οργάνωση στο σπίτι

5 Τρόποι για να οργανώσεις έξυπνα τα πράγματα στο σπίτι σου!

Η οργάνωση είναι απαραίτητη για να διατηρείς το σπίτι σου καθαρό και τακτοποιημένο. Ένα σπίτι με όμορφη διακόσμηση και διαρρύθμιση δεν είναι αρκετό αν δεν υπάρχει προσεγμένη οργάνωση και αποθήκευση. Τα ντουλάπια και τα συρτάρια πολλές φορές δεν αρκούν ώστε να χωρέσουν όλα τα πράγματα σου και έτσι το σπίτι σου ίσως φαίνεται ακατάστατο. Υπάρχουν τρόποι να εκμεταλλευτείς κάθε χώρο του σπιτιού κατάλληλα και να χωρέσεις όλα τα πράγματα σου. Όμως μην το παρακάνεις, φρόντισε να ξεκαθαρίζεις τα πράγματα σου που και που και να κάνεις μόνο τις απαραίτητες αγορές.

Αν λοιπόν ψάχνεις τρόπους για καλύτερη οργάνωση στο σπίτι σου είσαι στο κατάλληλο μέρος. Υπάρχουν πολλά tips και έξυπνες ιδέες για χώρους αποθήκευσης στο σπίτι που δεν είχες σκεφτεί και μπορούν πραγματικά να μεταμορφώσουν τον χώρο σου. Παρακάτω θα βρεις μερικές έξυπνες ιδέες για οργάνωση σε ολόκληρο το σπίτι σου!

Έξυπνες ιδέες οργάνωσης και αποθήκευσης για όλο το σπίτι!

 

Ράφι αποθήκευσης πάνω από την πόρτα για να εκμεταλλευτείς κάθε χώρο του σπιτιού!

ράφι πάνω από τη πόρτα

Μια καλή ιδέα για οργάνωση και τακτοποίηση στο μπάνιο σου είναι να τοποθετήσεις ένα μικρό ράφι πάνω από την πόρτα. Εκεί μπορείς να αποθηκεύσεις απορρυπαντικά, σαμπουάν, προϊόντα που δε χρησιμοποιείς πολύ συχνά ή ακόμα και καθαρές πετσέτες. Τοποθετώντας εκεί μερικά πράγματα γλιτώνεις αρκετό χώρο από τα ντουλάπια και τα συρτάρια του μπάνιου σου. Έτσι θα έχεις ευκολότερη πρόσβαση στα πράγματα που χρησιμοποιείς συχνότερα και το μπάνιο σου θα είναι πιο σωστά οργανωμένο!

Δες επίσης: 12 Ιδέες αποθήκευσης για μικρό μπάνιο!

Οργάνωση στον τοίχο με πλέγμα!

οργάνωση πραγμάτων στον τοίχο

Η οργάνωση των πραγμάτων σου στον τοίχο είναι ιδανική για μικρούς χώρους. Όταν έχεις περιορισμένο χώρο είναι καλύτερο να οργανώνεις έξυπνα τα πράγματα σου παρά να γεμίζεις το δωμάτιο με ογκώδη έπιπλα. Το πλέγμα τοίχου μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα δωμάτια, στη κρεβατοκάμαρα, στο γραφείο, στη κουζίνα και στο μπάνιο. Εκεί μπορείς να κρεμάς διάφορα πράγματα ή να βάλεις φωτογραφίες, σημειώσεις ή φυτά. Σε βοηθάει στη τακτοποίηση των πραγμάτων σου, δίνει όμως και μια όμορφη πινελιά στη διακόσμηση του σπιτιού σου!

Δες επίσης: 5 Συμβουλές καλύτερης οργάνωσης του σπιτιού από τους ειδικούς!

Αποθήκευσε πράγματα πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας!

αποθηκευτικός χώρος στη κουζίνα

Πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας σου υπάρχει επιπλέον χώρος που μπορείς να εκμεταλλευτείς. Φυσικά, επειδή δεν έχεις και εύκολη πρόσβαση εκεί πάνω μπορείς να τοποθετήσεις μηχανήματα που δε χρησιμοποιείς συχνά όπως κάποιο μίξερ, κρεπιέρα ή μια ψησταριά. Έτσι θα εξοικονομήσεις πολύ χώρο από τα ντουλάπια σου και τα πράγματα που χρησιμοποιείς συχνότερα θα είναι πιο οργανωμένα!

Φτιάξε ράφια στο ταβάνι αν έχεις ξεμείνει από χώρο!

οργάνωση με ράφια στο ταβάνι

Αν προσπαθείς να χωρέσεις όλα σου τα πράγματα σε έναν μικρό χώρο πολύ πιθανό να ξεμείνεις από ιδέες. Εκεί είναι που πρέπει να σκεφτείς έξυπνες εναλλακτικές. Μια καλή ιδέα ειδικά για χώρους όπως το γκαράζ είναι να φτιάξεις ράφια στο ταβάνι. Έτσι θα χωρέσεις όλα σου τα αντικείμενα και θα έχεις περισσότερο χώρο που θα σου επιτρέπει να κινείσαι ευκολότερα. Φρόντισε να είναι καλή κατασκευή και να μην βάλεις πολύ βαριά αντικείμενα!

Δες επίσης: Οικονομικές λύσεις για την οργάνωση φοιτητικού σπιτιού!

Εκμεταλλεύσου τον χώρο κάτω και πίσω από το κρεβάτι σου για να αποθηκεύσεις πράγματα!

κούτες αποθήκευσης κάτω από το κρεβάτι

Υπάρχουν χώροι στο σπίτι σου που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Για παράδειγμα ο χώρος κάτω και πίσω από το κρεβάτι σου είναι ένας από αυτούς. Εκεί μπορείς να τοποθετήσεις κούτες με πράγματα όπως ρούχα, παπούτσια, αντικείμενα και παλιά πράγματα. Φρόντισε οι κούτες να έχουν καπάκια ώστε να μην σκονίζονται τα πράγματα σου. Με τον τρόπο αυτό θα γεμίσεις έναν χώρο που αλλιώς θα ήταν άδειος και ανεκμετάλλευτος.