καναπές βρώμικος καθαρός

5 Συμβουλές για να απομακρύνεις τους δύσκολους λεκέδες

Οι λεκέδες στα ρούχα και τα έπιπλα μπορεί να είναι αντιαισθητικοί και να φαίνονται βρώμικοι ή φθαρμένοι. Η αφαίρεση των λεκέδων μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμφάνισης τους και να τα κάνει να φαίνονται καθαρά και φρέσκα ξανά. Επίσης, οι σκληροί λεκέδες μπορούν να αποδυναμώσουν το ύφασμα ή να προκαλέσουν ξεθώριασμα με την πάροδο του χρόνου. Πάμε λοιπόν να δούμε 5 Συμβουλές για να απομακρύνεις τους δύσκολους λεκέδες. 

5 Tips για την αντιμετώπιση των δύσκολων λεκέδων

 

1. Κάνε την απαραίτητη προεπεξεργασία

καναπές σημάδι

Πριν το πλύσιμο, εφάρμοσε ένα διάλυμα αφαίρεσης λεκέδων ειδικά σχεδιασμένο για τον τύπο του λεκέ που προσπαθείς να αφαιρέσεις. Βεβαιώσου ότι ακολουθείς τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος.

Δες επίσης: 10 Βλαβερές συνήθειες στο καθάρισμα για την υγεία σου

2. Μούλιασε το λεκέ

μούλιασμα ρούχα λεκάνη

Για ιδιαίτερα σκληρούς λεκέδες, δοκίμασε να μουλιάσεις το αντικείμενο σε διάλυμα ζεστού νερού και απορρυπαντικού πλυντηρίου για τουλάχιστον 30 λεπτά (ή περισσότερο για ιδιαίτερα επίμονους λεκέδες).

Δες επίσης: Πως να κάνεις το καθάρισμα του σπιτιού παιχνιδάκι!

3. Χρησιμοποίησε βούρτσα

βούρτσα καναπές

Για λεκέδες στα ρούχα, χρησιμοποίησε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψεις το λεκέ πριν το πλύνεις. Στα έπιπλα, χρησιμοποίησε μια μαλακιά βούρτσα για να τρίψεις απαλά το σημάδι που έχει δημιουργηθεί.

Δες επίσης: Κόλπα για καθάρισμα λεκέδων με υλικά που έχεις στο σπίτι!

4. Χρησιμοποίησε ένα μείγμα ξυδιού και μαγειρικής σόδας

Σόδα ξύδι

Ανακάτεψε ίσα μέρη ξύδι και μαγειρική σόδα για να δημιουργήσεις μια πάστα. Εφάρμοσε την πάστα στο λεκέ και αφήστε τη να καθίσει για λίγες ώρες πριν τον σκουπίσεις.

Δες επίσης: Οι 4 άγνωστες χρήσεις της μαγειρικής σόδας στο καθάρισμα του σπιτιού!

5. Χρησιμοποίησε οινόπνευμα

αλκοόλ μπουκάλι

Το οινόπνευμα μπορεί να είναι αποτελεσματικό στην αφαίρεση ορισμένων τύπων λεκέδων, όπως μελάνι ή αίμα. Απλά εφάρμοσε το αλκοόλ σε ένα πανί και σκούπισε το λεκέ μέχρι να εξαφανιστεί. Φρόντισε πρώτα να δοκιμάσεις το αλκοόλ σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή του υφάσματος για να βεβαιωθείς ότι δε θα προκαλέσει αποχρωματισμό.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!