7 Τρόποι να μετατρέψεις μια παλιά κιθάρα σε διακοσμητικό σπιτιού!

Μια κιθάρα, πέρα από το ότι διαθέτει υπέροχο ήχο, αποτελεί και ένα πολύ όμορφο αντικείμενο που δίνει μια πιο καλλιτεχνική πινελιά στο σπίτι σου. Εάν έχεις μια παλιά κιθάρα που δε θες να πετάξεις σκέψου το ενδεχόμενο να την μετατρέψεις σε ένα διακοσμητικό σπιτιού!

Με λίγη δημιουργικότητα και φαντασία μπορείς να δημιουργήσεις υπέροχες DIY κατασκευές με βασικό υλικό μια παλιά κιθάρα που σου περισσεύει. Παρακάτω θα βρεις 7 μοναδικούς τρόπους για να ανακυκλώσεις μια παλιά κιθάρα!

Πως να φτιάξεις διακοσμητικό σπιτιού από κιθάρα!

 

1. Διακοσμητική κιθάρα με ράφια!

διακοσμητικό παλιά κιθάρα

Μια κιθάρα μπορεί να μετατραπεί σε όμορφο διακοσμητικό με ράφια. Βάψε τη κιθάρα σου ένα άλλο χρώμα για πιο μοντέρνο look ή άφησε την στο φυσικό της χρώμα για πιο κλασσικό στυλ. Επάνω μπορείς να τοποθετήσεις μικρά γλαστράκια, κεράκια, βιβλία και άλλα μικρά διακοσμητικά!

Δες επίσης: 7 Lifehacks για όσους ασχολούνται με DIY κατασκευές!

2. Χρησιμοποίησε μια παλιά κιθάρα για τα φυτά του σπιτιού σου!

κιθάρα με ράφια και γλαστράκια

Ψάχνεις πρωτότυπες ιδέες για τοποθετήσεις τα φυτά στο σπίτι σου; Μια κιθάρα μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό καθώς με 1-2 ράφια μπορείς να βάλεις μικρά γλαστράκια με τα αγαπημένα σου φυτά και λουλούδια!

Δες επίσης: 10 DIY ιδέες για το παλιό τζιν παντελόνι σου!

3. Δημιούργησε μια κοσμηματοθήκη από μια παλιά κιθάρα ή θήκη κιθάρας!

θήκη κιθάρας κοσμηματοθήκη

Μια κιθάρα ή και μια θήκη κιθάρας μπορεί να σου φανεί χρήσιμη και για τον αποθηκευτικό της χώρο. Μπορείς για παράδειγμα να τη μετατρέψεις σε μια κοσμηματοθήκη που θα κρεμάσεις στον τοίχο!

Δες επίσης: 15 Φανταστικές DIY κατασκευές με κοχύλια!

4. Αποθήκευσε τα ποτά σου σε μια παλιά κιθάρα-διακοσμητικό!

κιθάρα θήκη για ποτά

Για το σαλόνι ή τη κουζίνα μπορείς να φτιάξεις μια θήκη για τα ποτά σου. Στο πάνω μέρος που είναι στενότερο μπορείς να αποθηκεύσεις λίγα ποτήρια και στο κάτω να βάλεις διάφορα ποτά. Μια τέτοια κατασκευή θα είναι μια όμορφη προσθήκη στον χώρο σου!

Δες επίσης: 47 Μοναδικές DIY κατασκευές με παντζούρια!

5. Φτιάξε μια DIY φωτιζόμενη κιθάρα!

φωτιζόμενη κιθάρα διακοσμητικό

Πρωτότυπη ιδέα είναι και η φωτιζόμενη κιθάρα ως φωτιστικό ή διακοσμητικό στο σπίτι σου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις φωτάκια led στο εσωτερικό. Από μπροστά μπορείς να τη ζωγραφίσεις ή να τοποθετήσεις ένα κομμάτι γυαλιού ή πλαστικού στο ίδιο σχήμα της κιθάρας ώστε να περνά περισσότερο φως!

Δες επίσης: 11 Μοναδικές κατασκευές με φελλούς!

6. Χρησιμοποίησε το μπράτσο της κιθάρας για ένα diy φωτιστικό!

λάμπα κατασκευή από παλιά κιθάρα

Μια πιο ιδιαίτερη κατασκευή που μπορείς να φτιάξεις είναι ένα φωτιστικό από το μπράτσο της κιθάρας. Έτσι μπορείς να γλιτώσεις και χρήματα από εκεί που θα αγόραζες ένα έτοιμο φωτιστικό!

Δες επίσης: 5 Πρωτότυπες diy κατασκευές από τσιμέντο!

7. Δημιούργησε ένα διακοσμητικό έργο τέχνης ζωγραφίζοντας μια κιθάρα!

ζωγραφισμένη κιθάρα

Αν έχεις το καλλιτεχνικό μέσα σου τότε με λίγη ζωγραφική μπορείς να έχεις ένα μοναδικό έργο τέχνης στο σπίτι σου. Σχεδίασε κάτι που σε εκφράζει και ταιριάζει με τον χώρο σου και τοποθέτησε το έργο τέχνης σου στο δάπεδο ή στον τοίχο. Έτσι, η παλιά σου κιθάρα θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία για εσένα!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!