πως να φτιάξεις μαλακτικό για τα ρούχα

Πώς να φτιάξεις μαλακτικό ρούχων στο σπίτι

Το μαλακτικό ρούχων είναι ένα απορρυπαντικό που οι περισσότεροι δεν αποχωριζόμαστε. Ήξερες όμως ότι πολλές φορές τα μαλακτικά έχουν κατηγορηθεί για τα χημικά που περιέχουν; Συγκεκριμένα, οι ουσίες που δίνουν στο απορρυπαντικό αυτό τις ιδιότητες που αγαπάς μπορεί να είναι υπεύθυνες για αλλεργίες, ερεθισμούς αλλά και για αναπνευστικά προβλήματα, πιθανώς καρκινογόνα δράση και προβλήματα στο νευρικό σύστημα. Όλα αυτά σίγουρα ακούγονται αρκετά σοβαρά τόσο για έναν ενήλικα αλλά ακόμα περισσότερο για τα παιδιά. Γιατί λοιπόν να μη φτιάξεις το δικό σου μαλακτικό ρούχων στο σπίτι με αθώα συστατικά που μπορείς να ελέγξεις πλήρως;

Όλο και περισσότεροι τείνουν να βγάζουν το μαλακτικό από το πλύσιμο από φόβο για τα χημικά που περιέχει. Δε χρειάζεται όμως να ξεχάσεις την ωραία μυρωδιά των ρούχων που οφείλεται στο μαλακτικό αφού υπάρχει τρόπος να φτιάξεις ένα DIY φυσικό μαλακτικό που θα διατηρεί τα ρούχα μαλακά και μοσχομυριστά. Και φυσικά θα σου βγει πολύ πιο οικονομικό! Θα σου δείξουμε λοιπόν πώς να φτιάξεις μαλακτικό ρούχων στο σπίτι!

DIY μαλακτικό για να μυρίζουν υπέροχα τα ρούχα σου!

Τι θα χρειαστείς

σόδα νερό αιθέριο έλαιο

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το φυσικό μαλακτικό ρούχων που θα φτιάξεις είναι πολύ απλά! Έτσι, για να φτιάξεις 1,5 λίτρο μαλακτικού θα χρειαστείς:

  • 1 λίτρο νερό
  • 1/2 λίτρο λευκό ξύδι
  • 250 γραμμάρια μαγειρική σόδα
  • 20 σταγόνες από αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου (για παράδειγμα γιασεμί, λεβάντα, ανθός ερήμου και πολλά άλλα)

Δες επίσης: 5 Συμβουλές στο πλύσιμο των ρούχων

Διαδικασία

αιθέριο έλαιο δοχείο μαλακτικό ρούχων

Μέσα σε ένα μεγάλο δοχείο ανάμειξε όλα τα υλικά σου, δηλαδή το νερό, το λευκό ξύδι, τη μαγειρική σόδα και το αιθέριο έλαιο. Ανακάτεψε καλά όλα τα υλικά και στη συνέχεια μετάφερε το περιέχομενο σε ένα παλιό μπουκάλι μαλακτικού για να είναι πιο εύχρηστο. Πριν το χρησιμοποιήσεις στο πλυντήριο ανακίνησε το μπουκάλι καλά.

Αν σε προβληματίζει η παρουσία του ξυδιού για το ενδεχόμενο να αφήσει μυρωδιά στα ρούχα δε χρειάζεται καθώς το αιθέριο έλαιο είναι αρκετό για να καλύψει οποιαδήποτε μυρωδιά που δε σου αρέσει. Ακόμα, το ξύδι και η σόδα θα καθαρίσουν σε βάθος τόσο τα ρούχα όσο και το πλυντήριο. Ταυτόχρονα, το αιθέριο έλαιο θα τα κάνει να μυρίζουν υπέροχα. Έτσι, δε θα σου λείψει τίποτα από το τυποποιημένο μαλακτικό που αγόραζες μέχρι τώρα εκτός από τα χημικά!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!