χέρι καθαρίζει με πανί φύλλα φυτού

5 Περίεργα πράγματα που ξεχνάς να καθαρίσεις!

Το καθάρισμα του σπιτιού είναι μια δουλειά που όλοι μας κάνουμε τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση. Το σκούπισμα, το ξεσκόνισμα, το πλύσιμο πιάτων και το πλυντήριο ανήκουν στη ρουτίνα μας και δεν τα αμελούμε. Πέρα όμως από αυτές τις προφανείς δουλειές, υπάρχουν μερικά πράγματα που ξεχνάς να καθαρίσεις.

Πράγματι, πέρα από τα αυτονόητα αντικείμενα που χρειάζονται καθάρισμα υπάρχουν και άλλα που είναι πιο εύκολο να παραβλέψεις. Δες λοιπόν 5 περίεργα πράγματα που ξεχνάς να καθαρίσεις!

5 Πράγματα που δεν καθαρίζεις συχνά ενώ πρέπει!

 

1. Φυτά εσωτερικού χώρου

χέρι καθαρίζει με πανί φύλλα φυτού πράγματα ξεχνάς καθαρίσεις

Είτε έχεις επιλέξει αληθινά φυτά για τη διακόσμηση του σπιτιού σου είτε ψεύτικα πρέπει πάντα να θυμάσαι ότι μαζεύουν μεγάλη ποσότητα σκόνης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να τα ξεσκονίζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ένα βρεγμένο πανάκι με μικροίνες. Αν τα φυτά σου είναι αληθινά πρέπει να τα ξεσκονίζεις με προσοχή ώστε να μη τραυματίσεις τα φύλλα.

Δες επίσης: 6 Φυτά εσωτερικού χώρου που είναι τοξικά για σκύλους!

2. Σκούπα και είδη καθαρισμού

βέτεξ σφουγγάρια πανιά καθαρισμού

Όταν τα πανιά, τα βέτεξ ή τα σφουγγάρια σου είναι βρώμικα τότε βρωμίζεις και οποιοδήποτε αντικείμενο έρθει σε επαφή με αυτά. Επομένως, δεν έχει κανένα νόημα να καθαρίζεις με αυτά. Γι’ αυτό, μια- δυο φορές το μήνα πρέπει να μουλιάζεις τα είδη καθαρισμού σε ζεστό νερό με σαπούνι. Φυσικά τα πιο οικονομικά από αυτά αντί να τα καθαρίζεις πρέπει να τα αντικαθιστάς με νέα. Ακόμα, η ηλεκτρική σκούπα σου χρειάζεται τακτικό καθάρισμα, ξεκινώντας από την αντικατάσταση της σακούλας και καταλήγοντας σε εσωτερικό καθαρισμό της συσκευής με ένα βρεγμένο πανί.

Δες επίσης: 5 DIY φυσικά καθαριστικά για το σπίτι!

3. Το χώρο κάτω από τα έπιπλα

γυναίκα καθαρίζει το κάτω μέρος από το κρεβάτι

Ο χώρος κάτω και πίσω από τον καναπέ και το κρεβάτι συνήθως δεν καθαρίζεται συχνά, γι΄αυτό και μαζεύει πολλή σκόνη, ή ακόμα και ιστούς αράχνης. Έτσι, πρέπει τουλάχιστον μια φορά το μήνα να μετακινείς τα έπιπλα ή να σκύβεις για να καθαρίσεις καλά κάτω από αυτά.

Δες επίσης: 7 Αντικείμενα που δεν πρέπει να ξεχνάς να απολυμαίνεις!

4. Το χώρο πάνω από τα ντουλάπια

γυναίκα καθαρίζει πάνω μέρος παραθύρου πράγματα ξεχνάς καθαρίσεις

Το πάνω μέρος από τα ντουλάπια είναι μια επιφάνεια που όλοι μας ξεχνάμε να καθαρίσουμε γιατί απλά ξεχνάμε ότι υπάρχει. Η σκόνη όμως που μαζεύεται εκεί είναι πολλή με αποτέλεσμα να μεταφέρεται και στο υπόλοιπο σπίτι. Μια φορά στους δύο μήνες λοιπόν σκαρφάλωσε ή πάρε ένα ξεσκονόπανο με μακρύ κοντάρι για να απομακρύνεις τη σκόνη.

Δες επίσης: Πως να απολυμάνεις καλά το σπίτι σου!

5. Ντουλάπα

μεγάλη ντουλάπα πουκάμισα γόβες

Η ντουλάπα είναι ένα έπιπλο που συχνά μένει ανοιχτό, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να σκονίζεται. Έτσι, μια φορά το μήνα περίπου με το λεπτό σωλήνα της ηλεκτρικής σκούπας σκούπισε το πάτωμα της ντουλάπας σου.

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Tips
google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!