πλύσιμο τσάντας

Πως να καθαρίσεις τους λεκέδες από μελάνι!

Ένας από τους δυσκολότερους λεκέδες είναι αυτός από μελάνι. Το πόσο εύκολα μπορείς να καθαρίσεις έναν τέτοιο λεκέ εξαρτάται και από το είδος του μελανιού που λέρωσε. Αν το μελάνι έχει ως βάση το νερό τα πράγματα είναι πιο απλά, εάν όμως έχει βάση το λάδι, θα χρειαστεί λίγη παραπάνω υπομονή.

Το καλό είναι ότι όπως και να έχει, υπάρχει τρόπος να καθαρίσεις έναν λεκέ από στυλό. Παρακάτω θα βρεις τους τρόπους που μπορείς να βγάλεις τους λεκέδες από μελάνι!

Τρόποι να καθαρίσεις έναν λεκέ από μελάνι!

 

Πως να βγάλεις το μελάνι από τα ρούχα!

λεκές σε ρούχο

Για να καθαρίσεις τα ρούχα σου από λεκέδες με μελάνι θα χρειαστείς λίγο αλκοόλ. Ως πρώτο βήμα καλό θα ήταν να δοκιμάσεις το αλκοόλ σε μια άκρη του ρούχου σου έτσι ώστε να ελέγξεις ότι το ρούχο θα ‘αντέξει’ το αλκοόλ. Αν δεις ότι το αντέχει τότε πρόσθεσε λίγο αλκοόλ στον λεκέ και περίμενε λίγα λεπτά έτσι ώστε να μουλιάσει το ύφασμα. Έπειτα βάλε το ρούχο στο πλυντήριο σε υψηλή θερμοκρασία. Το αλκοόλ θα βοηθήσει στο να αραιώσει ο λεκές και να είναι ευκολότερο να αφαιρεθεί ύστερα στο πλύσιμο!

Δες επίσης: 5 Πράγματα που δεν πρέπει να καθαρίσεις με λευκό ξύδι!

Πως να καθαρίσεις το μελάνι από μια τσάντα!

πλύσιμο τσάντας

Μια τσάντα είναι πιο εύκολο να καταστραφεί στο πλύσιμο από ένα ρούχο. Θέλει λοιπόν προσεκτικές κινήσεις όταν τη καθαρίζεις, ειδικά από έναν δύσκολο λεκέ.

Αν λοιπόν έχεις λερώσει μια τσάντα με μελάνι καλό θα ήταν να αντιμετωπίσεις άμεσα τον λεκέ έτσι ώστε να φύγει ευκολότερα. Βρέξε το σημείο του λεκέ και ύστερα τοποθέτησε από πάνω μια υγρή πετσέτα. Ο λεκές σταδιακά θα απορροφηθεί από την υγρή πετσέτα και θα εξαφανιστεί. Μπορεί βέβαια να χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία αυτή μια δεύτερη ή μια τρίτη φορά. Εάν ο λεκές επιμένει μπορείς να τρίψεις ελαφρώς με λίγο υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου όσο πιο προσεκτικά μπορείς!

Δες επίσης: 5 Περίεργα πράγματα που ξεχνάς να καθαρίσεις!

Tips για να καθαρίσεις το μελάνι από το καναπέ!

καθάρισμα καναπέ

Δες επίσης: Πώς να καθαρίσεις κάθε είδος παπουτσιού!

Ο καναπές είναι ακόμα πιο ευαίσθητος για αυτό πρέπει να τον καθαρίσεις με προσοχή. Το αλκοόλ είναι μια καλή λύση, μπορεί όμως να καταστρέψει το ύφασμα του καναπέ. Μια εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσεις το ξύδι στο καθάρισμα. Βάλε ξύδι στον λεκέ και κάνε ταμποναριστές κινήσεις με μια πετσέτα αποφεύγοντας το τρίψιμο στη περιοχή. Αν ο λεκές δεν φεύγει επανάλαβε την ίδια διαδικασία με λίγο απορρυπαντικό πιάτων τοπικά στη περιοχή του λεκέ!

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Tips
google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!