Φτιάξε μόνος σου μία γεωμετρική ξύλινη γλάστρα!

Μία ξύλινη γλάστρα, πέραν του ότι μπορεί να κρατήσει ζωντανά τα λουλούδια σου, είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος για να διακοσμήσεις το σπίτι σου.

Είναι ιδανική τόσο για την εξωτερική διακόσμηση, ώστε να δώσεις μια πιο όμορφη αισθητική στον κήπο σου, όσο και για την εσωτερική διακόσμηση όλου του σπιτιού, καθώς ταιριάζει απίστευτα σε κάθε σαλόνι, αλλά φυσικά και σε ένα γραφείο.

Ειδικά στο γραφείο όμως, όπου τα περισσότερα είναι από ξύλο, θα δείχνει εξαιρετική μία τέτοιου είδους γλάστρα και θα σου φτιάχνει την διάθεση και μόνο που θα βλέπεις τα λουλούδια όσο εργάζεσαι ή διαβάζουν τα παιδιά σου.

Πως μπορείς όμως να φτιάξεις μία σε γεωμετρικό σχήμα με τα χεράκια σου, μέσα σε ελάχιστο χρόνο και ξοδεύοντας πολύ λίγα χρήματα;

 

Πως να φτιάξεις μία ξύλινη γλάστρα βήμα προς βήμα!

kontra plake xylines kataskeues

Σου εγγυώμαι ότι πιο εύκολη και έξυπνη ιδέα από κόντρα πλακέ δεν έχεις ξανά δει. Την συγκεκριμένη κατασκευή μπορείς να την κάνεις σε όποιο μέγεθος θέλεις εσύ, αλλά στην συνέχεια θα δεις ενδεικτικές διαστάσεις για να φτιάξεις μία σχετικά μικρή γλάστρα, την οποία θα μπορούσες άνετα να χρησιμοποιήσεις και ως μολυβοθήκη ή ακόμη και βάζο.

Τα υλικά που θα χρειαστείς λοιπόν είναι ένα κομμάτι ξύλο κόντρα πλακέ τριών χιλιοστών, πλαστικό Δετικό, μικρό πριόνι, ψαλίδι, τρυπάνι και γυαλόχαρτο.

diy ksulines glastres

Για αρχή λοιπόν, θα πρέπει να σχεδιάσεις ισόπλευρα τρίγωνα επάνω στο ξύλο και στην συνέχεια να τα κόψεις με το πριόνι ή με κάποιο τρακτερωτό μαχαίρι.

glastra kontra plake diakosmisi

Στην συνέχεια, κάνε τρύπες σε κάθε γωνιά του κάθε τριγώνου, τόσο μεγάλες ώστε να χωράει να περάσει από μέσα τους το πλαστικό δετικό και έπειτα τρίψε τις άκρες των κομματιών με το γυαλόχαρτο για να γίνουν πιο λείες.

diy xylino vazo

Αν λοιπόν θέλεις να κάνεις μία τρίγωνη βάση θα πρέπει να έχεις 7 τρίγωνα κομμάτια ξύλου. Ένωσε τα 6 μεταξύ τους και έπειτα στερέωσε τα με τη βάση. Όταν τελειώσεις κόψε το περισσευάμενο κομμάτι από το δετικό και βάψε την κατασκευή σου σε ότι χρώμα προτιμάς.

ftiaxto monos sou

Αν πάλι θέλεις να έχει τετράγωνη βάση, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις 8 τρίγωνα κομμάτια και ένα τετράγωνο.

diy diakosmitika spitiou

Χρησιμοποίησε τα λεγκράν ή αλλιώς τα πλαστικά δετικά, για να συνδέσεις τα 8 τρίγωνα στην σειρά. Μετά βάλε και την τετράγωνη βάση και σφίξε καλά τα δετικά πριν κόψεις το κομμάτι που περισσεύει, για να μην ανοίξει η γλάστρα σου.

kataskeyes exypnes-idees.gr

Το αποτέλεσμα όπως βλέπεις είναι μοναδικό και μπορείς να κάνεις διάφορες παραλλαγές, αλλά και να τις διακοσμήσεις όπως προτιμάς. Δες ακόμη την καλύτερη DIY ιδέα για εσωτερική διακόσμηση με φυτά!