συμβουλές μαγειρέματος exypnes-idees.gr

Τι μπορεί να καταστρέψει τα αντικολλητικά σκεύη!

Τα μαγειρικά σκεύη είναι ένα θέμα που αφορά όλα τα νοικοκυριά. Όσο πιο καλό είναι το σκεύος που χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα τόσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται το φαγητό μας. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι στην κουζίνα είναι τα αντικολλητικά σκεύη.

Δεν είναι λίγα τα αντικολλητικά τηγάνια ή κατσαρόλες που πετάει ή σταματάει να χρησιμοποιεί συχνά ένα νοικοκυριό. Αυτό συμβαίνει γιατί γίνεται λάθος στη χρήση τους. Μπορεί κάποια πράγματα να τα θεωρείς αυτονόητα, αλλά στην πραγματικότητα κάνουν μεγάλη ζημιά στο σκεύος σου χωρίς καν να το καταλαβαίνεις. Τα προβλήματα αυτά δημιουργούνται στα χαμηλής ποιότητας σκεύη που έχουμε οι περισσότεροι στα σπίτια μας. Τι θα πρέπει όμως να αποφύγεις για να τα κρατήσεις για χρόνια;

 

5 Πράγματα που κάνεις και χαλάς τα αντικολλητικά σκεύη σου!

Χρησιμοποιείς σπρέι λαδιού ή αντικολλητικό σπρέι

αντικολλητικά σκεύη tips

Το σπρέι συνήθως μένει στις αντικολλητικές επιφάνειες με την πάροδο του χρόνου και είναι πολύ δύσκολο έως και αδύνατον να φύγει. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο λίπος τότε βάλε βούτυρο ή λάδι και απέφυγε όσο μπορείς το σπρέι λαδιού, το οποίο στην τελική δεν λιπαίνει καλά όλη την επιφάνεια.

Δες επίσης: 5 Tips για να προστατεύσεις το αντικολλητικό σου τηγάνι!

Ρίχνεις λάδι ή βούτυρο αφού ζεσταθεί το σκεύος

μαγείρεμα αντικολλητικό τηγάνι

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι που ασχολούνται με την κουζίνα και το μαγείρεμα είναι ότι πρώτα αφήνουν το σκεύος να ζεσταθεί μόνο του και μετά ρίχνουν το λάδι. Αυτό όμως είναι λάθος καθώς όταν ζεσταίνεις το σκεύος μόνο του υπάρχει κίνδυνος να απελευθερωθούν βλαβερές τοξίνες. Καλό θα ήταν να βάλεις το λάδι ή το βούτυρο στο σκεύος όταν το ζεσταίνεις.

Δες επίσης: 7 Εύκολοι τρόποι για να πετύχεις τον καθαρισμό της κατσαρόλας!

Τα βάζεις στο πλυντήριο πιάτων

πλυντήριο πιάτων συμβουλές κουζίνα

Πολλά αντικολλητικά σκεύη γράφουν ότι μπορείς να τα βάλεις στο πλυντήριο πιάτων. Στην πραγματικότητα όμως δε θα έπρεπε, διότι το ζεστό νερό έχει την ιδιότητα να φθείρει το αντικολλητικό στρώμα. Το καλύτερο πλύσιμο που μπορείς να κάνεις είναι στο χέρι με χλιαρό προς ζεστό νερό και αν υπάρχουν επίμονοι λεκέδες τότε χρησιμοποίησε λίγη μαγειρική σόδα.

Ανοίγεις το μάτι της κουζίνας στο τέρμα

τηγάνι μάτι κουζίνας υγραέριο

Οι λόγοι που δεν πρέπει να το κάνεις αυτό είναι δύο. Ο πιο σημαντικός λόγος, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, είναι επειδή απελευθερώνονται βλαβερές τοξίνες. Ο δεύτερος λόγος είναι το ότι χαλάει το αντικολλητικό στρώμα. Επίσης, κάτι που κάνουν πολλοί σεφ αλλά απαγορεύεται, είναι να βάζουν το τηγάνι στο φούρνο. Καλό θα ήταν να μην το κάνεις ποτέ, εκτός και αν σκέφτεσαι να το αλλάξεις σύντομα.

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις το καμένο φαγητό από το ταψί σου!

Χρησιμοποιείς μεταλλικά αντικείμενα στο μαγείρεμα

συμβουλές μαγειρέματος exypnes-idees.gr

Η αλήθεια είναι πως αρκετοί θεωρούν πιο όμορφα τα μεταλλικά αξεσουάρ κουζίνας για το μαγείρεμα. Για παράδειγμα, μια μεταλλική σπάτουλα φαίνεται πιο όμορφη από ότι μια ξύλινη σπάτουλα ή από σιλικόνη. Τα μεταλλικά αντικείμενα όμως δημιουργούν πρόβλημα στο αντικολλητικό στρώμα και απαγορεύεται ρητά να έρχονται σε επαφή με τα συγκεκριμένα τηγάνια και κατσαρόλες.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!