Τα κύρια χρώματα σε ρετρό διακόσμηση

  6 Συμβουλές για ρετρό διακόσμηση στο σπίτι!

  Η ρετρό διακόσμηση είναι ένα στυλ επηρεασμένο από τάσεις πολλών δεκαετιών. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο αλλά είναι ένας συνδυασμός από παλαιότερες μόδες που μαζί δημιουργούν τη ρετρό διακόσμηση. Ωστόσο, ως στυλ πιο συχνά αναφέρεται στις δεκαετίες των 50, 60 και 70.

  Το ρετρό στυλ σου αφήνει μια χαρούμενη και ζωντανή αίσθηση. Περιλαμβάνει φωτεινά χρώματα και έντονα σχέδια. Ως διακόσμηση έχει μια τολμηρή προσέγγιση και δεν αφορά κάτι χαλαρό αλλά αντίθετα, είναι έντονη και πολύ ζωντανή. Δες παρακάτω 6 συμβουλές για ρετρό διακόσμηση στο σπίτι σου και ανανέωσε την προσωπικότητα του χώρου σου!

  6 Tips για να φέρεις τη ρετρό διακόσμηση το σπίτι σου!

   

  1. Ρετρό έπιπλα!

  Ρετρό έπιπλα και χρωματισμοίΡετρό έπιπλα στο σαλόνιΤα ρετρό έπιπλα είναι συνήθως στην κατηγορία της αφηρημένης τέχνης και κάθε κομμάτι θέλει να είναι το επίκεντρο στο χώρο. Οι καναπέδες είναι αρκετά μεγάλοι με πολύχρωμα μαξιλάρια ως διακόσμηση. Επιπλέον, ένα όμορφο στοιχείο να προσθέσεις είναι, στουλς με κόκκινα καθίσματα που σίγουρα θα τραβούν την προσοχή σου.

  Δες επίσης: 5 Κομψά έπιπλα απαραίτητα για κάθε σπίτι!

  2. Ποια χρώματα είναι τα κύρια σε μια ρετρό διακόσμηση!

  Τα κύρια χρώματα σε ρετρό διακόσμηση Τα κύρια χρώματα σε ρετρό διακόσμηση

  Τα χρώματα που θα επιλέξεις σε ένα δωμάτιο είναι από τα κύρια στοιχεία για να ξεκινήσεις μια ρετρό διακόσμηση. Το πράσινο είναι η πιο γνωστή επιλογή. Ακολουθεί το μουσταρδί αλλά και οι συνδυασμοί καφέ μαύρο, και λευκού – κόκκινου. Το μοβ και το ζεστό ροζ είναι εξίσου εξαιρετικές προσθήκες. Γενικότερα, τα χρώματα είναι η ζωντάνια που χαρακτηρίζει τη ρετρό διακόσμηση. Επίσης, υφάσματα με αναμειγμένα χρώματα αλλά και καρό σχήματα αποτελούν κεντρικό ρόλο στο στυλ.

  Δες επίσης: 10 Ιδανικά χρώματα τοίχου για το καλοκαίρι 2020

  3. Βάλε διάφορες υφές για να πετύχεις ρετρό εμφάνιση!

  Ρετρό χαλί Βελούδινη ρετρό πολυθρόνα

  Όσον αφορά τις υφές δεν υπάρχει περιορισμός αυτή είναι και η ρετρό σκέψη. Κλασικά χαλιά με βαρετές κλωστές, βελούδινες υφές, αλλά και απαλό πλαστικό σε πάτωμα. Τολμηροί συνδυασμοί που εξισώνουν τέλεια μια ρετρό διακόσμηση. Όσες περισσότερες τόσο το καλύτερο.

  Δες επίσης: 6 Τρόποι για να δώσεις vintage αέρα σε κάθε δωμάτιο!

  4. Ρετρό πάτωμα και διακοσμητικά!

  Ρετρό πάτωμα με μοτίβα σκακιέραςΡετρό διακόσμηση, χρώματα, συνδιασμός αξεσουάρ, μοτίβων και σχέδια

  Το ρετρό δεν έχει όρια όταν έχει να κάνει με διακοσμητικά αλλά και τους διάφορους τόνους στο χώρο που μπορείς να προσθέσεις. Ριγμένα ριχτάρια, πουφ, κουρτίνα με χάντρες, βοηθητικά ψηλά τραπεζάκια και σκαμπό είναι τα στοιχεία που μπορείς να προσθέσεις στο χώρο σου άφοβα. Εννοείται η τέχνη είναι απαραίτητο στοιχείο για αυτή τη διακόσμηση. Αφηρημένη τέχνη και γλυπτά είναι τα πιο χαρακτηριστικά. Σχετικά με το πάτωμα, οι επιλογές είναι τρεις: ξύλινο, μοκέτα και μείγμα πλακιδίων σε μοτίβο που να θυμίζει σκακιέρα.

  Δες επίσης: 26 Υπέροχες επιλογές σε σκαμπό για το μπαρ στην κουζίνα σου!

  5. Ο φωτισμός για ρετρό διακόσμηση!

  Ρετρό φωτιστικό με νήματα Ρετρό φωτιστικό δαπέδου

  Φωτιστικά δαπέδου, φωτιστικά με τετράγωνο σχήμα ή φωτιστικά με διακοσμημένα με νήμα είναι υπέροχες επιλογές ρετρό διακόσμησης. Εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις ένα πολυέλαιο.

  Δες επίσης: 5 Φωτιστικά υπνοδωματίου που θα αλλάξουν το χώρο!

  6. Ο συνδυασμός και το ρετρό αποτέλεσμα!

  Ρετρό διακόσμηση στο σαλόνιΡετρό διακόσμηση

  Η ρετρό διακόσμηση είναι ο συνδυασμός ποικίλων χρωμάτων, σχημάτων και υφών που δημιουργούν μια μοναδική εμφάνιση. Όταν θα σμίξεις όλα τα στοιχεία πρέπει να δώσεις έμφαση στις λεπτομέρειες, για να έχει το κάθε στοιχείο το ρόλο του. Το σημαντικότερο για το ρετρό στυλ είναι να μην έχεις καμία αναστολή για τα χρώματα και τα σχήματα που θα σμίξεις και να μη σκέφτεσαι με περιορισμούς.