5 Πρωτότυπες diy κατασκευές από τσιμέντο!

Το τσιμέντο είναι ένα εύχρηστο και οικονομικό υλικό και αν το συνδυάσουμε με τη φαντασία μας, μπορεί να γίνει θαυματουργό. Μπορούμε να φτιάξουμε πάρα πολλές diy κατασκευές από τσιμέντο, που θα δώσουν στη διακόσμησή μας έναν καινούριο αέρα.

Οι κατασκευές diy που ακολουθούν είναι απλές στην εφαρμογή και πολύ εντυπωσιακές στο αποτέλεσμα. Φορέστε λοιπόν μάσκα και γάντια και πάμε να ξεκινήσουμε.

5 Πρωτότυπες diy κατασκευές από τσιμέντο!

Τραπεζάκι από βιβλία

vivlio tsimedo lekanh gantia tsimentenia vivlia lampa biblia tsimento Μαζέψτε παλιά βιβλία που δεν χρειάζεστε πια. Φροντίστε να είναι περίπου ίδιου μεγέθους και να έχουν σκληρό εξώφυλλο. Ετοιμάστε τσιμέντο σε μια λεκάνη και βουτήξτε τα ένα ένα. Φτιάξτε μια στοίβα στο ύψος που επιθυμείτε και αφήστε τα να στεγνώσουν. Το τραπεζάκι σας είναι έτοιμο. Μπορείτε να το βάψετε, να το γυαλίσετε ή ακόμη καλύτερα να το αφήσετε σκέτο!

Δείτε εδώ 20 Φανταστικές ιδέες για έπιπλα από τσιμεντόλιθους!

Τσιμεντένιο μαγκάλι

bol tsimentenio bol syrma kaysimo bol tsimedenio petres mavresbol tsimento petres fotia zesth

Διαλέξτε 2 στρόγγυλα μπολ, το ένα μικρότερο από το άλλο. Αφού λαδώσετε εσωτερικά το μεγάλο μπολ, ρίξτε μέσα λίγο τσιμέντο. Στη συνέχεια, λαδώστε εξωτερικά το μικρό μπολ και τοποθετήστε το μέσα στο υγρό τσιμέντο. Βάλτε και μερικές πέτρες μέσα για να έχει βάρος και να σχηματίσει την καμπύλη στο τσιμέντο. Αφήστε το να στεγνώσει όλη νύχτα και αφαιρέστε τα μπολ. Βάλτε το κουτάκι με το καύσιμο που θέλετε στο κέντρο και καλύψτε το με λεπτό συρμάτινο πλέγμα. Τοποθετήστε πέτρες από πάνω του αφήνοντας ένα μικρό κενό στο κέντρο για μπορείτε να το ανάβετε. Φυσικά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Ζωάκια κήπου

alepou zwaki loutrino tsimento kouvasalepou zwo tsimento leuko zoaki khpos stolidi tsimento

Εκμεταλλευτείτε τα παλιά λούτρινα ζωάκια που δεν σας χρησιμεύουν πια και μόνο σκόνη γεμίζουν στο πατάρι. Φτιάξτε τσιμέντο σε μια λεκάνη και βυθίστε τα μέσα. Αφήστε τα για 2 λεπτά για να τραβήξουν το τσιμέντο και όταν τα βγάζετε κρατήστε τα πάνω από τη λεκάνη να στραγγίξουν. Αυτό θα βοηθήσει να πάρουν καλύτερο σχήμα. Αφήστε τα να στεγνώσουν και στολίστε τα στον κήπο, την βεράντα ή ακόμη και την είσοδο του σπιτιού. Μπορείτε να τα βάψετε ή να χρησιμοποιήσετε λευκό τσιμέντο για πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμη 13 DIY γλάστρες από τσιμέντο για να διακοσμήσεις την αυλή σου!

Το Σεμεδάκι!

semen tsimento bolsemedaki tsimedo semen tsimento mpol velonakimpol tsimento velonaki plexto keria

Πάρτε ένα παλιό στρόγγυλο πλεχτό σεμεδάκι. Προτιμήστε κάποιο με κουτάκια και κουκουτσάκια για να φαίνεται πιο εντυπωσιακό. Βουτήξτε το στο τσιμέντο και αφήστε το να στεγνώσει πάνω σε ένα αναποδογυρισμένο μπολ. Μην ξεχάσετε να το λαδώσετε πρώτα για να αφαιρείται το τσιμέντο πιο εύκολα. Αφήστε το να στεγνώσει καλά και το διακοσμητικό σας είναι έτοιμο. Εναλλακτικά, κρεμάστε το σαν φωτιστικό! Δες εδώ ακόμη 16 Ιδέες για χειροποίητα φωτιστικά!

Πατάκι σκαντζόχοιρος

xalaki portas statzoxoiros

Το πιο όμορφο πατάκι που έχω δει στη ζωή μου! Ίσως είναι λίγο πιο απαιτητικό από τα προηγούμενα αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο. Τολμήστε το!

sakoula mauro skoupidia

Πάρτε μια μαύρη πλαστική σακούλα απορριμάτων και γεμίστε καλά την μια γωνία της. Αυτή θα είναι η μουσούδα του σκαντζόχοιρου. Τοποθετήστε την προσεκτικά σε ένα ορθογώνιο δοχείο και γεμίστε την σακούλα λίγο ακόμη με τσιμέντο για να σχηματιστεί το υπόλοιπο σώμα του σκαντζόχοιρου.

sakula mauro sfougaria

Τοποθετήστε σφουγγαράκια δεξιά και αριστερά για να δώσουν σχήμα όπως βλέπετε στην εικόνα. Αφήστε το να στεγνώσει για 2 ώρες.

sakoula mvri skantzoxoiros

Όσο ακόμη είναι εύπλαστο κάντε με τα δάχτυλά σας τα βαθουλώματα για το μέτωπο και τα μάτια. Αφήστε το να στεγνώσει καλά (μπορεί να πάρει και μέρες γιατί είναι χοντρό).

xalaki portas sxedia skatzoxoiros

Πάρτε ένα πατάκι σε καφέ χρώμα και κόψτε το όπως δείχνει η εικόνα.

xalaki kola pataki skantzoxoiros

Κολλήστε το πάνω στον σκαντζόχοιρο και βάλτε και ταινία να το κρατάει μέχρι να στεγνώσει η κόλλα.

fatsa mouri skatzoxoiros

Καλύψτε το κενό στο μέτωπο του σκαντζόχοιρου με λίγο ακόμη τσιμέντο και μ’ αυτό φτιάξτε και τη μύτη του. Ζωγραφίστε τη μύτη και τα μάτια με μαύρη μπογιά. Το σκαντζοχοιράκι σας είναι έτοιμο να εντυπωσιάσει!

Δείτε και 15 Εύκολες DIY κατασκευές με τσιμεντόλιθους!

Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορούμε να φτιάξουμε με το τσιμέντο. Από μικρά διακοσμητικά μέχρι έπιπλα. Καλή αρχή!