τραπεζάκι μπαλκονιού για τα κάγκελα

10 Έξυπνα έπιπλα με πολλαπλές χρήσεις για μικρούς χώρους!

Ίσως σκέφτεσαι ότι οι μικροί χώροι στο σπίτι σου δεν μπορούν να αξιοποιηθούν σωστά και να είναι τόσο λειτουργικοί όσο και όμορφοι. Αυτό όμως δεν ισχύει, καθώς εκεί πρέπει απλώς να βάλεις λίγη παραπάνω φαντασία, δημιουργικότητα και να κάνεις έξυπνες επιλογές. Ειδικά όσον αφορά τα έπιπλα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές ιδέες που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σου.

Για να είναι λοιπόν και οι μικροί χώροι στο σπίτι σου συμμαζεμένοι και άνετοι καλό θα ήταν να επενδύσεις σε έξυπνα έπιπλα που εξυπηρετούν πολλαπλές χρήσεις. Εδώ θα βρεις 10 μοναδικές προτάσεις για τέτοια έπιπλα ώστε να εκμεταλλευτείς στο μέγιστο κάθε τετραγωνικό του σπιτιού σου!

Έξυπνα και λειτουργικά έπιπλα για τους μικρούς χώρους του σπιτιού!

 

1. Πτυσσόμενο τραπέζι κουζίνας στον τοίχο!

πτυσσόμενο τραπέζι κουζίνας στον τοίχο

Κατάλληλο για μικρή κουζίνα είναι το πτυσσόμενο στον τοίχο τραπέζι. Με αυτό το έπιπλο-κατασκευή συνδυάζεις ταυτόχρονα τραπέζι της κουζίνας, ντουλάπι και διακοσμητικό τοίχου. Ένα κανονικό τραπέζι είναι πολύ ογκώδες για αυτό ένα τέτοιο έπιπλο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για μικρές κουζίνες.

Δες επίσης: Πώς να ανανεώσεις μόνος σου τα ξύλινα παλιά έπιπλα!

2. Πολλαπλά καθίσματα σκαμπό!

πολλαπλά σκαμπό στο σαλόνι

Το έπιπλο αυτό χρησιμεύει ως τραπεζάκι ή σκαμπό, χρησιμεύει όμως και εάν έχεις καλεσμένους ή χρειάζεσαι επιπλέον χώρο στο σπίτι σου. Ουσιαστικά μπορείς να έχεις πολλά καθίσματα σκαμπό τα οποία μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο πιάνοντας όσο χώρο θα έπιανε μόνο το ένα από αυτά!

Δες επίσης: Τα 6 καλύτερα έπιπλα για μικρούς χώρους!

3. Γραφείο-ντουλάπι στον τοίχο!

γραφείο ντουλάπι τοίχου

Μια ωραία ιδέα για το υπνοδωμάτιο είναι το γραφείο-ντουλάπι. Η κατασκευή αυτή σου γλιτώνει τον χώρο που θα έπιανε οποιοδήποτε έπιπλο γραφείου, καθώς συνήθως είναι αρκετά ογκώδη. Όταν δεν χρειάζεσαι το γραφείο, το κλείνεις προς τον τοίχο και σου έχει μείνει μόνο ένα διακοσμητικό ντουλάπι που φυσικά μπορείς να το εκμεταλλευτείς για να αποθηκεύσεις λίγα πράγματα!

Δες επίσης: 42 Μοναδικές επιλογές για DIY βαμμένα ξύλινα έπιπλα & πως το κάνεις!

4. Τραπεζάκι μπαλκονιού για τα κάγκελα!

τραπεζάκι μπαλκονιού για τα κάγκελα

Ένα έξυπνο έπιπλο για την βεράντα σου είναι το τραπεζάκι κάγκελων. Είναι ιδανικό για μικρά μπαλκόνια και επιπλέον θυμίζει την διαρρύθμιση που έχουν πολλά μαγαζιά τύπου bar!

