Απομάκρυνε την μυρωδιά από την ηλεκτρική σκούπα

Απομάκρυνε την μυρωδιά από την ηλεκτρική σκούπα!

Η ηλεκτρική σκούπα είναι μια βολική ηλεκτρική συσκευή που βοηθάει αρκετά στην καθαριότητα πολλών νοικοκυριών. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργείται μια δυσάρεστη μυρωδιά από τον ηλεκτρική σκούπα κατά τη χρήση της. Άμα το σκεφτείς, είναι λογικό να υπάρχουν διάφορες οσμές αφού η σκούπα είναι για το καθάρισμα του σπιτιού. Μπορείς πλέον να εξαφανίσεις την μυρωδιά από την ηλεκτρική σκούπα οριστικά.

Σε αυτό το άρθρο θα δεις για ποιον λόγο μπορεί να μυρίζει η ηλεκτρική σκούπα αλλά κυρίως πως να το αντιμετωπίσεις. Απαλλάξου μια και καλή από την μυρωδιά που προκαλείται από την ηλεκτρική σκούπα.

Εξαφάνισε την άσχημη μυρωδιά από την ηλεκτρική σκούπα!

Τι μπορεί να προκαλεί την μυρωδιά;

Αρχικά, θα δείξουμε μερικούς λόγους που μπορούν να προκαλέσουν αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση. Δυστυχώς, κάποιες χρήσεις της ηλεκτρικής σκούπας μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση της δυσοσμίας. Κάποιοι παράγοντες που προκαλούν δυσοσμία στη σκούπα είναι οι εξής :

Τρίχες από κατοικίδια

τριχες κατοικιδιου

Τα κατοικίδια είναι μια υπέροχη παρέα και αποτελούν τους καλύτερους και πιο πιστούς φίλους του ανθρώπου. Ωστόσο, οι τριχωτοί μας φίλοι, συνοδεύονται από βουνά από τρίχες μέσα στο σπίτι. Οι τρίχες μπορεί να είναι τόσο φανερές όσο και καλά κρυμμένες. Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της καθαριότητας, κάποιες τρίχες απορροφούνται από την ηλεκτρική σκούπα. Οι τρίχες μπορεί να μην έχουν κάποια συγκεκριμένη μυρωδιά, αλλά όταν συσσωρευτούν μέσα στη σκούπα η μυρωδιά θα γίνει αισθητή.

Δες επίσης : Πως να απαλλαγείς από τις τρίχες των κατοικιδίων!

Υγρασία και μούχλα

υγρασια μουχλα

Η υγρασία και η μούχλα είναι κάτι που απασχολεί πολλά νοικοκυριά. Μπορεί να εμφανιστεί σε πολλά σημεία του σπιτιού, να καταστρέψει ρούχα αλλά και έπιπλα. Ένα φίλτρο ή μια σακούλα σκούπας που δεν έχει καθαριστεί, μπορεί να αναπτύξει μούχλα σε ένα περιβάλλον με υγρασία. Αυτή η μυρωδιά θα ελευθερωθεί στο περιβάλλον με τη χρήση της σκούπας προκαλώντας δυσοσμία.

Δες επίσης : 4 Τρόποι να εξαφανίσεις την υγρασία στο σπίτι!

Υπερβολική σκόνη

σκονη

Η υπερβολική σκόνη που συσσωρεύεται μέσα στην σκούπα μπορεί να προκαλέσει επίσης άσχημη μυρωδιά. Η σκόνη αυτούσια δε μυρίζει, ωστόσο με την αναρρόφηση της σκόνης, απορροφούνται και άλλα σωματίδια που μακροχρόνια προκαλούν έντονες μυρωδιές. Πολλή προσοχή θέλει επίσης η χρήση της ηλεκτρικής σκούπας σε νοικοκυριά που υπάρχουν καπνιστές. Η απορρόφηση στάχτης ή η χρήση σκούπας σε χώρο με μυρωδιά τσιγάρου, θα κάνει την μυρωδιά από την ηλεκτρική σκούπα εξαιρετικά άσχημη. Δυστυχώς, η μυρωδιά του τσιγάρου δύσκολα αποβάλλεται από την ηλεκτρική σκούπα οπότε χρειάζεται προσοχή!

Δες επίσης : Πώς να απαλλαγείς από τη μυρωδιά τσιγάρου στο σπίτι!

