Home Οργάνωση 7 Πράγματα που πρέπει να πετάξεις από την κουζίνα σου!
xalasmeno thgani

7 Πράγματα που πρέπει να πετάξεις από την κουζίνα σου!

by exypnes-idees

Όπως όλα τα δωμάτια του σπιτιού έτσι και η κουζίνα θέλει τακτικό ξεκαθάρισμα γιατί μαζεύονται πολλά αντικείμενα που πρέπει να καταλήξουν στα σκουπίδια ή την ανακύκλωση. Πράγματα που πρέπει να πετάξεις είναι μέρος της καθημερινότητας σου αλλά χωρίς να το ξέρεις γίνονται επικίνδυνα για την υγεία.

Ειδικοί σε τέτοια θέματα συνιστούν να αλλάξουμε επειγόντως το παλιό σφουγγάρι για τα πιάτα ή την σανίδα κοπής γιατί σε αυτά συσσωρεύονται βακτήρια που πραγματικά μπορεί να μας βλάψουν. Όμως κι άλλα πράγματα πρέπει να φύγουν και να αντικατασταθούν με καινούργια και παρακάτω θα καταλάβεις γιατί.

Πράγματα που πρέπει να πετάξεις από την κουζίνα σου

Το σφουγγάρι των πιάτων

sfouggari piatwn

Ο νούμερο ένα κίνδυνος από άποψη βακτηρίων είναι το σφουγγάρι των πιάτων. Μπορεί να φαίνεται αθώο γιατί το βάζεις τακτικά στον φούρνο μικροκυμάτων για αποστείρωση, όμως είναι δύσκολο να καθαρίσει πραγματικά αυτό το σφουγγάρι. Δες επίσης 10 Περιττά αντικείμενα που πρέπει να χαρίσεις ή να πετάξεις!

Ουσιαστικά πρέπει να αλλάζεις συνέχεια τα σφουγγάρια των πιάτων με καινούρια γιατί έχουν την τάση να κρατούν μέσα τους πολλά μικρόβια που δεν φεύγουν εύκολα. Φυσικά κανείς δεν θέλει συσσωρευμένα μικρόβια να περνάνε από τα προηγούμενα πιάτα στα επόμενα, οπότε πρέπει να έχουμε στο νου μας την τακτική αντικατάσταση των σφουγγαριών.

Τα παλιά καρυκεύματα

karykeymata mpaxarika

Μία αθώα κατηγορία είναι τα καρυκεύματα. Αυτά κρατάνε πολύ ίσως και χρόνια γιατί το γεγονός ότι είναι στεγνά εντελώς από υγρασία τα κάνει να διαρκούν. Με την κατηγορία αυτή όμως επαναπαυόμαστε και τα κρατάμε πολύ περισσότερο από όσο πρέπει. Έλεγξε στα μπαχαρικά που έχεις στο ντουλάπι, την ημερομηνία λήξης και πέτα όσα έχουν λήξει και δεν το γνώριζες.

Το bakin powder που δεν αντιδρά σωστά

bakin powder

Ενώ η μαγειρική σόδα αντέχει για πολύ καιρό χωρίς να χάνει τις ιδιότητες της, το bakin powder είναι πιθανό να χαλάσει πιο γρήγορα. Αν το έχεις καιρό μπορείς να κάνεις ένα τεστ που θα σου δείξει σε τι κατάσταση βρίσκεται. Απλά θα ανακατέψεις σε λίγο βραστό νερό μία κουταλιά bakin powder. Αν αντιδράσει στο νερό είναι μια χαρά, αλλά αν δεν αντιδράσει αρκετά πρέπει να το πετάξεις. Δες επίσης Οργάνωσε με σωστό τρόπο τα ντουλάπια της κουζίνας σου!

Οι παλιοί κύβοι γεύσης

kyboi geyshs

Οι κύβοι που ενισχύουν τη γεύση των φαγητών μας δεν πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι από άποψη ασφάλειας. Πολλές φορές θα βρεις μερικούς ελαφρώς όχι καλά τυλιγμένους οπότε και θα πρέπει να τους πετάξεις. Όμως και η διάρκεια ζωής τους ίσως έχει παρέλθει γι αυτό πρέπει να τους ελέγξεις.

Η σανίδα κοπής

diskos kophs

Αυτό το χρήσιμο εργαλείο περισσότερο από κάθε άλλο πρέπει να ελεγχθεί για γρατζουνιές. Το υλικό της δεν έχει σημασία. Είτε είναι ξύλινη είτε πλαστική αν έχει γρατζουνιστεί από τα μαχαίρια θα κρύβει βακτήρια μέσα σε αυτές τις χαρακιές.

Τα αντικολλητικά τηγάνια

xalasmeno thgani

Ένα αντικολλητικό τηγάνι αν φθαρεί παύει να είναι αντικολλητικό. Ακόμα και τα τηγάνια με επικάλυψη “τεφλόν”, μπορεί να είναι προβληματικά. Αυτό συμβαίνει γιατί μόλις μπουν σε υψηλή θερμοκρασία θα παράξουν αναθυμιάσεις που προκαλούν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της ίωσης!

Παλιά πλαστικά δοχεία

palia taper

Αν ανήκεις στους ανθρώπους που έχουν μία τεράστια συλλογή από τάπερ ίσως πρέπει να τους ρίξεις μία ματιά. Πράγματα που πρέπει να πετάξεις είναι και τα παλιά σου τάπερ ή πλαστικά μπουκάλια που είναι ανθυγιεινά μετά από ένα διάστημα. Οποιοδήποτε έχει φθαρεί δεν θα λειτουργήσει καλά για την συντήρηση του φαγητού. Επίσης τα γρατζουνισμένα τάπερ κρατάνε μικρόβια οπότε πρέπει να τα ανακυκλώσεις. Δες επίσης 8 Tips για να αποκτήσεις την ιδανική κουζίνα για το σπίτι σου!

Related Posts

Leave a Comment