σωστός φωτισμός σαλόνι

  5 Τρόποι για να έχεις σωστό φωτισμό στο σαλόνι

  Ο φωτισμός σε ένα δωμάτιο είναι καθοριστικός για το πώς θα δείχνει. Έτσι, ένας χώρος με κακό φωτισμό σίγουρα δείχνει κλειστοφοβικός ενώ ένας καλοφωτισμένος είναι πιο ευχάριστος και φιλόξενος. Και μιας που το σαλόνι είναι το πιο πολυσύχναστο δωμάτιο του σπιτιού ίσως θα πρέπει να δώσεις βάση στο πώς θα αποκτήσεις σωστό φωτισμό για το χώρο αυτό.

  Υπάρχουν διάφορα tricks για να κάνεις ένα χώρο πιο φωτεινό αλλά και πιο ευχάριστο ώστε να σε εμπνέει περισσότερο. Ανακάλυψε λοιπόν 5 τρόπους για να έχεις σωστό φωτισμό στο σαλόνι!

  Πώς να φωτίσεις σωστά το καθιστικό σου!

  1. Διάλεξε λεπτές κουρτίνες

  σαλόνι λευκή κουρτίνα σωστός φωτισμός σαλόνι καθιστικό άσπρες κουρτίνες

  Το φυσικό φως είναι πολύτιμο για οποιοδήποτε δωμάτιο, γι’ αυτό και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Για να μην κόβεις λοιπόν το φως που μπαίνει από τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα στο καθιστικό σου προτίμησε λεπτές κουρτίνες που επιτρέπουν μεγαλύτερη ποσότητα φωτός να περάσει. Οι λινές κουρτίνες για παράδειγμα είναι μια καλή ιδέα. Αν μια λεπτή κουρτίνα σου φαίνεται λίγη τότε μπορείς να κάνεις layering τοποθετώντας μια λεπτή κάτω και μια πιο χοντρή από επάνω.

  Δες επίσης: Ανοιξιάτικες κουρτίνες για ένα όμορφο σαλόνι

  2. Διάλεξε έναν πολυέλαιο σαν φωτιστικό οροφής

  μεγάλος πολυέλαιος σαλόνι μοντέρνος πολυέλαιος καθιστικό

  Η επιλογή φωτιστικού για το σαλόνι θα πρέπει να είναι προσεκτική και αφού έχεις λάβει υπόψιν το μέγεθος του χώρου. Σε περίπτωση που έχεις ένα μεγάλο σαλόνι τότε ένας πολυέλαιος θα είναι μια καλή επιλογή σε σχέση με ένα μονόφωτο φωτιστικό. Εξάλλου, πλέον θα βρεις τόσους μοντέρνους πολυελαίους που θα δεις αυτό το στυλ φωτιστικού με άλλο μάτι!

  Δες επίσης: Πως να κάνεις ένα χώρο cozy με φωτιστικά

  3. Βάλε φωτισμό στα ράφια σου

  ράφια κυρφός φωτισμός χτιστά ράφια φωτισμός

  Τα ράφια τοίχου, τα εντοιχισμένα ράφια και οι βιβλιοθήκες είναι συνήθη στοιχεία σε ένα σαλόνι. Συνήθως μάλιστα τα χρησιμοποιούμε για να αναδείξουμε τα διακοσμητικά μας. Βέβαια για να πετύχει αυτό θα πρέπει το σημείο να είναι καλοφωτισμένο. Έτσι, φρόντισε να τοποθετήσεις είτε σποτάκια είτε κρυφό φωτισμό στα ράφια ώστε να δώσεις φως στα αντικείμενα αλλά και να φωτίσεις καλύτερα ολόκληρο το καθιστικό.

  Δες επίσης: Τέλειες και στιλάτες ιδέες για κρεμαστά φωτιστικά!

  4. Μην ξεχνάς τις επιδαπέδιες λάμπες

  άσπρη λάμπα δαπέδου σωστός φωτισμός σαλόνι ψάθινη επιδαπέδια λάμπα

  Ένα φωτιστικό οροφής δεν είναι αρκετό για να φωτίσει ένα ολόκληρο δωμάτιο, ακόμα κι αν δεν πρόκειται για έναν τεράστιο χώρο. Έτσι, χρειάζεσαι σίγουρα και συμπληρωματικά φωτιστικά, όπως είναι οι επιδαπέδιες λάμπες. Τα φωτιστικά δαπέδου, εκτός από το ότι ενισχύουν το φως στο χώρο είναι και ένα όμορφο στοιχείο διακόσμησης οπότε δεν πρέπει να λείπουν από το καθιστικό σου.

  Δες επίσης: 5 Φωτιστικά που θα αναβαθμίσουν την κουζίνα σου!

  5. Σε ένα μικρό σαλόνι προτίμησε ένα μεταλλικό φωτιστικό

  χρυσό φωτιστικό οροφής ασημί φωτιστικό σαλόνι σωστός φωτισμός σαλόνι

  Αν έχεις ένα μικρό σαλόνι τότε πρέπει να σκεφτείς στρατηγικά το φωτιστικό σου. Μια ιδανική λύση για το χώρο σου είναι σίγουρα ένα μεταλλικό φωτιστικό οροφής. Κι αυτό γιατί ένα τέτοιο φωτιστικό αντανακλά το φως, με αποτέλεσμα να κάνει το δωμάτιο να μοιάζει πιο φωτεινό.

  google-news

  Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!