Πως να αντιμετωπίσεις την μυρωδιά :

Αφού είδαμε κάποιους βασικούς λόγους που μπορεί να υπάρχει άσχημη μυρωδιά από την ηλεκτρική σκούπα, τώρα θα δεις πως μπορείς να απαλλαγείς από αυτή!

Άλλαξε τη σακούλα

σακουλα σκουπας

Κάποιες σκούπες έχουν σακούλες ενώ άλλες έχουν κάδο. Η λύση είναι αντίστοιχη και για τις δύο περιπτώσεις. Στην περίπτωση της σακούλας, άλλαξε σακούλα και καθάρισε προσεκτικά τον κάδο και το φίλτρο από τυχόν υπολείμματα. Στην περίπτωση του κάδου, άδειασε τον προσεκτικά και καθάρισε τον πολύ σχολαστικά. Να επαναλαμβάνεις αυτή τη διαδικασία συχνά έτσι ώστε να μειώνεται η πιθανότητα να ανακυκλωθεί κάποια άσχημη οσμή. Καλό θα ήταν να μην περιμένεις να γεμίσει η σκούπα.

Έλεγξε τις βούρτσες

καθαρισμος βουρτσας σκουπας

Στην άκρη της σκούπας, υπάρχουν βούρτσες που διευκολύνουν το καθάρισμα. Αυτές οι βούρτσες έχουν την πιο άμεση επαφή με την εξωτερική βρωμιά και είναι πολύ επιρρεπείς στο να μαζεύουν βρωμιά. Το καθάρισμα εκείνου του σημείου πρέπει να γίνεται εξίσου συχνά με της υπόλοιπης σκούπας.

Δες επίσης : Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις το καθετί στο σπίτι!

Καθάρισε τον σωλήνα

πλυσιμο σωληνα σκουπας

Ο σωλήνας είναι το αμέσως επόμενο στάδιο που μεταφέρεται η βρωμιά. Είναι αρκετά πιθανό να έχει μαζευτεί σε εκείνο το σημείο η μυρωδιά που προκαλείται από την χρήση της σκούπας. Αφαίρεσε τον σωλήνα και με τη χρήση νερού καθάρισε τον όσο πιο καλά μπορείς. Όταν το νερό που θα βγαίνει από μέσα θα είναι πλέον καθαρό, ο σωλήνας θα έχει καθαριστεί επαρκώς.

Κάνε την σκούπα να μυρίζει όμορφα :

Αφού ακολουθήσεις όλα τα βήματα καθαρισμού της σκούπας, με αυτές τις συμβουλές θα την κάνεις να μυρίζει υπέροχα!

Μαγειρική σόδα

μαγειρικη σοδα

Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα κορυφαίο καθαριστικό αφού έχει εκπληκτικές ιδιότητες ενάντια στους επίμονους λεκέδες και τις οσμές. Βάλε 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα στη σακούλα της σκούπας ή στον κάδο. Η σόδα θα βοηθήσει στην εξόντωση των άσχημων οσμών που έχουν απομείνει.

Δες επίσης : Οι μαγικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας!

Αιθέρια έλαια

αιθερια ελαια

Άλλη μια υπέροχη επιλογή είναι να βάλεις αιθέρια έλαια. Τα αιθέρια έλαια θα χαρίσουν εκπληκτική μυρωδιά στην σκούπα αλλά και στον χώρο σου ενώ καθαρίζεις. Βάλε μερικές σταγόνες στην σακούλα ή στον κάδο από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο.

Δες επίσης : Φτιάξε μόνος σου αιθέρια έλαια!

Ενισχυτικό αρώματος ρούχων

ενισχυτικο αρωματος πλυσης

Αυτές οι μικρές πέρλες που υπόσχονται να χαρίσουν άρωμα στα ρούχα σου, μπορούν να χαρίσουν υπέροχο άρωμα και στη σκούπα σου. Λόγω της έντονης μυρωδιάς τους, χρειάζεται πολύ μικρή ποσότητα. Βάλε 10 περίπου πέρλες στη σακούλα ή στον κάδο της σκούπας σου για ένα μαγευτικό άρωμα στο σπίτι!

Δες επίσης : Πως να κάνεις τα ρούχα σου να μυρίζουν όμορφα!

Πες αντίο οριστικά στην μυρωδιά από την ηλεκτρική σκούπα. Οτιδήποτε και αν την έχει προκαλέσει, με τα παραπάνω tips θα διώξεις μια και καλή την δυσοσμία και θα κερδίσεις ένα υπέροχο άρωμα ακόμα και στη σκούπα σου!

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Tips
google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!