αποταμίευση κάνεις οικονομία

5 Τρόποι για να κάνεις οικονομία το χειμώνα

Αν θέλεις να κάνεις αποταμίευση τότε είναι καλό να ξέρεις ότι οι μικρές κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Δε χρειάζεται λοιπόν να κόψεις τελείως μια συνήθεια που αγαπάς. Αυτό που αρκεί να κάνεις για να κάνεις οικονομία φέτος το χειμώνα είναι να μειώσεις τα έξοδα από διάφορα μικρότερα πράγματα.

Είναι αλήθεια ότι ο φετινός χειμώνας λόγω των συνεχών ανατιμήσεων αναμένεται να είναι απαιτητικός για τα οικονομικά μας. Δες λοιπόν 5 τρόπους για να κάνεις οικονομία φέτος το χειμώνα!

Εύκολοι τρόποι για να κάνεις οικονομία!

 

1. Μείωσε το λογαριασμό του ρεύματος

λογαριασμός ρεύματος κάνεις οικονομία

Το κόστος του ρεύματος είναι κάτι που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα το φετινό χειμώνα. Παρόλα αυτά μπορείς να υιοθετήσεις μερικές συνήθειες για εξοικονόμηση ρεύματος στο σπίτι σου έτσι ώστε οι αυξήσεις να μην σου προκαλέσουν τόσο μεγάλο πρόβλημα. Για παράδειγμα, ένα πρώτο βήμα είναι σίγουρα να χρησιμοποιείς μόνο LED λαμπτήρες. Ακόμα, απόφυγε να αφήνεις τις συσκευές σε stand by λειτουργία αλλά κλείσε τις κανονικά. Τέλος, η μόνωση σε πόρτες και παράθυρα θα σε βοηθήσει να μη χάνεις θερμότητα άρα και να καις λιγότερο.

Δες επίσης: 7 Οικιακές συσκευές που καίνε πολύ ρεύμα!

2. Περιόρισε τον καφέ απ’ έξω

ζεστός καφές σπίτι

Μια ένοχη απόλαυση είναι ο καφές απ’ έξω! Αν όμως είσαι σε φάση που θέλεις να κάνεις οικονομία τότε είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να περιορίσεις. Ειδικά το χειμώνα υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις νόστιμο ζεστό καφέ στο σπίτι ή στο γραφείο αντί να τον παραγγέλνεις απ’ έξω. Μπορεί το κόστος να σου φαίνεται μικρό αλλά αν το δίνεις καθημερινά ή και δύο φορές τη μέρα στο τέλος του μήνα μαζεύεται ένα σημαντικό ποσό!

Δες επίσης: 5 DIY καθαριστικά μπάνιου για εξοικονόμηση χρημάτων!

3. Ψώνισε από την λαϊκή

λαϊκή αγορά κάνεις οικονομία

Η λαϊκή αγορά είναι μια εβδομαδιαία συνήθεια των μεγαλύτερων ανθρώπων που μπορεί να σνόμπαρες μέχρι πρότινος αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στη λαϊκή βρίσκεις φρέσκα και νοστιμότερα φρούτα και λαχανικά. Εκτός από αυτό όμως είναι σίγουρα και φθηνότερα μιας που δε μεσολαβούν τόσα χέρια μέχρι να φτάσουν σε εσένα.

4. Κόψε τις παρορμητικές αγορές

γυναίκα κάνει αγορές

Οι παρορμητικές αγορές είναι αυτό που μπορεί να μας βγάλει τελείως εκτός budget! Αν λοιπόν δεις κάτι που σου αρέσει μην το αγοράσεις απευθείας και σκέψου το μερικές μέρες. Έτσι, θα ξέρεις αν είναι πραγματικά κάτι που θέλεις ή αν ήταν μια παρορμητική αγορά που θα μπορούσες να αποφύγεις!

Δες επίσης: 5 Οικονομικοί τρόποι για να έχεις ένα ζεστό σπίτι

5. Περιόρισε το φαγητό απ’ έξω

φαγητό απ'έξω

Το να τρως συστηματικά απ’ έξω είναι ένα ακόμα αγκάθι για τα οικονομικά σου. Για να εξοικονομήσεις μερικά χρήματα λοιπόν πρέπει σίγουρα να περιορίσεις τη συνήθεια αυτή. Αν δεν έχεις χρόνο να μαγειρεύεις κατάφυγε σε απλές λύσεις όπως μια ομελέτα, μακαρόνια ή μια ενισχυμένη σαλάτα για να γλιτώσεις έστω μερικές μέρες το φαγητό απ’ έξω.