διακοσμήσεις μικρή κουζίνα

    6 Λύσεις για να διακοσμήσεις τη μικρή κουζίνα σου!

    Ένα κοινό πρόβλημα που έχουν τα περισσότερα διαμερίσματα είναι ο ανεπαρκής χώρος στην κουζίνα. Κάτι τέτοιο έχει αφενός πρακτικά ζητήματα και αφετέρου δε σε αφήνει να επιμεληθείς τη διακόσμηση του χώρου. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να διακοσμήσεις μια μικρή κουζίνα και να είναι λειτουργική αλλά και κομψή!

    Είναι αλήθεια ότι όταν δεν έχεις αρκετό χώρο στην κουζίνα μπορεί να νιώθεις ότι και οι δυνατότητες σου είναι περιορισμένες. Ανακάλυψε λοιπόν 6 λύσεις για να διακοσμήσεις τη μικρή κουζίνα σου!

    6 Ιδέες διακόσμησης που ταιριάζουν τέλεια στη μικρή σου κουζίνα!

     

    1. Εγκατάστησε ράφια

    γωνιακά ράφια πάγκος

    Αν δεν έχεις αρκετό χώρο στον πάγκο της κουζίνας σου ή τα ντουλάπια σου δεν είναι αρκετά τότε τα ράφια θα σε σώσουν. Εγκατάστησε λοιπόν ράφια στην κουζίνα σου για να προσθέσεις αποθηκευτικό χώρο στην κουζίνα. Εξάλλου, το open shelving είναι μια σύγχρονη τάση που είναι πολύ στη μόδα!

    Δες επίσης: 5 Τάσεις διακόσμησης για την κουζίνα σου το 2021

    2. Χρησιμοποίησε αξεσουάρ οργάνωσης

    κουζίνα κρεμασμένα τηγάνια

    Μια μικρή κουζίνα έχει περισσότερη ανάγκη από οποιαδήποτε άλλη για καλή οργάνωση! Μόνο έτσι θα μπορέσεις να την κάνεις λειτουργική. Για το λόγο αυτό χρειάζεσαι και τα κατάλληλα αξεσουάρ οργάνωσης. Ιδιαίτερα χρήσιμα είναι τα γαντζάκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Μπορείς για παράδειγμα να κρεμάσεις τηγάνια ή κατσαρόλες στο πλαϊνό μέρος των ντουλαπιών για να αποδεσμεύσεις έτσι μερικά ντουλάπια.

    Δες επίσης: 7 Έξυπνα tips οργάνωσης για την κουζίνα σου!

    3. Διακόσμησε με statement φωτιστικά

    εντυπωσιακά φωτιστικά κουζίνα

    Όσο μικρή κι αν είναι η κουζίνα σου πάντα υπάρχει χώρος για ένα ξεχωριστό, statement φωτιστικό. Για παράδειγμα, τα κρεμαστά φωτιστικά οροφής που φτάνουν μέχρι χαμηλά στον πάγκο είναι πολύ στιλάτα. Δοκίμασε λοιπόν να διακοσμήσεις με ένα πιο ιδιαίτερο φωτιστικό και η μικρή κουζίνα σου θα ανανεωθεί!

    Δες επίσης: Ιδέες για κουζίνες από μάρμαρο που εντυπωσιάζουν!

    4. Βάλε χρώμα

    πράσινο χρώμα πλακάκια

    Ποιος είπε ότι μια μικρή κουζίνα πρέπει απαραίτητα να είναι λευκή ή ανοιχτόχρωμη; Σίγουρα, είναι καλύτερα να αποφύγεις τα πολύ σκούρα χρώματα στα πλακάκια ή στον τοίχο αλλά κάποιο άλλο χρώμα όχι μόνο επιτρέπεται αλλά συνιστάται κιόλας! Το βεραμάν, το γαλάζιο ή το κίτρινο είναι φωτεινά χρώματα που θα κάνουν τη μικρή κουζίνα σου πολύ χαριτωμένη!

    Δες επίσης: 5 Tips για να διακοσμήσεις την κουζίνα σου την Άνοιξη!

    5. Χρησιμοποίησε ένα αναδιπλούμενο τραπέζι

    μικρή κουζίνα λευκή

    Αν έχεις ένα μικρό διαμέρισμα τότε το πιο πιθανό είναι ότι πρέπει να χωρέσεις και ένα τραπέζι στην κουζίνα σου. Κι αν η κουζίνα σου είναι μικρή τότε η επιλογή σου πρέπει να είναι προσεκτική. Έτσι, ένα τραπέζι που αναδιπλώνεται αποτελεί την πιο βολική επιλογή. Όταν το χρειάζεσαι μπορείς να το ανοίγεις και να το χρησιμοποιείς ενώ όταν θέλεις να αποδεσμεύσεις το χώρο θα το κλείνεις στον τοίχο!

    Δες επίσης: 5 Ιδέες για όμορφη ρετρό κουζίνα!

    6. Διακόσμησε με φυτά

    κουζίνα πολλά φυτά διακοσμήσεις μικρή κουζίνα

    Τα φυτά δίνουν ζωή και χρώμα, επομένως είναι απαραίτητα ακόμα και για τον πιο μικρό χώρο. Σίγουρα, δε θα μπορείς να χωρέσεις ένα μεγάλο φυτό εσωτερικού χώρου σε μια μικρή κουζίνα αλλά μερικά μικρά γλαστράκια είναι must!