περιστέρια μπαλκόνι

Φιλικοί τρόποι να διώξεις τα περιστέρια από το μπαλκόνι

Τα περιστέρια πολλές φορές μπορούν να γίνουν ενοχλητικά καθώς λερώνουν το μπαλκόνι. Αν λοιπόν αντιμετωπίζεις κι εσύ αυτό το πρόβλημα τότε υπάρχουν πολλές λύσεις για να διώξεις τα περιστέρια από το μπαλκόνι. Και μην ανησυχείς, καμία από αυτές δεν προκαλεί κακό στα πουλιά, απλά τα απωθεί.

Είναι αλήθεια ότι τα περιστέρια είναι ένα πρόβλημα για τη βεράντα αφού δημιουργούν βρωμιά και δυσοσμία. Μάλιστα, μπορούν να είναι ακόμα και ανθυγιεινά. Ανακάλυψε λοιπόν μερικούς φιλικούς τρόπους να διώξεις τα περιστέρια από το μπαλκόνι!

Πως να απομακρύνεις τα περιστέρια από τη βεράντα!

 

Τοποθέτησε ακίδες απώθησης

ακίδες απώθησης

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να διώξεις τα πουλιά από τη βεράντα είναι οι ακίδες απώθησης. Φρόντισε λοιπόν να τις τοποθετήσεις σε σημεία που τα περιστέρια συνηθίζουν να κάθονται. Οι ακίδες αυτές δεν τραυματίζουν τα πουλιά, απλά τα απωθούν κάνοντας τα να αναζητήσουν άλλο σημείο να καθίσουν.

Δες επίσης: Πως να εξαφανίσεις τις κατσαρίδες από το σπίτι σου!

Καθάρισε το μπαλκόνι από υπολείμματα τροφής

καθαρό μπαλκόνι

Αν το μπαλκόνι σου έχει συνεχώς ψίχουλα τότε είναι λογικό να προσελκύει τα πουλιά. Αν όμως καθαρίζεις συχνά τη βεράντα και δεν αφήνεις φαγητό τότε οι επισκέψεις αυτές θα μειωθούν. Το ίδιο ισχύει και για το νερό.

Δες επίσης: Πως θα διώξεις τα φίδια από την αυλή του σπιτιού σου!

Κρέμασε CD από την τέντα- Πως να διώξεις τα περιστέρια από το μπαλκόνι

κρεμασμένα CD

Το πιο κλασικό κόλπο για να διώξεις τα πουλιά είναι να κρεμάσεις CD από την τέντα ή από κάποιο άλλο σημείο. Η αντανάκλαση που δημιουργούν απωθεί τα περιστέρια τα οποία δεν πλησιάζουν στο μπαλκόνι σου. Άσε που αυτή η μέθοδος είναι τελείως ανέξοδη και είναι μια τέλεια ιδέα για να αξιοποιήσεις τα παλιά CD.

Δες επίσης: 6 Λύσεις για να ξεφορτωθείς τα ποντίκια από το σπίτι!

Τοποθέτησε απωθητικό δίχτυ

προστατευτικό δίχτυ μπαλκόνι

Μια άλλη φιλική μέθοδος για να μην πλησιάζουν τα πουλιά το μπαλκόνι σου είναι το απωθητικό δίχτυ. Με το να τοποθετήσεις δίχτυ δεν αφήνεις κανένα περιθώριο στα περιστέρια να πλησιάζουν. Είναι φυσικά καλύτερο το δίχτυ που θα επιλέξεις να είναι σε φυσικό χρώμα ώστε να μην σε ενοχλεί αισθητικά.

Δες επίσης: 7 Φυσικά συστατικά που απωθούν τα κουνούπια!

Χρησιμοποίησε μπαχαρικά- Πως να διώξεις τα περιστέρια από το μπαλκόνι

πιπέρι βαζάκι

Στα περιστέρια δεν αρέσουν οι έντονες μυρωδιές. Με μερικά μπαχαρικά λοιπόν μπορείς να τα διώξεις από τη βεράντα σου. Βάλε σε διάφορα σημεία μπαχαρικά όπως πιπέρι και τσίλι και τα πουλιά δε θα πλησιάσουν. Μπορείς να φτιάξεις ένα μίγμα με τέτοια έντονα μπαχαρικά και να το βάλεις σε διάφορα σημεία της βεράντας ώστε να τα μυρίζουν τα πουλιά και να απομακρύνονται.