γλαστράκια σε φυτώριο

5 Λάθη που κάνουμε με τα φυτά μας!

Το καλοκαίρι πλέον δεν απέχει παρά μόνο μια ανάσα και φυσικά ήδη έχουμε ξεκινήσεις τους καφέδες σε αυλές, μπαλκόνια, κήπουςΈνας όμορφος κήπος ή μια όμορφη βεράντα προϋποθέτει και να έχει και λίγα λουλούδια σωστά; Πριν πας να αγοράσεις γλαστράκια και φυτά στάσου μισό λεπτό.

Θέλω πρώτα να συζητήσουμε ποια είναι τα λάθη που πρέπει να μην κάνεις με τα φυτά σου και απλά μετά τα δεις να μαραίνονται γρήγορα ή να μην μπορείς να ανταποκριθείς στις ανάγκες τους. Οπότε βήμα πρώτο, σκέψου πόσο διατεθειμένος είσαι να τους δίνεις την φροντίδα που απαιτούν. Πάμε να δούμε και τα υπόλοιπα βήματα.

Ποια λάθη να αποφύγεις να κάνεις με τα φυτά σου

Μην διαλέγεις τα πολύ ανθισμένα γλαστράκια

γλαστράκια σε φυτώριοΞέρω ότι θέλεις να τα πάρεις, να τα φυτέψεις στην αυλή σου και φωτίσει και να μοσχοβολήσει ο τόπος με μιας. Είσαι καλύτερο να πάρεις ένα φυτό που είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και αυτό γιατί θα του δώσεις περισσότερο χρόνο να “συνηθίσει” το περιβάλλον και να ανθίσει σε αυτό. Ενώ αν πάρεις ένα γλαστράκι που έχει ήδη ανθίσει, ίσως υπάρξει “δυσκολία προσαρμογής”.

Δώσε βάση στο φύλλωμα

πράσινο φύλλωμαΟ μόνος λόγος που το δίνω σαν συμβουλή είναι ο εξής. Σκέψου ότι μέχρι να χαλάσει ο καιρός θα είναι το λουλούδι σου ανθισμένο. Όταν κρυώσει ο καιρός και μαραθεί, δεν χρειάζεται να χαλάσει και η εικόνα από το μπαλκόνι σου. Διαλέγοντας ένα φυτό με όμορφο φύλλωμα θα κοσμήσει όλο τον χρόνο το κήπο σου.

Δες επίσης: 8 φυτά που αντέχουν στη ζέστη του καλοκαιριού!

Δώσε βάση στις ρίζες

ρίζες από γλάστρες, exypnes-idees.grΠάντα μα πάντα να αγοράζεις γλαστράκια με υγειής και φρέσκες ρίζες, γιατί έτσι σίγουρα θα πιάσει μετά το λουλούδι στην μεταφύτευση! Πως θα το ξέρεις εσύ αυτό; Όταν ένα γλαστράκι έχει πάρα πολλές ρίζες, τότε σημαίνει ότι δεν είναι τόσο φρέσκο. Οπότε όταν θα πας στο φυτώριο θα πεις στον υπεύθυνο εκεί ότι θέλεις να έχουν φρέσκες ρίζες.

Δες επίσης: 6 Tips για αρχάριους κηπουρούς!

Πάρε 2-3 γλαστράκια από το κάθε φυτό/λουλούδι

γλάστρες με λουλούδιαΕ όσο να πεις ο κήπος- και το μπαλκόνι- θα δείχνει πιο γεμάτο και πλούσιο αν έχεις ποσότητα από κάθε λουλούδι. Δηλαδή κρίμα είναι να βλέπεις μια τουλίπα στη μια μεριά, μια τριανταφυλλιά στην άλλη και κάπου στη μέση ζουμπούλια. Γέμισε το χώρο, μη το λυπηθείς.

Δες επίσης: Πως να φτιάξεις έναν ηλιόλουστο κήπο!

Μην καθυστερήσεις την μεταφύτευση

μεταφύτευση γλάστραςΤέλος και πολύ βασικό βήμα είναι να μην καθυστερήσεις να βγάλεις το φυτό από το γλαστράκι του φυτώριου και να το τοποθετήσεις στην νέα γλάστρα, στον κήπο ή οπουδήποτε. Αυτό γιατί θα στεγνώσουν οι ρίζες και θα χαλάσει το φυτό. Αν δεν προλαβαίνεις, βάλε τα γλαστράκια σε σημείο με σκιά για να κρατήσουν την υγρασία τους οι ρίζες.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!