Οι 6 καλύτερες συμβουλές για ένα ζεστό σπίτι!

Ένα ζεστό σπίτι είναι κάτι που όλοι επιθυμούμε ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις και να διατηρήσεις για περισσότερο καιρό τη θερμότητα μέσα στο σπίτι.

Η μόνωση και η σωστή επιλογή χαλιών είναι πρωτίστως σημασίας, αφού θα διατηρήσουν ζεστό το σπίτι για όλο το χειμώνα. Ακόμη, μικρά tips, όπως να ελαττώσεις την υγρασία στο σπίτι και να έχεις τα καλοριφέρ σου άδεια είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τη θέρμη που ζητούσες.

5 tips για να διατηρήσεις ένα ζεστό σπίτι το χειμώνα!

1) Χαλιά

kafe xontro xali

Η σωστή επιλογή των χαλιών θα σε βοηθήσει να περπατάς στα ζεστά και παράλληλα να ζεσταίνεται το σπίτι με φυσικό τρόπο. Επίλεξε ένα χαλί με χοντρή πλέξη ή πυκνό τρίχωμα που είναι γεμάτα. Αυτά θα σε αποζημιώσουν και με το παραπάνω για την επιλογή σου.

2) Μόνωση στις πόρτες

monwsi se porta kafe

Η μόνωση στις πόρτες βοηθάει τα δωμάτια αλλά και όλο το σπίτι γενικότερα να απομονώνει τα κρύα ρεύματα. Επίλεξε το κατάλληλο υλικό και μέγεθος για εσένα και θα δεις πως θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα. Δες ακόμη εδώ 10 Hacks για τον χειμώνα που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη!

3) Λιγότερη υγρασία

Το να απλώνεις τα ρούχα μέσα στο σπίτι, μπορεί να ακούγεται σωστό ειδικά όταν έξω βρέχει ή έχει παγωνιά, αλλά η υγρασία που μπορεί να δημιουργηθεί, υπάρχει πιθανότητα να είναι καταστροφική τόσο για τους τοίχους όσο και για τον αέρα που αναπνέεις. Ακόμα, το ιδανικό είναι να αερίζεις συχνά όλο το σπίτι για να αποφύγεις το δυσάρεστο αυτό φαινόμενο. Αν δεις πως το πρόβλημα συνεχίζει, μπορείς να προμηθευτείς κάποιον αφυγραντήρα που θα σου λύσει τα χέρια.

4) Άδεια καλοριφέρ

adeio kalorifer sto dwmatio

Τα καλοριφέρ είναι για κάποιους ο μόνος τρόπος για να ζεσταθεί ένα σπίτι. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία, μην παραγεμίζεις το πάνω μέρος του με ρούχα και πετσέτες γιατί θα χάσεις σημαντικό μέρος της θερμότητας που αναδύει. Βάλε τα ρούχα αλλού, ή πάνω σε μια καρέκλα και ποτέ πάνω στο καλοριφέρ σου.

5) Εξαερισμός καλοριφέρ

eksaerismos enos kalorifer

Ο εξαερισμός των καλοριφέρ είναι απαραίτητος αν θέλουμε να δουλεύει όσο το συνατόν καλύτερα και αποδοτικότερα. Κάποιες φορές μπορεί να παρατηρήσεις ότι δεν “καίει” ολο το καλοριφέρ, ή ότι δεν αποδίδει τα μέγιστα. Αυτό συνήθως συμβαίνει επειδή δεν το έχεις εξαερίσει καλά. Δες ακόμη 8+1 Τρόποι για να μειώσεις τα έξοδα θέρμανσης!

6) Μονωτική ταινία σε πόρτες & παράθυρα

monotikh tainia sta parathyra

Άν νιώθεις κάποιο παράθυρο ή κάποια πόρτα να “μπάζει”, υπάρχει λύση, να τοποθετήσεις στο κάτω μέρος, ή εκεί που νιώθεις να βγάζει αέρα, λίγη μονωτική ταινία. Ακόμη, για μεγαλύτερη μόνωση, μπορείς να βάλεις ταινία και από τη μέσα πλευρά. Αυτή, θα απομονώσει τον κρύο αέρα και θα δεις πως μετά δεν θα αισθάνεσαι ρεύμα και το σπίτι θα ζεσταίνεται αποτελεσματικά.

Για να κρατήσεις ένα ζεστό σπίτι και να περάσεις έναν ευχάριστο χειμώνα, ακολούθησε αυτές τις πέντε συμβουλές και θα δεις πως θα αποκτήσεις την αίσθηση που έψαχνες.

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!