σκοτεινό μπάνιο

  Πως να διακοσμήσεις ένα σκοτεινό μπάνιο!

  Το μπάνιο είναι ένας χώρος του σπιτιού που συνήθως δε δίνουμε μεγάλη σημασία στη διακόσμηση του. Παρόλα αυτά αν έχεις ένα σκοτεινό μπάνιο, χωρίς παράθυρο τότε θα πρέπει να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω προκειμένου να μη δείχνει αποπνικτικό.

  Είναι αλήθεια ότι με τις σωστές κινήσεις και πινελιές διακόσμησης, ακόμα και ένα μπάνιο στο οποίο φτάνει ελάχιστο φως μπορεί να ομορφύνει και να γίνει ευχάριστο. Μάθε λοιπόν πώς να διακοσμήσεις ένα σκοτεινό μπάνιο!

  5 Ιδέες διακόσμησης για ένα σκοτεινό μπάνιο!

   

  1. Διακόσμησε με φυτά

  μπανιέρα πολλά φυτά

  Μπορεί να νομίζεις ότι στο μπάνιο σου δεν μπορεί να επιβιώσει κανένα φυτό αλλά δεν είναι έτσι! Υπάρχουν ορισμένα φυτά αλλά και λουλούδια που αντέχουν τα χαμηλά επίπεδα φωτός αλλά και την υγρασία του μπάνιου. Τέτοια είναι ο ζαμιoκούλκας και η σανσεβιέρια. Διακοσμώντας με τέτοια φυτά θα δώσεις χρώμα και νέα πνοή σε ένα χώρο που μέχρι πρότινος μπορεί να έδειχνε ψυχοπλακωτικός.

  Δες επίσης: 6 Εντυπωσιακά φυτά που θα ομορφύνουν το μπάνιο!

  2. Διάλεξε ένα μεγάλο καθρέπτη

  μπάνιο πλυντήριο μεγάλος καθρέπτης

  Είναι γνωστό ότι οι καθρέπτες κάνουν ένα χώρο να δείχνει πιο φωτεινός, πιο μεγάλος και πιο ευχάριστος. Αν λοιπόν το μπάνιο σου δεν έχει παράθυρο για να μπει φυσικό φως, με αποτέλεσμα να είναι σκοτεινό, τότε μπορείς απλά να τοποθετήσεις έναν μεγάλο καθρέπτη που μπορεί να καλύπτει ακόμα και ολόκληρο τον τοίχο. Θα δεις ότι με αυτή την κίνηση το μπάνιο θα αλλάξει αισθητά!

  Δες επίσης: 7 Ιδέες για καθρέφτη στο μπάνιο!

  3. Ενίσχυσε το φωτισμό του χώρου

  μπάνιο καθρέπτης απλίκες

  Μιας που ένα σκοτεινό μπάνιο έχει ελάχιστο φως αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ενισχύσεις το φωτισμό με έξτρα φωτιστικά. Για παράδειγμα, μπορείς να τοποθετήσεις απλίκες γύρω από τον καθρέπτη. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορούν να επιφέρουν και μερικά αναμμένα κεριά στο χώρο!

  Δες επίσης: 5 Tips για να ανανεώσεις τη διακόσμηση του μπάνιου!

  4. Προτίμησε μια μίνιμαλ διακόσμηση σε λευκό χρώμα

  μίνιμαλ λευκό μπάνιο σκοτεινό μπάνιο

  Αν το μπάνιο σου είναι και σκοτεινό αλλά και μικρό τότε είναι καλύτερα να προτιμήσεις μια ανοιχτόχρωμη παλέτα χρωμάτων. Μια μίνιμαλ διακόσμηση σε λευκό χρώμα λοιπόν είναι μια τέλεια επιλογή. Απόφυγε τα πολλά διακοσμητικά και τα πολλά αντικείμενα επάνω στον πάγκο για να μην μπουκώσεις το χώρο.

  Δες επίσης: Πως να διακοσμήσεις όμορφα ένα μονόχρωμο μπάνιο!

  5. Διακόσμησε με κάδρα

  Ακόμα και το πιο σκοτεινό μπάνιο μπορεί να πάρει χρώμα και στυλ αν βάλεις τη σωστή πινελιά! Το να διακοσμήσεις τους τοίχους του μπάνιου με κάδρα είναι μια ιδανική λύση! Κι αυτό γιατί αφενός θα δώσει έναn καλλιτεχνικό αέρα σε ένα χώρο που συχνά παραμελείται και αφετέρου θα φωτίσει το χώρο.