Φυσικά καθαριστικά για το σπίτι για τις βρύσες στο μπάνιο, και πόμολα πόρτας

5 DIY φυσικά καθαριστικά για το σπίτι!

Η καθαριότητα του σπιτιού είναι απαραίτητη και πολύ σημαντική. Οι επιλογές στα προϊόντα καθαρισμού, είναι πολλές, έχουν το κόστος τους αλλά και μας φέρνουν σε επαφή με τοξικές ουσίες. Μπορείς να μετριάσεις τη χρήση τους και να φτιάξεις φυσικά καθαριστικά για το σπίτι σου.

Τα υλικά που χρειάζεσαι το πιο πιθανό είναι πως τα έχεις σίγουρα στο ντουλάπι σου. Η παρασκευή πανεύκολη και η χρήση στο χέρι σου. Που ξέρεις, μπορεί να σου φανούν και πιο αποτελεσματικά από αυτά που έχεις συνηθίσει.

5 φυσικά καθαριστικά που σίγουρα θες να δοκιμάσεις!

 

1. Αρωματικό και καθαριστικό για καθολική χρήση

φυσικά καθαριστικά για το σπίτι, γενικής χρήσης με άρωμα

Υλικά:

  • Λευκό Ξύδι
  • Νερό
  • Ξύσμα από φλούδα Λεμονιού
  • Κλαράκια Δεντρολίβανου

Σμίξε τα παραπάνω υλικά μέσα σε ένα μπουκάλι σπρέι και ανακίνησε το καλά.  Πριν τη χρήση του καλό θα ήταν, να το αφήσεις μια εβδομάδα για να γίνει έγχυση των υλικών. Ιδανικό για αφαίρεση σκληρών λεκέδων νερού (πέτρα),για τον καθαρισμό του κάλαθου σκουπιδιών, για τους λεκέδες στους τοίχους και πολλά άλλα.

Τα οξέα από τα φρούτα σε αυτό το μίγμα το κάνει ιδανικό για τον καθαρισμό επίμονων λεκέδων και φυσικά ο συνδυασμός τους θα σου χαρίσει ωραία και φυσική μυρωδιά.

Δες επίσης: Πως θα απαλλαγείς από τις ενοχλητικές οσμές στο σπίτι!

2. Καθαριστικό κουζίνας και Αποσμητικό

Φυσικά καθαριστικά για τη κουζίνα

Θα χρειαστείς:

  • 4 κουταλάκια Μαγειρικής Σόδας
  • 1 λίτρο περίπου νερό

Το μίγμα αυτό είναι κατάλληλο για να αφαιρέσει τα λίπη από τη μαγειρική σας εστία, από τους πάγκους της κουζίνας, τις συσκευές σου, ακόμη και το εσωτερικό του ψυγείου. Αφαιρεί τις οσμές και επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γυαλιστικό για τον νεροχύτη και τις συσκευές από ανοξείδωτο χάλυβα. Απλά ρίξε το σε ένα καθαρό σφουγγάρι και σκούπισε όπου είναι αναγκαίο. Τόσο απλά.

Δες επίσης: Πως να απολυμάνεις καλά το σπίτι σου!

3. Καθαριστικό Τζαμιών

φυσικά καθαριστικά για τα τζάμια και τους καθρεύτες

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι
  • 1/4 του φλιτζανιού οινόπνευμα (70%)
  • 1 με 2 σταγόνες αρωματικό έλαιο για μυρωδιά (προαιρετικά)

Την επόμενη φορά που θα θες να καθαρίσεις τα τζάμια, απλώς κάνε αυτό το εύκολο μίγμα και ανακάτεψε το σε ένα μπουκαλάκι σπρέι. (συμβουλή: μην το χρησιμοποιήσεις σε πολύ ζεστές ή ηλιόλουστες μέρες διότι στεγνώνει εύκολα και θα αφήσει λεκέδες). Για καθρέφτες, ψέκασε σε ένα μαλακό πανί ή σε ένα κομμάτι χαρτιού κουζίνας και μετά σκούπισε.

 4. Για καθαρισμό χάλκινων – μπρούτζινων υλικών.

Φυσικά καθαριστικά για το σπίτι για τις βρύσες στο μπάνιο, και πόμολα πόρτας

Θα χρειαστείς απλά:

  • Λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού
  • Επιτραπέζιο αλάτι

Ιδανικό για να καθαρίσεις τη βρύση και άλλα σημεία στο μπάνιο, τα πόμολα στις πόρτες και εννοείται, οτιδήποτε άλλο χάλκινο έχεις στο σπίτι (διακοσμητικά). Θα βρέξεις ένα σφουγγάρι με λεμόνι ή ξύδι, θα σκουπίσεις την επιφάνεια που θέλεις και ακολούθως θα ρίξεις αλάτι επάνω. Στη συνέχεια ξέπλυνε με νερό και σκούπισε αμέσως με ένα καθαρό και μαλακό πανί.

Δες επίσης: Πώς να καθαρίσεις τους λεκέδες στη μπανιέρα!

5. Καθαριστικό για Λίπη

Φυσικά καθαριστικά για το σπίτι και τα λίπη στο φούρνο

Υλικά:

  • Υγρή αμμωνία ή αμμωνία σε σκόνη (Συμβουλή: χρήση γαντιών)

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις τα ανοξείδωτα μαγειρικά σκεύη!

Η αμμωνία βοηθά στον καθαρισμό σκληρών λιπών. Επομένως, γέμισε ένα δοχείο με 1/2 φλιτζάνι αμμωνίας και το υπόλοιπο με νερό. Βρέξε το σφουγγάρι σου με το μίγμα και σκούπισε το φούρνο σου τις σχάρες και ακολούθως ξέπλυνε με νερό. Για επίμονα λίπη, μπορείς να βάλεις επιπλέον αμμωνία απευθείας στο σημείο που θέλεις.