Πώς να ανανεώσεις το σαλόνι χωρίς να αγοράσεις τίποτα

  Το σαλόνι είναι ο χώρος του σπιτιού που περνάμε τις περισσότερες ώρες. Αυτό πολλές φορές έχει ως συνέπεια το να βαριόμαστε και να θέλουμε να το φρεσκάρουμε. Βέβαια, αυτό μπορεί να αποβεί ακριβό, ειδικά αν αγοράσεις νέα πράγματα. Είχες σκεφτεί όμως ότι μπορείς να ανανεώσεις το σαλόνι χωρίς να αγοράσεις απολύτως τίποτα; Θα σου δείξουμε πώς!

  Έχεις ανάγκη από μια πινελιά ανανέωσης στη διακόσμηση του καθιστικού σου; Τα καλά νέα είναι ότι δε χρειάζεται να ξοδευτείς για να την πετύχεις! Ανακάλυψε μερικές ιδέες για να ανανεώσεις το σαλόνι χωρίς να αγοράσεις τίποτα!

  4 Τρόποι να ανανεώσεις το καθιστικό ανέξοδα!

  Κάνε ένα βαθύ ξεκαθάρισμα στο σαλόνι

  λευκό σαλόνι

  Καμιά φορά το μόνο που χρειάζεται το σαλόνι σου είναι ένα βαθύ ξεκαθάρισμα! Μπορεί να μην είχες καταλάβει ότι ο χώρος έχει μπουκώσει αλλά πάντα μια εκκαθάριση βοηθάει. Μόλις πετάξεις πράγματα που δε χρειάζεσαι και οργανώσεις αυτά που θα κρατήσεις θα δεις ότι ο χώρος θα δείχνει πιο καθαρός. Ανάλογα με το πόσο ανάγκη έχει το καθιστικό σου αυτή την εκκαθάριση, τα αποτελέσμα μπορούν να είναι ακόμα και θεαματικά!

  Δες επίσης: 5 Αντικείμενα που χρειάζεται κάθε στιλάτο καθιστικό

  Άλλαξε τη θέση των επίπλων

  στιλάτο καθιστικό ανανεώσεις σαλόνι χωρίς αγοράσεις

  Ένα γνωστό κόλπο για να κάνεις το σαλόνι σου να μοιάζει τελείως διαφορετικό χωρίς να ξοδέψεις απολύτως τίποτα είναι να αλλάξεις τη θέση των επίπλων. Θα δεις ότι ο χώρος θα αλλάξει τελείως! Άσε που έτσι θα σου φύγει και η κοστοβόρα παρόρμησή σου να αγοράσεις νέα έπιπλα!

  Δες επίσης: Στιλάτοι τρόποι να διακοσμήσεις πίσω από τον καναπέ

  Ομόρφυνε το καθιστικό με λουλούδια και πρασινάδες

  φυτά εσωτερικού χώρου σαλόνι

  Τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα λουλούδια δίνουν σε ένα χώρο αέρα ανανέωσης και φρεσκάδας. Βέβαια, τα φυτά συνήθως δεν είναι φθηνά ενώ το να αγοράζεις συχνά λουλούδια για τα βάζα σου είναι κάτι που κοστίζει. Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο μπορείς να μεταφέρεις στο εσωτερικό του σπιτιού φυτά που έχεις στο μπαλκόνι ή στην αυλή σου ή να κόψεις μερικά λουλούδια. Εναλλακτικά, μπορείς να φτιάξεις ένα νέο φυτό κόβοντας τμήματα από άλλο. Για παράδειγμα, αν έχει κάποιος δικός σου μια ζάμια μπορείς εύκολα να φτιάξεις τη δική σου κόβοντας φύλλα και φυτεύοντάς τα σε μια δική σου γλάστρα. Θα πάρει μερικούς μήνες μέχρι να αποκτήσεις τη δική σου ζάμια αλλά αξίζει τον κόπο!

  Δες επίσης: Πώς να δώσεις στυλ στις γωνίες του καθιστικού

  Δανείσου διακοσμητικά από άλλα δωμάτια

  πράσινος καναπές gallery wall

  Ποιος είπε ότι τα διακοσμητικά σου δε μπορούν να μετακινηθούν από το ένα δωμάτιο στο άλλο; Αν έχεις βαρεθεί τα αντικείμενα που έχεις στο σαλόνι τότε δανείσου μερικά από άλλα δωμάτια του σπιτιού σου. Για παράδειγμα, φέρε στο σαλόνι ένα βάζο, ένα κάδρο, ένα ριχτάρι ή ένα καλάθι που έχεις στο υπνοδωμάτιο και σου αρέσει. Εξάλλου, τα διακοσμητικά είναι αυτά που μπορούν να ανανεώσουν σε μεγάλο βαθμό ένα χώρο. Κάνε λοιπόν ένα rotation στα διακοσμητικά του σπιτιού για να δεις κάθε δωμάτιο να ανανεώνεται!