μαγιό bikini στεγνώνει

5 Tips για να μη ξεθωριάζουν τα μαγιό σου!

Τα μαγιό είναι εύκολο να χάσουν την ελαστικότητα τους και να αρχίζουν να ξεθωριάζουν με τη πάροδο του χρόνου. Και κάπως έτσι καταλήγεις με μαγιό που δεν έχουν καμία σχέση με το πως ήταν όταν τα αγόρασες.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά tips & tricks που μπορείς να ακολουθήσεις έτσι ώστε να διατηρείς τα μαγιό σου σαν καινούρια. Πως θα το καταφέρεις αυτό; Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω 5 tips για το πως να μη ξεθωριάζουν τα μαγιό σου!

Πως να διατηρείς τα μαγιό σου σαν καινούρια!

 

1. Απόφυγε τα μπάνια σε πισίνες για να μη ξεθωριάζουν τα μαγιό!

γυναίκα κάνει ντουζ

Ένας πρώτος παράγοντας που μειώνει τον χρόνο ζωής των μαγιό σου είναι το χλώριο στις πισίνες. Το χλωριούχο νερό θα κάνει τα μαγιό σου να χάσουν την ελαστικότητα τους καθώς επίσης και το έντονο χρώμα τους. Η λύση σε αυτό είναι είτε να έχεις ένα ξεχωριστό μαγιό για τα μπάνια σου σε πισίνες είτε να πάρεις ένα μαγιό που ενδείκνυται για το χλωριούχο νερό.

Εναλλακτικά, μπορείς να ακολουθήσεις τα εξής βήματα για να προκαλέσεις την ελάχιστη δυνατή φθορά στα μαγιό σου:

  • Βρέξε το μαγιό σου με γλυκό νερό πριν μπεις στη πισίνα. Εννοείται πως μετά θα έρθει σε επαφή με το χλωριούχο νερό, απλώς δε θα απορροφήσει μεγάλες ποσότητες χλωρίου το μαγιό.
  • Αφού βγεις από τη πισίνα κάνε ένα ντουζ ή ξέπλυνε το μαγιό σου!

Δες επίσης: Πως να πλύνεις σωστά τις πετσέτες θαλάσσης!

2. Μην βάζεις τα μαγιό σου στο πλυντήριο!

πλύσιμο στο χέρι

Ένα tip για να μη ξεθωριάζουν τα μαγιό σου είναι να μη τα βάζεις στο πλυντήριο. Το πλύσιμο στο χέρι είναι προτιμότερη λύση καθώς είναι πιο ήπια και φιλική προς τα μαγιό. Βέβαια, στα περισσότερα μαγιό αναγράφεται πάνω εάν μπορούν να μπουν στο πλυντήριο ή όχι. Αλλά ακόμα και αν ενδύκνειται το πλύσιμο στο πλυντήριο, προτίμησε να τα καθαρίσεις στο χέρι.

Το πλυντήριο θα τα ταλαιπωρήσει παραπάνω από όσο χρειάζεται και θα ξεχειλώσει τα μαγιό σου!

Δες επίσης: 4 Λόγοι που τα ρούχα δε μυρίζουν ωραία μετά το πλύσιμο!

3. Όχι μούλιασμα στα μαγιό πριν το καθάρισμα!

πλύσιμο μαγιό

Το μούλιασμα στα μαγιό είναι κάτι που δεν τους κάνει καλό. Και αυτό γιατί οι ίνες του μαγιό χαλαρώνουν και έτσι το μαγιό θα χάσει την ελαστικότητα και το σχήμα του. Προτίμησε να τα πλύνεις απευθείας στο χέρι παρά να τα αφήσεις στο νερό με το σαπούνι για ώρες!

Δες επίσης: Μάθε τα σύμβολα πλύσης στις ετικέτες των ρούχων!

4. Χρησιμοποίησε ξύδι ή μαγειρική σόδα για τους λεκέδες!

πορτοκαλί μαγιό λερωμένο

Ένα μαγιό μπορεί να λερωθεί με αντηλιακή κρέμα, λάδι μαυρίσματος, φαγητά και πολλά άλλα. Όμως εδώ δεν είναι λύση το να βάλεις πολύ ισχυρά απορρυπαντικά για να καταπολεμήσεις τους λεκέδες διότι έτσι θα ταλαιπωρήσεις το μαγιό.

Ένα έξυπνο tip λοιπόν είναι να χρησιμοποιήσεις είτε μαγειρική σόδα είτε ξύδι. Χρησιμοποίησε ένα από αυτά τα δύο για να καθαρίσεις τοπικά τους επίμονους λεκέδες και ύστερα πλύνε κανονικά το μαγιό σου!

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις τα αθλητικά παπούτσια! 

5. Προσοχή στο στέγνωμα των μαγιό για να μη ξεθωριάζουν!

μαγιό bikini στεγνώνει

Δες επίσης: 6 Χρήσιμες συμβουλές για το πλύσιμο των ρούχων!

Κάτι ακόμα που πρέπει να προσέχεις είναι το στέγνωμα των μαγιό. Φυσικά, το στεγνωτήριο πρέπει να το αποφύγεις. Το ιδανικό είναι να τα αφήσεις να στεγνώσουν σε μια επίπεδη επιφάνεια καθώς το άπλωμα σε σχοινί θα συμβάλλει στο να ξεχειλώσουν και να αλλοιωθεί το σχήμα τους.

Επειδή αυτό όμως φαντάζει πολυτέλεια θα σου προτείναμε να επιλέξεις ένα σκιερό μέρος για να στεγνώσουν τα μαγιό σου έτσι ώστε να προστατέψεις το χρώμα τους. Εάν ούτε αυτό είναι δυνατόν, άπλωσε τα στον ήλιο αλλά μάζεψε τα αμέσως αφού στεγνώσουν και μη τα αφήσεις για ώρες στον ήλιο!