ιδέες διακοσμήσεις για την βιβλιοθήκη

  Πως να διακοσμήσεις με στυλ μια βιβλιοθήκη!

  Μια βιβλιοθήκη είναι εύκολο να καταλήξει γεμάτη από βιβλία χωρίς συναισθηματική αξία και άσχετα αντικείμενα που έτυχε να αποθηκεύσεις στα ράφια. Έτσι όμως χάνεται η ομορφιά του επίπλου καθώς επίσης και η πρακτικότητα του.

  Το πως θα διακοσμήσεις τις βιβλιοθήκες σου παίζει σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση κάθε δωματίου. Ας δούμε λοιπόν τα βήματα για να διακοσμήσεις με στυλ μια βιβλιοθήκη ώστε να σε εξυπηρετεί αλλά και να δείχνει όμορφη!

  6 Βήματα διακόσμησης για όμορφες και πρακτικές βιβλιοθήκες!

   

  1. Βιβλια στιβαγμένα οριζόντια!

  decor βιβλιοθήκης

  Η στοίβαξη των βιβλίων είναι το άλφα και το ωμέγα. Αρχικά καλό θα ήταν να έχεις ελεγχόμενο όγκο βιβλίων έτσι ώστε να χωράνε στη βιβλιοθήκη και να μη χρειάζεται να τα σφηνώνεις όπου βρεις. Και αυτό διότι έτσι θα δείχνουν ακατάστατα και χωρίς λογική συνέχεια.

  Επίσης πέρα από τη κάθετη στοίβαξη δοκίμασε και την οριζόντια. Για να δείχνουν όμορφα τα βιβλία όμως επίλεξε τα βιβλία που θα ακουμπήσεις οριζόντια να είναι σε παρόμοιους χρωματισμούς. Έτσι θα πετύχεις ομοιομορφία και η βιβλιοθήκη σου θα φαίνεται πιο οργανωμένη!

  Δες επίσης: 14 Πανέμορφες ιδέες για διακόσμηση σαλονιού με βιβλιοθήκη!

  2. Tαπετσαρία στο πίσω μέρος της βιβλιοθήκης!

  μικρή βιβλιοθήκη με φλοράλ σχέδιο

  Μια ιδέα που μπορεί να μεταμορφώσει το έπιπλο σου είναι να κόψεις οριζόντια κομμάτια ταπετσαρίας και να ντύσεις σε διάφορα σημεία την βιβλιοθήκη σου. Έτσι θα της δώσεις βάθος και θα τη κάνεις πιο ξεχωριστή. Βάζοντας μια έντονη ταπετσαρία δεν θα χρειαστεί καν να βάλεις πολλά αντικείμενα και διακοσμητικά καθώς το μοτίβο θα τραβάει τα βλέμματα και θα λειτουργεί και από μόνη της σαν διακοσμητικό!

  Παρόμοια ιδέα είναι αντί για τα πετσαρία να βάψεις το μέρος πίσω από τα ράφια!

  Δες επίσης: 8 Statement έπιπλα και διακοσμητικά για το σπίτι!

  3. Φυτα και λουλούδια σε βάζα!

  διακόσμηση με ράφια

  Μια βιβλιοθήκη χρειάζεται και λίγη ζωντάνια την οποία θα δώσει ένα φυτό ή ένα λουλούδι. Βάλε τα φυτά σου σε όμορφα βάζα και δώσε τους πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακόσμηση της βιβλιοθήκης. Εάν θες να αποφύγεις τη φροντίδα τους τότε μπορείς να επιλέξεις και ψεύτικα φυτά, τα αληθινά όμως είναι πάντα προτιμότερα αφού δείχνον πιο λαμπερά και εντυπωσιακά!

  Δες επίσης: Συμβουλές για το πως να επιλέξεις έπιπλα σπιτιού!

  4. Κεριά για διακόσμηση στα ράφια!

  διακόσμηση στα ράφια βιβλιοθήκης

  Λίγα κεράκια εδώ και εκεί είναι απαραίτητο στοιχείο. Βάλε τα πάνω σε μικρά κηροπήγια, σε δίσκους, σε ψάθινα καλάθια, πάνω σε οριζόντια βιβλία ή και μέσα σε κλουβιά-φαναράκια. Θα ενισχύσουν το σοφιστικέ στυλ της βιβλιοθήκης και θα προσφέρουν μια διακριτική ζεστασιά στον χώρο σου!

  Δες επίσης: Τι χρώμα επίπλων να επιλέξεις με πέτρινο τοίχο!

  5. Διακοσμητικά όπως κορνίζες ή καλάθια!

  μίνιμαλ διακόσμηση βιβλιοθήκης

  Η βιβλιοθήκη σου θα αποκτήσει στυλ βάζοντας και διακοσμητικά σε διαφορετικές υφές όπως για παράδειγμα ξύλινες κορνίζες ή ψάθινα καλάθια. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρεις να σπάσεις τη μονοτονία στη βιβλιοθήκη και να την μετατρέψεις σε ένα έπιπλο που θα τραβάει τη προσοχή και δεν είναι αδιάφορο!

  Δες επίσης: 10 Έξυπνα έπιπλα με πολλαπλές χρήσεις για μικρούς χώρους!

  6. Ιδιαιτεροι βιβλιοστάτες για μοντέρνο decor!

  βιβλιοστάτης βουνό

  Δες επίσης: 6 Έξυπνα tips για να διατηρήσεις τα ξύλινα έπιπλα!

  Τον ρόλο του διακοσμητικού μπορούν να παίξουν και οι βιβλιοστάτες. Δοκίμασε λοιπόν να βάλεις ιδιαίτερους βιβλιοστάτες με κάποιο πρωτότυπο σχέδιο έτσι ώστε να κάνεις πιο ενδιαφέρουσα τη διακόσμηση της βιβλιοθήκης!