use-of-old-handphones

22 Μοναδικές ιδέες για να χρησιμοποιήσεις τα παλιά σου αντικείμενα!

Τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι και ετοιμάζεσαι σιγά σιγά για τον χειμώνα, πιθανόν να έχεις σκοπό να κάνεις ένα γενικό καθάρισμα στο σπίτι ώστε να αφήσεις στις ντουλάπες σου μόνο τα αντικείμενα που σου χρειάζονται. Τι θα κάνεις, όμως, όλα εκείνα τα πράγματα που μπορεί να μην τα χρησιμοποιείς πια αλλά έχουν κάποια συναισθηματική αξία για εσένα;

Οι exypnes-idees.gr σου έχουν τη λύση. Παρακάτω θα βρεις 22 έξυπνους τρόπους να ξαναχρησιμοποιήσεις τα αντικείμενα που δε χρειάζεσαι πια ώστε να μην τα πετάξεις. Με λίγη έμπνευση και φαντασία όλα μπορούν να γίνουν!

 

Πως να εκμεταλλευτείς τα παλιά σου αντικείμενα

 

1. Κάνε μια θήκη για φακέλους από τη θήκη που στράγγιζες τα πιάτα σου

dish-rack-use

Αν δεν χρησιμοποιείς πλέον το στραγγιστήρι που είχες για τα πιάτα σου, μην το πετάξεις. Βάλε το στο γραφείο σου και χρησιμοποίησε το ως θήκη για τους φακέλους σου.

2. Μετέτρεψε τις παλιές σου κάλτσες σε παντελόνι για το μωρό σου

toddler-leggings

Είναι γεγονός ότι τα παιδιά στις μικρές ηλικίες χρειάζονται συνέχεια καινούρια ρούχα. Αυτό που τους έκανε την προηγούμενη εβδομάδα, την επόμενη μπορεί να τους είναι μικρό. Αντί, λοιπόν, να πετάξεις τα ζευγάρια κάλτσας που δε χρησιμοποιείς πια, πως θα σου φαινόταν να τα ράψεις και να φτιάξεις ένα παντελόνι για το μικρό σου;

3. Χρησιμοποίησε τα παλιά παράθυρα για να αναδείξεις τα έργα τέχνης

aged-windows-use

Το να έχεις ένα παλιό παράθυρο στην κατοχή σου δεν είναι και πολύ συχνό φαινόμενο. Αν, όμως, υπάρχει στην αποθήκη σου, μπορείς να το εκμεταλλευτείς και να βάλεις μέσα κάποια έργα τέχνης ή άλλα αντικείμενα που θέλεις να αναδείξεις.

4. Φτιάξε μια κορνίζα από τα γυαλιά σου

eyeglasses-photo-frame

Αν έχεις αλλάξει τα γυαλιά της μυωπίας σου, μην πετάξεις το παλιό σου ζευγάρι. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να βάλεις φωτογραφίες και να φτιάξεις μια ξεχωριστή κορνίζα.

 

5. Χρησιμοποίησε το ακουστικό του τηλεφώνου ως βιβλιοστάτη

use-of-old-handphones

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν πλέον τα κινητά ή κάποιο ασύρματο τηλέφωνο. Αν σου έχει απομείνει κάποιο παλιό τηλέφωνο, τότε μπορείς να κρατήσεις το ακουστικό του και να το χρησιμοποιήσεις ως βιβλιοστάτη. Συνδύασε το με κάποια παλιά βιβλία και θα δεις πόσο θα ταιριάξει στο χώρο σου.

6. Χρησιμοποίησε το βουρτσάκι της μάσκαρας για να καθαρίσεις

old-mascara-use

Το βουρτσάκι της μάσκαρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους μέσα στο σπίτι. Καθάρισε το καλά και χρησιμοποίησε το για να καθαρίσεις ακόμη και τα πιο στενά σημεία μέσα στο σπίτι ή τα κοσμήματα σου.

7. Φτιάξε ένα έργο τέχνης με το ρολό από το χαρτί υγείας

toilet-paper-as-art

Μην πετάς τα ρολά όταν τελειώνει το χαρτί υγείας! Αφιέρωσε λίγο χρόνο και μαζί με τα παιδιά σου γίνεται δημιουργικοί και φτιάξτε ένα μοναδικό έργο τέχνης.

8. Φτιάξε ένα λουράκι από το κολιέ σου

necklace-strap

Αν θέλεις η φωτογραφική σου μηχανή να δείχνει το προσωπικό σου στυλ, τότε μπορείς να συνδυάσεις ένα παλιό κολιέ και μια καρφίτσα για να φτιάξεις ένα λουράκι. Θα αποτελέσει μια μοναδική επιλογή που θα συζητηθεί από όλους.

9. Φτιάξε ένα μαξιλάρι από το παλιό σου πουλόβερ

knit-pillow

Αν τα παλιά σου πλεκτά πουλόβερ δε σε χωράνε πια και δε θέλεις να τα αποχωριστείς, τότε υπάρχει λύση. Μπορείς να τα μετατρέψεις σε μαξιλάρια. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσεις τη ζεστασιά τους κοντά σου.

10. Χρησιμοποίησε τη βάση του χαρτιού της κουζίνας για τα κοσμήματα σου

towel-rack-use

Τις περισσότερες φορές αποθηκεύουμε τα βραχιόλια μας μέσα σε ένα συρτάρι. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι με αυτόν τον τρόπο καταλήγουν να είναι πεταμένα εκεί μέσα και να γίνεται ένας χαμός. Για να αποφύγεις την ακαταστασία, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βάση από το ρολό της κουζίνας και να τα βάλεις εκεί μέσα.

