φυτά μπάνιο

  6 Εντυπωσιακά φυτά που θα ομορφύνουν το μπάνιο!

  Το μπάνιο είναι συνήθως ένας χώρος σκοτεινός και με αρκετή υγρασία. Για το λόγο αυτό θεωρείται συχνά ένα δύσκολο περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν τα φυτά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα φυτά και λουλούδια τα οποία μπορούν να στολίσουν το μπάνιο σου και να του δώσουν χρώμα και στυλ.

  Είναι αλήθεια ότι μια δόση πρασινάδας είναι ικανή να κάνει το μπάνιο σου να δείχνει πολύ διαφορετικό και ανανεωμένο. Δες 6 εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου που θα ομορφύνουν το μπάνιο σου!

  6 Φυτά με τα οποία πρέπει να διακοσμήσεις το μπάνιο σου!

   

  1. Γλώσσα της πεθεράς

  γλώσσα πεθεράς νιπτήρας

  Η γλώσσα της πεθεράς, ή αλλιώς σανσεβιέρια, είναι ιδιαίτερα αγαπητή κυρίως από τους αρχάριους. Κι αυτό γιατί διατηρείται πολύ εύκολα και έχει περιορισμένες ανάγκες. Επιζεί ακόμα και σε συνθήκες μέτριου φωτός και υψηλής υγρασίας, χαρακτηριστικά που την καθιστούν τέλεια για το μπάνιο σου!

  Δες επίσης: 5 Φυτά εσωτερικού χώρου που θα δεις παντού το 2021

  2. Κάκτοι και παχύφυτα

  μπανιέρα κακτάκια παχύφυτα

  Οι κάκτοι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά φυτά σε οποιεσδήποτε συνθήκες γι’ αυτό και είναι τόσο δημοφιλείς. Μερικά γλαστράκια με κάκτους ή άλλα παχύφυτα λοιπόν είναι μια τέλεια επιλογή για να δώσεις στο μπάνιο σου μια πινελιά πρασινάδας. Μπορείς μάλιστα να διακοσμήσεις με κακτάκια τα ράφια του μπάνιου σου.

  Δες επίσης: 7 Εντυπωσιακά οικονομικά φυτά εσωτερικού χώρου!

  3. Σπαθίφυλλο

  σπαθίφυλλο ραφιέρα νιπτήρας

  Το όμορφο σπαθίφυλλο, με τα καταπράσινα φύλλα και το λευκό άνθος είναι μια τέλεια επιλογή για το μπάνιο σου. Είναι ένα φυτό που δε χρειάζεται πολύ φως για να επιζήσει, ωστόσο σε σκοτεινές συνθήκες δεν υπάρχει ανθοφορία. Σε γενικές γραμμές δεν αποτελεί ένα απαιτητικό φυτό, επομένως δε θα δυσκολευτείς να το κρατήσεις ζωντανό.

  Δες επίσης: 5 Ιδέες για να αναδείξεις τα φυτά στο σπίτι σου!

  4. Φίκος λυράτα

  φίκος λυράτα μεγάλο μπάνιο

  Ο φίκος λυράτα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και κομψά φυτά εσωτερικού χώρου. Αν λοιπόν έχεις ένα μεγάλο μπάνιο τότε μπορείς να το διακοσμήσεις με μια όμορφη γλάστρα με φίκο λυράτα. Βέβαια, αν το μπάνιο σου είναι τελείως σκοτεινό τότε καλύτερα να καταφύγεις σε κάποιο άλλο φυτό.

  5. Ορχιδέα

  ορχιδέα μπάνιο ω

  Η ορχιδέα παρά το γεγονός ότι δεν είναι το πιο εύκολο λουλούδι, μπορεί να επιζήσει στο μπάνιο σου. Κι αυτό γιατί αγαπά την υγρασία που το μπάνιο έχει έτσι κι αλλιώς. Έτσι, μπορείς να διακοσμήσεις με μια ορχιδέα έναν διακοσμητικό δίσκο ή απλά να την τοποθετήσεις στον πάγκο του νιπτήρα σου. Παρόλα αυτά, αν το μπάνιο σου είναι τελείως σκοτεινό απόφυγε να τοποθετήσεις μια ορχιδέα γιατί χρειάζεται έστω και λίγο φως για να διατηρηθεί.

  Δες επίσης: 5 Όμορφοι τρόποι για να κρεμάσεις τα φυτά σου!

  6. Πόθος

  μπάνιο με πολλά φυτά

  Ο πόθος είναι ένα τέλειο φυτό για το μπάνιο σου καθώς, αφού αποτελεί αναρριχώμενο φυτό, μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα και να καλύψει μεγάλη επιφάνεια. Ο πόθος χρειάζεται την υγρασία και αντέχει στο λίγο φως. Αν όμως τον τοποθετήσεις σε ένα σκοτεινό σημείο τότε τα φύλλα του δεν θα είναι τόσο πράσινα και γυαλιστερά.

  google-news

  Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!