Δες επίσης: 3 Συμβουλές για να διαμορφώσεις το μικρό σου μπαλκόνι!

5. Πτυσσόμενη απλώστρα ρούχων!

πτυσσόμενη απλώστρα ρούχων

Η πτυσσόμενη απλώστρα ρούχων είναι μια εξίσου καλή πρόταση για έξυπνα έπιπλα στο σπίτι σου. Είναι κατάλληλη τόσο για εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους και θα σου εξοικονομήσει πάρα πολύ χώρο!

Δες επίσης: Πώς να μεγαλώσεις τους χώρους σε μικρό σπίτι!

6. Κινούμενο έπιπλο πολλαπλών χρήσεων για το σπίτι!

κινούμενο έπιπλο πολλαπλών χρήσεων

Ένα κινούμενο έπιπλο μπορεί να έχει πολλές χρήσεις. Αρχικά τα ράφια και τα ντουλάπια σίγουρα χρησιμεύουν πολύ για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως τραπεζάκι, γραφείο, διακοσμητικό ή ότι άλλο μπορείς να φανταστείς!

Δες επίσης: Έξυπνα lifehacks αν ζεις σε μικρό σπίτι!

7. Έξυπνο τραπεζάκι σαλονιού με πολλαπλές χρήσεις!

έξυπνο τραπεζάκι σαλονιού

Το τραπεζάκι του καφέ είναι ένα κεντρικό έπιπλο στο σαλόνι και για αυτό είναι κατάλληλο για να το εκμεταλλευτείς και για άλλες χρήσεις. Διάλεξε ένα έξυπνο έπιπλο με αποθηκευτικό χώρο, κρυφά ράφια ή ντουλάπια ή και πτυσσόμενα ράφια που μετατρέπονται σε mini γραφείο. Επίσης υπάρχουν μικροσκοπικά τραπεζάκια που όταν έχεις κόσμο μπορείς να τα ‘ανοίξεις’ και έτσι είτε να γίνουν πιο μεγάλα είτε να σου προσφέρουν έξτρα καθίσματα!

Δες επίσης: Πως να διακοσμήσεις το τραπεζάκι του σαλονιού σου!

8. Καλάθια αποθήκευσης που χρησιμεύουν και ως σκαμπό ή τραπεζάκια!

καλάθια αποθήκευσης σκαμπό

Τα καλάθια αυτά είναι κατάλληλα για το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο αλλά και το μπάνιο. Μπορείς να αποθηκεύεις μαξιλάρια, κουβέρτες, άπλυτα ρούχα ή άλλα αντικείμενα και ταυτόχρονα να τα χρησιμοποιείς ως καθίσματα ή τραπεζάκια!

Δες επίσης: 5 Αντικείμενα απαραίτητα για κάθε μικρό σπίτι!

9. Πτυσσόμενο κρεβάτι τοίχου!

πτυσσόμενο κρεβάτι τοίχου

Το ήξερες ότι μπορείς να ‘κρύψεις’ ένα ολόκληρο κρεβάτι στο τοίχο σου; Το πτυσσόμενο κρεβάτι πρόκειται για μια πατέντα των τελευταίων χρόνων που σου σώζει πραγματικά πάρα πολύ χώρο.

Δες επίσης: Ποια αντικείμενα να αποφύγεις εάν ζεις σε μικρό σπίτι!

10. Σιδερώστρα που γίνεται καθρέφτης!

σιδερώστρα καθρέφτης

Δες επίσης: 10 Τρόποι να διαμορφώσεις σωστά ένα μικρό σπίτι!

Τέλος, έχουμε την σιδερώστρα καθρέφτη. Μπορείς να συνδυάσεις τα δύο αυτά μαζί για να σώσεις λίγο επιπλέον χώρο από το σπίτι σου. Πρόκειται για κάτι πρωτότυπο και ενδιαφέρον!

google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!