Home Συμβουλές 4 Συμβουλές για να μειώσεις τις περιττές αγορές φαγητού!
fagita psigio

4 Συμβουλές για να μειώσεις τις περιττές αγορές φαγητού!

by exypnes-idees

Είναι γεγονός πως έχουμε την τάση να παρασυρόμαστε από διαφημίσεις, αγοράζοντας προϊόντα όλων των ειδών, που δεν χρειαζόμαστε πραγματικά. Ο υπερκαταναλωτισμός είναι χαρακτηριστικό της εποχής και αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να σκεφτόμαστε και να πράττουμε έξυπνα.

Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγουμε τις υπερβολές. Και πρέπει να αποφεύγουμε τις υπερβολές, ειδικά όταν πρόκειται για αγορές φαγητού! Είναι ένα αγαθό που θεωρούμε δεδομένο, το οποίο όμως δεν είναι. Οφείλουμε να σεβόμαστε αυτά που μας προσφέρονται και να μην είμαστε σπάταλοι!

4 Τρόποι για να κάνεις τις κατάλληλες αγορές φαγητού!

1. Σημείωσε τι χρειάζεσαι!

lista psonia

Φτιάξε μία λίστα με τα πράγματα που χρειάζεσαι και σου λείπουν. Σημείωσε τις ποσότητες, τις συσκευασίες και τα χρήματα που θα χρειαστείς. Με αυτόν τον τρόπο ψωνίζεις στοχευμένα, παίρνεις αυτά που χρειάζεσαι, κάνεις οικονομία στις αγορές φαγητού και στα χρήματά σου!

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να είσαι ρεαλιστής με τις ποσότητες. Ξέρω, λατρεύεις τα γιαούρτια, όμως πόσα γιαούρτια θα πάρεις; Όσο κι αν λατρεύεις κάτι, υπολόγισε την ποσότητα που μπορείς να καταναλώσεις πριν λήξουν. Όπως και να έχει, μπορείς να ξαναπάς να αγοράσεις, όμως όχι και να επιστρέψεις προϊόντα!

Δες επίσης: 6 Tips για να μη μυρίζουν τα χέρια σου από το σκόρδο ή κρεμμύδι!

2. Τσέκαρε την ημερομηνία λήξης!

imerominia liksis

Πρόσεξε τις ημερομηνίες λήξης σε όλα τα προϊόντα που αγοράζεις. Αρχικά φρόντισε να μην αγοράσεις κάποιο ληγμένο τρόφιμο, διότι λύση είναι μόνον τα σκουπίδια, εφόσον δεν είναι υγιεινό για κατανάλωση.

Εκτός του παραπάνω, τοποθέτησε με το σύστημα rotation τα προϊόντα στο ράφι του σπιτιού σου. Αυτό σημαίνει ότι αυτά που υπάρχουν ήδη στο ράφι/ ντουλάπι πρέπει να έρθουν στην μπροστινή θέση και τα καινούρια να τοποθετηθούν από πίσω. Έτσι δεν θα προλαβαίνουν να λήξουν και δεν θα σπαταλάς άδικα φαγητό.

3. Αποθήκευσε τα τρόφιμα σου κατάλληλα!

fagita psigio

Ο χρόνος που αντέχουν τα τρόφιμα στο ψυγείο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μερικοί από αυτούς είναι η σύσταση του τρόφιμου (φρούτα, κρέας, ψάρι, τυρί κ.α.), η θερμοκρασία του ψυγείου και η συσκευασία. Μάθε ποιος είναι ο κατάλληλος και πιο υγιεινός τρόπος να αποθηκεύεις τα φαγητά ώστε να κρατάνε περισσότερο και σε καλύτερες συνθήκες.

Μερικά παραδείγματα είναι:

  • Μην ανοιγοκλείνεις το ψυγείο διότι πέφτει η θερμοκρασία και η συντήρηση δεν είναι καλή, με αποτέλεσα να οξειδώνονται και να χαλάνε τα τρόφιμα.
  • Προτίμησε μη διαφανείς συσκευασίες. Οι ακτινοβολίες από τις λάμπες, ειδικά στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ-μάρκετ δεν είναι καλή για τα περισσότερα προϊόντα, τα αλλοιώνει.
  • Φρόντισε να μην έρχονται σε επαφή τα τρόφιμα μεταξύ τους και με τις επιφάνειες του ψυγείου, για να αποφευχθούν μολύνσεις.
  • Τέλος, η συχνή καθαριότητα του ψυγείου είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των τροφίμων που υπάρχουν μέσα σ’αυτό.

Δες επίσης: Πώς να απαλλαγείς από τα μυγάκια φυσικά!

4. Χρησιμοποίησε ό,τι έμεινε από τις προηγούμενες ημέρες!

merides fagitoy

Μπορεί να έχει μείνει φαγητό από όλη την εβδομάδα, να είναι Κυριακή και να μην ξέρεις τι να ετοιμάσεις για μεσημεριανό. Βγάλε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο από τις προηγούμενες ημέρες και δημιούργησε!

Λίγα ζυμαρικά, τυρί και κοτόπουλο, κάποια σάλτσα ίσως, σε συνδυασμό με πατάτες, ψωμί, αυγό ή οτιδήποτε άλλο υπάρχει στο σπίτι, μπορούν να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό γεύμα. Και “καθαρίζεις” το ψυγείο σου, δεν χαλάς χρήματα, δεν πετάς φαγητό και είσαι χορτάτος/η. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

Δες επίσης: 9 Μυστικά που πρέπει να ξέρεις για τα τρόφιμα!

Οι 4 παραπάνω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να κάνεις τόσο οικονομικές αγορές φαγητού, όσο και να μην χαραμίζεις φαγητό! Ακολούθησέ τις, και μόνο καλό θα σου κάνουν!

Related Posts