έπιπλα κήπου από bamboo

7 Tips για την αγορά επίπλων κήπου!

Ο κήπος, η βεράντα και το μπαλκόνι είναι οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού και μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε πλήρως. Υπάρχουν γι αυτό το λόγο κουζίνες κήπου, έπιπλα εξωτερικού χώρου, αιώρες κ.α. Για την αγορά επίπλων κήπου και εξωτερικών χώρων υπάρχουν πολλές επιλογές όμως υπάρχουν και πράγματα που πρέπει να προσέξεις.

Τα έπιπλα αυτά όπως και τα έπιπλα εσωτερικού χώρου βγαίνουν σε πολλά σχέδια, υλικά και διαστάσεις. Κάποια όπως οι καρέκλες και οι καναπέδες πρέπει να είναι άνετα αλλά και ανθεκτικά για να τα χαιρόμαστε περισσότερο καιρό. Έτσι η αγορά τέτοιων επίπλων περιλαμβάνει όσα βήματα περιλαμβάνει και η αγορά επίπλων για το σπίτι και παρακάτω θα δεις tips που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις σωστά.

7 Συμβουλές για την αγορά επίπλων εξωτερικού χώρου

Τα υλικά των επίπλων

έπιπλα κήπου από bamboo

Τα έπιπλα κήπου μπορούν να φτιαχτούν από διάφορα υλικά. Το bamboo είναι δημοφιλής επιλογή αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα. Οι τρεις παράγοντες που θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις το υλικό είναι το κλίμα, η φροντίδα που χρειάζονται για να συντηρηθούν και το αν σου αρέσουν αισθητικά. Ο καιρός είναι καθοριστικός παράγοντας αφού κάποια υλικά δεν είναι καλή επιλογή αν ζεις σε μία περιοχή με πολλή υγρασία.

Δες επίσης Τα 5 μεγαλύτερα trends για την διακόσμηση του κήπου!

Το κλίμα της περιοχής

βεράντα με θέα τη θαλασσα

Αν μένεις δίπλα στη θάλασσα, αν βρέχει συχνά ή αν το κλίμα είναι ζεστό και ξηρό είναι σημαντικοί παράγοντες στην αγορά επίπλων κήπου. Το ξηρό και ζεστό κλίμα κάνουν κάποια έπιπλα από ξύλο να ανοίγουν, ενώ τα ψάθινα δεν αντέχει την πολλή υγρασία.

Μέτρησε τον χώρο

γκρι καναπές κήπου

Μέτρησε τον εξωτερικό χώρο που θες να χρησιμοποιήσεις πριν αγοράσεις έπιπλα. Είναι σημαντικό να ξέρεις ακριβώς τις διαστάσεις για να μην αγοράσεις πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα σαλόνια κήπου και βεράντας. Για ένα μικρό χώρο ένα τραπεζάκι ή ένα μικρό τροχήλατο μπαρ λειτουργούν καλύτερα από ένα μεγαλύτερο τραπέζι. Επίσης για μικρούς χώρους τα σκαμπό είναι καλύτερη επιλογή από τις καρέκλες! Η άνεση μετράει πολύ για να δημιουργήσεις ένα χαλαρωτικό σημείο στον κήπο σου.

Αγόρασε άνετα έπιπλα

έπιπλα κήπου

Όπως ένα υλικό δεν είναι ίδιο με ένα άλλο, έτσι και το κάθε έπιπλο πρέπει να το δοκιμάσεις πριν το αγοράσεις. Αφού μετρήσεις τον χώρο που είναι διαθέσιμος και αποφασίσεις το μέγεθος των επίπλων, δοκίμασε τα. Φυσικά υπάρχουν μαξιλάρια και καλύμματα για τα έπιπλα αυτά που θα τα κάνουν ακόμα πιο άνετα.

Δες επίσης 34 Μοναδικά έπιπλα κήπου που θα λατρέψεις!

Βεβαιώσου πως έχεις αποθηκευτικό χώρο

Για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες τα έπιπλα κήπου είναι ιδανικά και ασφαλή από τις καιρικές συνθήκες. Όταν όμως σταματήσεις να τα χρησιμοποιείς βεβαιώσου πως υπάρχει ο χώρος να τα αποθηκεύσεις για να τα έχεις έτοιμα και γερά για την επόμενη σεζόν. Μία ακόμα επιλογή είναι να αγοράσεις έπιπλα που αποσυναρμολογούνται για πιο εύκολη αποθήκευση.

Δες επίσης 5 Tips για να αγοράσεις έπιπλα εξωτερικού χώρου!

Κάνε ένα budget

καφέ έπιπλα κήπου

Πριν από κάθε αγορά είναι καλό να έχουμε στο νου μας έως πόσα χρήματα μπορούμε να ξοδέψουμε. Επίσης η σχέση ποιότητας τιμής είναι πολύ σημαντική για να χαλαρώνουμε με έπιπλα που αντέχουν στο χρόνο και βγάζουν τα λεφτά τους. Για περισσότερη οικονομία μία επιλογή είναι να αγοράσεις τα καινούρια έπιπλα στο τέλος Ιουλίου που οι τιμές πέφτουν.

Δες επίσης 10 Εντυπωσιακά τραπέζια εξωτερικού χώρου!

Κάνε μία λίστα για την αγορά επίπλων κήπου

μεταλλικά έπιπλα κήπου

Υπάρχουν στην αγορά πολλά σετ επίπλων κήπου και βεράντας. Το ερώτημα εδώ είναι αν χρειάζεσαι τα συγκεκριμένα έπιπλα των σετ ή το πόσα χρειάζεσαι. Για παράδειγμα ένα σετ με τον τέλειο καναπέ μπορεί να έχει και ένα τραπέζι πολύ μεγάλο για τον χώρο που διαθέτεις. Κάνε μία λίστα βασισμένη στις διαστάσεις του κήπου, στα έπιπλα που εσύ θες να αγοράσεις και τα διακοσμητικά που θα χρειαστείς. Έτσι θα αποφύγεις περιττά έξοδα και επιστροφές.