεια στην κουζίνα σου! Για παράδειγμα, φτιάξε μια κατασκευή για ράφια που να περικλείει τον φούρνο μικροκυμάτων σου ή γωνιακά ραφάκια για την αποθήκευση των μπαχαρικών! Έτσι, θα εκμεταλλευτείς κάθε τετραγωνικό της κουζίνας σου, μεγιστοποιώντας τον χώρο της!