κατηφές φυτά διώχνουν κουνούπια

5 Φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

Πολλά πράγματα μας αρέσουν στο καλοκαίρι. Ένα όμως από αυτά που οι περισσότεροι δεν αντέχουμε είναι τα κουνούπια. Το ενοχλητικό αυτό έντομο είναι ικανό να μας κάνει να μη θέλουμε να περάσουμε περισσότερο χρόνο στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας. Ήξερες όμως ότι υπάρχουν φυτά που διώχνουν τα κουνούπια και σε απαλλάσσουν με φυσικό τρόπο από αυτό το έντομο που μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση;

Σίγουρα έχεις ήδη μερικά φυτά και πρασινάδες στη βεράντα και την αυλή σου. Γιατί να μη διαλέξεις όμως κάποιο φυτό που να απωθεί τα κουνούπια ώστε να ξενοιάσεις μια και καλή; Ανακάλυψε λοιπόν 5 φυτά που διώχνουν τα κουνούπια!

5 Φυτά που θα σε απαλλάξουν από τα κουνούπια!

1. Λεβάντα

μπαλκόνι λεβάντα φυτά διώχνουν κουνούπια

Η λεβάντα, το όμορφο αυτό φυτό με το χαρακτηριστικό μωβ χρώμα, είναι ότι πρέπει για τις γλάστρες σου για περισσότερους λόγους πέρα από την καλλωπιστική της αξία. Και ένας από αυτούς είναι το γεγονός ότι διώχνει τα κουνούπια. Επιπλέον, είναι τόσο ανθεκτική που δε θα δυσκολευτείς να την κρατήσεις ζωντανή. Extra tip: αποξήρανε λίγη λεβάντα και βάλ’ την σε σακουλάκια μέσα στη ντουλάπα σου γιατί εκτός από τα κουνούπια απωθεί και το σκόρο.

Δες επίσης: Τα Καλύτερα αναρριχώμενα φυτά για κάγκελα

2. Δυόσμος- Φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

γλάστρα δυόσμος

Ο δυόσμος είναι ένα τέλειο μυρωδικό για τη μαγειρική σου κι όχι μόνο! Μπορεί να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά ως εντομοαπωθητικό, ιδιαίτερα για τα κουνούπια και τις μύγες. Διατηρώντας λοιπόν τουλάχιστον μια γλάστρα με δυόσμο στη βεράντα σου θα επωφεληθείς διπλά.

Δες επίσης: Τα Καλύτερα δέντρα για σκίαση κήπου

3. Κατηφές

κατηφές φυτά διώχνουν κουνούπια

Ο κατηφές είναι ένα φυτό που διακρίνεται για τα εντυπωσιακά κίτρινα ή πορτοκαλί άνθη του. Εκτός από το γεγονός ότι θα δώσεις χρώμα στον κήπο ή το μπαλκόνι φυτεύοντας κατηφέ, αυτό που θα πετύχεις επίσης είναι να διώξεις τα κουνούπια. Μάλιστα, αν έχεις λαχανόκηπο μπορείς να δοκιμάσεις να φυτέψεις τον κατηφέ μεταξύ των λαχανικών σου ώστε να απωθήσεις διάφορα έντομα.

Δες επίσης: Διακόσμησε το μπαλκόνι σου με φυτά ανθεκτικά στη ζέστη

4. Σιτρονέλα

σιτρονέλα φυτό

Σίγουρα έχεις ακούσει τη σιτρονέλα σαν αιθέριο έλαιο ή συστατικό αντικουνουπικών. Στην πραγματικότητα είναι φυτό και μπορείς να το εκμεταλλευτείς για να διώξεις τα κουνούπια από τον κήπο σου. Αρκεί να φυτέψεις κάποιες συστάδες στα παρτέρια σου ή σε κάποια γλάστρα στο μπαλκόνι. Έτσι, θα επωφεληθείς από τις αντικουνουπικές ιδιότητές της με φυσικό τρόπο.

Δες επίσης: 5 Τυχερά φυτά για το σπίτι σου

5. Λουίζα- Φυτά που διώχνουν τα κουνούπια

λουίζα φυτά διώχνουν κουνούπια

Η λουίζα είναι ένα καλλωπιστικό φυτό με χαρακτηριστικό άρωμα λεμονιού. Μπορεί να την έχεις ακουστά για το τσάι της αλλά πέρα από αυτό χρησιμοποιείται και σαν συστατικό στα αντικουνουπικά. Αν όμως προτιμάς έναν πιο φυσικό τρόπο απώθησης των κουνουπιών δεν έχεις παρά να φυτέψεις τη λουίζα στην αυλή σου.