6 Ιδέες διακόσμησης για όμορφο και πρακτικό γραφείο!

  Το γραφείο είναι ένας χώρος όπου πρέπει να υπάρχει άνεση, λειτουργικότητα αλλά και όμορφη αισθητική για να σου ανεβάζει τη διάθεση. Η κύρια χρήση του είναι για διάβασμα ή εργασία, επομένως πρώτα από όλα πρέπει να είναι καλά οργανωμένο και πρακτικό. Το πως θα το διακοσμήσεις μπορεί να παίξει ρόλο ακόμα και στη συγκέντρωση σου, θέλει λοιπόν προσοχή!

  Το exypnes-idees.gr σου προτείνει 6 βήματα για να διακοσμήσεις σωστά ένα όμορφο γραφείο!

  Πως να διακοσμήσεις το γραφείο σου!

   

  1. Διακόσμησε με μια ταπετσαρία πίσω από το γραφείο!

  άσπρο γραφείο

  Ένας τρόπος να διατηρήσεις ελεύθερο χώρο στο γραφείο σου χωρίς όμως να φαίνεται υπερβολικά απλό και σκέτο είναι βάζοντας από πίσω μια ταπετσαρία. Διακοσμώντας τον τοίχο με ένα μοτίβο θα δίνεις την αίσθηση ενός γεμάτου γραφείου το οποίο όμως στη πραγματικότητα μπορεί να έχει ελάχιστα αντικείμενα!

  Δες επίσης: 26 Ιδέες για γραφείο στο υπνοδωμάτιο!

  2. Πρόσθεσε ένα πλέγμα οργάνωσης στον τοίχο!

  όμορφο γραφείο

  Η οργάνωση στο γραφείο είναι από τα πιο σημαντικά βήματα. Από τα συρτάρια, τις αποθηκευτικές μονάδες έως και την επιφάνεια του γραφείου οφείλεις να διατηρείς μια τάξη στα αντικείμενα σου έτσι ώστε να σε εξυπηρετούν στο μέγιστο. Χρησιμοποίησε και τον τοίχο σου για να κρεμάς σημειώσεις ή φωτογραφίες με ένα minimal συρμάτινο πλέγμα!

  Δες επίσης: 8 Ιδανικές λύσεις για γραφείο σε μικρό χώρο!

  3. Δώσε σημασία στο φωτιστικό γραφείου!

  μεγάλο γραφείο

  Πολύ σημαντικό είναι να επενδύσεις και σε καλό φωτισμό στο γραφείο σου. Μια λάμπα γραφείου είναι απαραίτητη, υπάρχουν όμως και εναλλακτικές λύσεις, ίσως λίγο πιο μοντέρνες. Για παράδειγμα μπορείς να βάλεις ένα φωτιστικό τοίχου ή ένα φωτιστικό δαπέδου με καμπύλη που θα φωτίζει ακριβώς πάνω από το γραφείο!

  Δες επίσης: Πρακτικές ιδέες για το παιδικό γραφείο!

  4. Διακόσμησε με ελάχιστα διακοσμητικά!

  λευκό γραφείο

  Διατήρησε σχετικά άδειο το γραφείο σου ώστε να μη σε αποσπάει από τις δουλειές που πρέπει να ολοκληρώσεις σε αυτό. Προσπάθησε να διατηρείς τα αντικείμενα σου μέσα στα διάφορα συρτάρια ή ντουλάπια και πάνω στο γραφείο να αφήσεις πολύ λίγα αντικείμενα. Μια μολυβοθήκη, 1-2 διακοσμητικά, ίσως ένα κερί και ένα μικρό φυτό είναι ό,τι πρέπει για να δημιουργήσεις ένα όμορφο αλλά minimal γραφείο με επαρκή ελεύθερο χώρο!

  Δες επίσης: 7 DIY γραφεία που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου!

  5. Δώσε ζωντάνια στο γραφείο με ένα φυτό ή λουλούδι!

  διακόσμηση γραφείου

  Όπως είπαμε και παραπάνω, ένα από τα διακοσμητικά που αξίζουν να έχουν θέση στο γραφείο σου είναι τα μικρά διακριτικά φυτά. Θα γεμίσουν με ζωντάνια και φρεσκάδα τον χώρο σου και θα δώσουν μια νέα πνοή στο γραφείο σου!

  Δες επίσης: 18 Υπέροχες ιδέες για παιδικό γραφείο!

  6. Κάνε σωστή επιλογή καρέκλας στο γραφείο σου!

  minimal γραφείο

  Τέλος, αξίζει να επενδύσεις σε μια ανατομική καρέκλα που θα σου παρέχει καλή στήριξη στη μέση. Ειδικά αν περνάς αρκετές ώρες στο γραφείο του σπιτιού σου, δώσε λίγα παραπάνω χρήματα σε μια καλή καρέκλα για να προστατέψεις την υγεία σου αλλά και να μη κουράζεσαι!