11. Χρησιμοποίησε τον τρίφτη του τυριού ως κρεμάστρα για τα σκουλαρίκια

old-cheese-grater-use

Μπορείς να αξιοποιήσεις τον παλιό σου τρίφτη, βάφοντας τον σε ένα χρώμα που σου αρέσει και χρησιμοποιώντας τον για να κρεμάσεις τα σκουλαρίκια σου. Απλά βεβαιώσου ότι θα το καθαρίσεις πολύ καλά πρώτα!

12. Δημιούργησε έργα τέχνης από τα κουτιά των παπουτσιών

shoe-boxes-art

Αν έχεις έναν άδειο τοίχο και μερικά άδεια κουτιά από παπούτσια, τότε μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μερικά έργα τέχνης. Χρησιμοποίησε τα καπάκια από τα κουτιά και φτιάξε ότι σχέδια εσύ θέλεις με κολάζ. Στήριξε τα στον τοίχο και έχεις έτοιμο ένα υπέροχο έργο.

13. Κάνε την ψωμιέρα σου χώρο φόρτισης για κινητά

breadbox-use

Αν δε χρειάζεσαι την ψωμιέρα σου, μπορείς να τη μετατρέψεις σε χώρο φόρτισης για τις συσκευές σου. Μπορείς να το έχεις στην κουζίνα σου, ή στο κομοδίνο για να κρύψεις όλα εκείνα τα καλώδια που φαίνονται άσχημα.

14. Χρησιμοποίησε ένα παλιό ταψί ως πίνακα σημειώσεων

baking-tray-as-message-board

Αν έχεις αλλάξει φούρνο και τα ταψιά του δε χωράνε στον καινούριο, τότε υπάρχει ένας τρόπος να τα αξιοποιήσεις. Βάψε τον σε ότι χρώμα σου αρέσει και χρησιμοποίησε το ως πίνακα με μαγνητάκια για να κολλάς τις σημειώσεις και τις συνταγές σου.

15. Χρησιμοποίησε τις παλιές λάμπες με τα κεριά σου

old-lightbulbs

Σίγουρα δεν πρόκειται να κρατήσεις τις καμένες λάμπες στο σπίτι σου. Αντί, λοιπόν, να τις πετάξεις, υπάρχει ένας τρόπος να τις χρησιμοποιήσεις και πάλι. Οι λάμπες αυτές αντανακλούν υπέροχα το φως των κεριών. Μπορείς να τις βάλεις μέσα σε βάζο μαζί με ένα μεγάλο κερί και θα έχεις μια ρομαντική λύση στον χώρο σου.

16. Φτιάξε ένα στεφάνι από το λάστιχο της βρύσης

garden-hose-use

Το λάστιχο της βρύσης σου μπορείς να το εκμεταλλευτείς και να φτιάξεις ένα διαφορετικό στεφάνι, όπως της παραπάνω φωτογραφίας.

17. Μετέτρεψε το παλιό του πουκάμισο σε τσάντα

shirt-into-a-bag

Αν ο σύντροφος σου έχει βαρεθεί τα πουκάμισα του, τότε ήρθε η σειρά σου να τα χρησιμοποιήσεις. Μετέτρεψε το σε μια μοδάτη τσάντα και πρόσθεσε μια θηλυκή νότα σε κάτι που σχετίζεται με τους άντρες.

18. Οργάνωσε τα πράγματα σου μέσα στις τσάντες για τα ψώνια

shopping-bags

Χρησιμοποίησε τις τσάντες από τα ψώνια για να οργανώσεις τον χώρο σου. Μπορείς να τις κρεμάσεις στον τοίχο και να τοποθετήσεις εκεί διάφορα μικροπράγματα.

19. Φτιάξε μια θήκη για το iPod από την παλιά γραβάτα

necktie-holder

Ακόμη ένας έξυπνος τρόπος να αξιοποιήσεις τις παλιές γραβάτες. Πάρε βελόνα και κλωστή και κάνε τη γραβάτα μια κομψή θήκη για το iPod.

20. Φτιάξε σαλιάρες από ένα παλιό τραπεζομάντηλο

tablecloth-into-a-bib

Αν είσαι μητέρα, σίγουρα θα εκτιμήσεις αυτή την ιδέα. Πάρε ένα παλιό τραπεζόμαντηλο και μετέτρεψε το σε σαλιάρες. Μπορείς να τις έχεις παντού, στο αμάξι, στην τσάντα σου.

21. Μετέτρεψε τη θήκη από τα παγάκια σε δίσκο με σνακ

ice-cube-use

Άλλη μια ιδέα για τις μαμάδες. Μέσα σε μια θήκη για παγάκια, μπορείς να βάλεις όλα εκείνα τα φαγητά που είναι απαραίτητα στη διατροφή των μικρών σου και να του τα δώσεις ως σνακ. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ακόμη και στα παιδικά πάρτι.

22. Βάλε τα σκεύη της κουζίνας σου μέσα σε κουτιά από κονσέρβες

tin-cans-for-utensils

Ένας τρόπος να χρησιμοποιήσεις τα κουτιά από τις κονσέρβες, είναι μέσα στην κουζίνα σου. Βάλε τα σκεύη της κουζίνας σου εκεί μέσα, και θα έχεις εύκολη πρόσβαση σε αυτά.