Η βιομηχανία τροφίμων αυξάνεται όλο και περισσότερο. Όσο περισσότερο αυξάνεται η τεχνολογία, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η διαδικασία για να καταλάβεις αν κάτι είναι καλό ή όχι. Υπάρχουν πολλά πράγματα που νομίζουμε ότι είναι καλά, αλλά στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε να μπαίνουν μέσα στο σπίτι μας.
Κάποιοι όμως ψάχνουν αυτά τα θέματα περισσότερο από τους υπόλοιπους. Έτσι κατάφεραν να βρουν τα μυστικά που έχει η βιομηχανία τροφίμων για να κερδίζει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί. Αυτό όμως γίνεται εις βάρος του αγοραστή, δηλαδή εσένα. Κάποια από αυτά τα μυστικά έχουν αποκαλυφθεί και καλό θα ήταν να τα γνωρίζουμε όλοι.
Μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για την βιομηχανία τροφίμων!
Μήλο
Δες επίσης 11 Έξυπνους τρόπους να κρατήσεις τα τρόφιμα περισσότερο χρόνο!
Τα φρούτα είναι πολύ υγιεινά για τον οργανισμό και πρέπει να τα καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες. Δυστυχώς όμως χαλάνε εύκολα. Για να μπορέσουν να έχουν λιγότερο χάσιμο χρημάτων από χαλασμένα μήλα, πολλές εταιρίες βάζουν μια μικρή στρώση κεριού στο μήλο. Μπορείς να την αφαιρέσεις με χλιαρό νερό.
Πορτοκαλάδα
Ένα αναψυκτικό που όλοι οι γονείς παίρνουν στα παιδιά τους αντί για την κόκα κόλα. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι λιγότερο βλαβερή και έτσι την προτιμούν. Πως θα αντιδρούσες όμως αν σου έλεγα ότι είναι γεμάτη χρωστικές που μπορούν να απορροφηθούν αν ρίξεις ένα μαντηλάκι μέσα σε μια κούπα με πορτοκαλάδα.
Cupcake
Ένα πολύ αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους. Οι εταιρίες εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν έχουν χρόνο όλοι για να φτιάξουν σπιτικά και τα πουλάνε συσκευασμένα. Πολλά από αυτά περιέχουν μέσα συνθετικές ίνες οι οποίες φυσικά δεν τρώγονται.
Μαγιονέζα
Η μαγιονέζα είναι ένα dressing που αρέσει σε αρκετό κόσμο. Είναι όμως καλό αυτό που τρως ή έχει κάποιες ουσίες που δε θα έπρεπε. Αν θέλεις να δεις αν είναι καλή η μαγιονέζα που αγοράζεις, μπορείς απλά να ρίξεις λίγο ιώδιο. Αν το ιώδιο διατηρήσει το χρώμα του τότε είναι καλό. Αν όμως γίνει πολύ σκούρο, τότε καλό θα ήταν να πετάξεις την μαγιονέζα και να μην αγοράσεις την ίδια ξανά.
Μέλι
Δες επίσης 6 Απλούς τρόπους για να μαγειρεύεις καλύτερα!
Μπορείς να καταλάβεις αν ένα μέλι είναι συνθετικό από σιρόπι ζάχαρης ή φυσικό με ένα απλό κόλπο. Ρίξε λίγο μέλι στο κέντρο από ένα βαθύ πιάτο και ρίξε κρύο νερό. Κούνα το πιάτο όπως στο βίντεο και παρατήρησε το μέλι. Το κανονικό μέλι δημιουργεί κυψέλες καθώς είναι η γενετική του μνήμη. Αν δεν το κάνει, τότε το μέλι που έχει είναι από σιρόπι ζάχαρης.
Βούτυρο και Μαργαρίνη
Μπορείς να καταλάβεις την διαφορά μεταξύ τους πολύ εύκολα. Βάλε σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και ρίξε μέσα το υλικό. Ανακάτεψε καλά και παρατήρησε τι συμβαίνει. Αν το υλικό διασπαστεί στο νερό τότε είναι βούτυρο. Αν όχι, τότε το υλικό που βρίσκεται μέσα στο ποτήρι είναι μαργαρίνη φτιαγμένη από φοινικέλαιο.
Αναψυκτικά
Υπάρχουν πολλά αναψυκτικά στην αγορά. Αν δοκιμάσεις όμως να φιλτράρεις ένα από αυτά, το οποίο έχει χρωστικές ουσίες, θα δεις ότι η διαφορά του πριν και του μετά είναι πολύ μεγάλη.
Noodles
Υπάρχουν πολλές εταιρίες που εμπορεύονται noodles στα super market. Πολλές από αυτές τις εταιρίες χρησιμοποιούν μεγάλες συσκευασίες για να σε δελεάσουν να τα αγοράσεις. Στην πραγματικότητα όμως, το μισό κουτί είναι άδειο. Δώσε προσοχή στα γραμμάρια και στην τιμή κιλού και όχι μόνο στο μέγεθος. Αυτό δε συμβαίνει μόνο με τα noodles.
Cottage cheese
Δες επίσης Πώς να απαλλαγείς από τα μυγάκια φυσικά!
Μπορείς να καταλάβεις αν ένα cottage cheese είναι καλό με τον ίδιο τρόπο όπως η μαγιονέζα. Ρίξε ιώδιο και ανακάτεψέ το. Αν το χρώμα του γίνει σκούρο τότε είναι βλαβερό για την υγεία. Αν όμως το χρώμα από το ιώδιο παραμείνει το ίδιο, τότε δε θα σου προκαλέσει κάποιο πρόβλημα.