χαλασμένο φερμουάρ

Πως να φτιάξεις ένα χαλασμένο φερμουάρ!

Τα φερμουάρ χρησιμοποιούνται σε πολλά αντικείμενα. Πολλά από αυτά τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι τσάντες, τα μπουφάν, οι μπλούζες αλλά και πολλά ακόμα αντικείμενα. Συνήθως έχουν μεγάλη διάρκεια και δε δημιουργούν κάποιο πρόβλημα. Δυστυχώς όμως αυτό δε συμβαίνει πάντα.

Όλοι έχουμε βρεθεί με ένα χαλασμένο φερμουάρ τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Είναι κάτι που συμβαίνει σε αρκετό κόσμο και οι περισσότεροι δε γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν σε αυτήν την περίπτωση. Μπορεί να μην είναι δύσκολο να ξεμπλοκάρεις ένα φερμουάρ, υπάρχουν όμως μερικοί τρόποι που μπορείς να το φτιάξεις πιο γρήγορα.

Τρόποι που μπορείς να επισκευάσεις τα χαλασμένα φερμουάρ από τα ρούχα σου!

 

Πως να φτιάξεις ένα κολλημένο φερμουάρ

χαλασμένο φερμουάρ

Αν ένα φερμουάρ κολλήσει σε κάποιο σημείο και δεν μπορείς να το κουνήσεις σε καμία από τις δύο κατευθύνσεις υπάρχουν δύο τρόποι για να το ξεκολλήσεις. Ο πρώτος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις γραφίτη. Αν δε μπορείς να βρεις κάποια ράβδο γραφίτη μπορείς να πάρεις ένα μολύβι νούμερο 2. Τρίψε το μολύβι πάνω μέσα στο φερμουάρ και τα δόντια.

Δες επίσης: 10 Τρόποι για να ζωντανέψεις τα ρούχα και τα παπούτσια σου!

επισκευή φερμουάρ

Ο δεύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις σαπούνι πλυντηρίου. Σε ένα μικρό πιατάκι βάλε λίγο σαπούνι και πρόσθεσε λίγο νερό. Βούτα στο μείγμα λίγο βαμβάκι ή ένα κομμάτι ύφασμα. Έπειτα, πάρε το βαμβάκι ή το ύφασμα και βάλτο στα δόντια από το φερμουάρ. Αν δεν κουνηθεί με τη μία βάλτο στην αρχική θέση και επανάλαβε τη διαδικασία.

Δες επίσης: 10 DIY κόλπα επιδιόρθωσης ρούχων!

Πως να φτιάξεις ένα φερμουάρ που ανοίγει στα δύο

λύσεις φερμουάρ

Ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο είναι το φερμουάρ που ανοίγει και από τις 2 πλευρές. Αυτό πολλές φορές οφείλεται σε βρωμιά που έχει μαζέψει το φερμουάρ. Για να το καθαρίσεις βάλε σε ένα μπολ νερό και σαπούνι και ανακάτεψε μέχρι να υπάρχει αφρός. Πάρε ένα καθαρό πανί και καθάρισε τα δόντια από το φερμουάρ και προσπάθησε να το ξεκουμπώσεις.

Ένας ακόμα λόγος που μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο είναι στραβωμένα δόντια. Μπορείς να δοκιμάσεις να τα ισιώσεις πριν αποφασίσεις να το αντικαταστήσεις. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια πένσα και αρκετή υπομονή. Ίσιωσε τα δόντια που βλέπεις ότι έχουν λυγίσει και προσπάθησε να κουνήσεις το φερμουάρ. Αν δε κουνηθεί επανάλαβε τη διαδικασία.

Δες επίσης: DIY: Ιδέες για να μεταποιήσεις τα παλιά ρούχα!

Πως να φτιάξεις ένα φερμουάρ που δεν ασφαλίζει

Ένα από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν τελευταία στιγμή είναι ένα παντελόνι που δε μένει στη θέση του το φερμουάρ. Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να το φτιάξεις τουλάχιστον προσωρινά είναι με ένα συνδετήρα ή με ένα κρίκο από τα κλειδιά. Πέρασέ το στο φερμουάρ και όταν το κουμπώσεις πέρνα το από το κουμπί για να το κρατήσει ανεβασμένο.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!