οικονομικές ιδέες για σκίαση μπαλκονιού

4 Οικονομικές Ιδέες για Σκίαση μπαλκονιού!

Ειδικότερα, το καλοκαίρι, όλοι θέλουμε να καθόμαστε στο μπαλκόνι ή στον κήπο μας και να απολαμβάνουμε τον ωραίο καιρό. Όμως, ένα από τα συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι το ενοχλητικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας, που δε μας αφήνει να ευχαριστηθούμε τον ήλιο. Για αυτό το λόγο, σου βρήκαμε 4 οικονομικές ιδέες για σκίαση μπαλκονιού, που θα σε βοηθήσουν και πρακτικά, αλλά και αισθητικά!

Τι να τοποθετήσεις για οικονομική σκίαση μπαλκονιού;

 

1. Κουρτίνα

οικονομική σκίαση μπαλκονιού

Η κουρτίνα είναι μια πολύ απλή, αλλά ταυτόχρονα πολύ όμορφη λύση. Μπορείς να βάλεις ό,τι κουρτίνα ταιριάζει στο χώρο σου, αλλά και στην αισθητική σου. Επιπλέον, εάν θέλεις μπορείς να τις δένεις στο πλάι, ώστε να έχεις την επιλογή να τις ανοιγοκλείνεις όποτε θες. Καλύτερα, όμως, να είναι λεπτό το ύφασμα που θα επιλέξεις, για να περνάει και ο αέρας.

Δες επίσης: 4 Εναλλακτικοί τρόποι σκίασης αν δεν έχεις τέντα!

2. Ομπρέλα

οικονομικές ιδέες για σκίαση μπαλκονιού

Η ομπρέλα είναι μια πολύ οικονομική λύση, καθώς μπορείς να βρεις στα περισσότερα καταστήματα με είδη σπιτιού, ή καλύτερα με έπιπλα εξωτερικού χώρου. Θα βρεις, σίγουρα, σε ό,τι μέγεθος ψάχνεις. Εάν έχεις μικρό μπαλκόνι, καλύτερα να προτιμήσεις μια ομπρέλα σε μικρότερο μέγεθος, ώστε να χωράει και να μη μπουκώνει το χώρο.

Δες επίσης: 5 Κανόνες για να διακοσμήσεις εύκολα το μπαλκόνι

3. Περσίδες

σκίαση στο μπαλκόνι

Μια ακόμη πολύ κομψή και οικονομική επιλογή είναι οι περσίδες. Θα βρεις πάρα πολλά είδη, εάν ψάξεις στα ανάλογα καταστήματα. Με αυτήν τη λύση θα έχεις και στυλ, αλλά και σκίαση στο μπαλκόνι σου. Εξάλλου, μπορείς να τις ανοιγοκλέινεις όποτε θελήσεις μέσα στη μέρα.

Δες επίσης: Τα 5 Πανέμορφα δέντρα για σκιά στον κήπο

4. Πανί για σκίαση μπαλκονιού

τέντα για το μπαλκόνι

Δες επίσης: 6 Φανταστικές ιδέες για σκίαση στον κήπο σου!

Μπορεί να το ξέρεις και ως τεντόπανο και θα σε βολέψει πολύ, αλλά θα ομορφύνει και το χώρο σου. Διάλεξε ένα ανοιχτόχρωμο ύφασμα, ώστε να μην τραβάει πολύ ζέστη το καλοκαίρι.