πολυτελές σπίτι

    5 Κόλπα για να δείχνει το σπίτι σου πιο πολυτελές!

    Για να έχεις ένα πολυτελές σπίτι δεν χρειάζεται να χρεοκοπήσεις. Με τη σωστή διακόσμηση δύναται να δόσεις μία γεύση πολυτέλειας στο σπίτι εύκολα και γρήγορα. Τα luxe διακοσμητικά και υλικά θα σε βοηθήσουν πολύ σε αυτό το εγχείρημα.

    Ναι λοιπόν τα «ακριβά» γούστα δεν χρειάζεται να έχουν και επιζήμιο αντίκτυπο στα οικονομικά σου! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις παρακάτω τα 5 κόλπα για να δείχνει το σπίτι σου πιο πολυτελές και ύστερα να τα εφαρμόσεις!

    Πώς να δείχνει το σπίτι σου πιο πολυτελές!

     

    1. Επίλεξε χαλιά που καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια!

    εντυπωσιακό χαλί

    Ένα από τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι διακοσμητές των εσωτερικών χώρων για να φέρουν έναν αέρα πολυτέλειας στη διακόσμηση του σπιτιού είναι η χρήση χαλιών που καλύπτουν μεγάλες επιφάνειες. Και αυτό γιατί τέτοια χαλιά δημιουργούν τη ψευδαίσθηση στο μάτι ότι ένας χώρος είναι μεγαλύτερος από ότι είναι στη πραγματικότητα. Προτίμησε τα χαλιά σε ουδέτερες αποχρώσεις και τοποθέτησε και πολλούς καθρέφτες στον χώρο. Ωστόσο, εάν έχεις πολλά μικρά χαλιά μπορείς να τα τοποθετήσεις όλα μαζί κολλητά και να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα.

    Δες επίσης: Πως να επιλέξεις τα σωστά διακοσμητικά για το σπίτι σου!

    2. Φρόντισε τα τελειώματα με ξύλο να μην είναι κακής ποιότητας!

    πολυτελές σαλόνι

    Ένα σημείο που πρέπει να προσέξεις διότι προδίδει μία κατά τα αλλά luxe διακόσμηση δεν είναι άλλο από τα τελειώματα με ξύλο. Γενικότερα τα έπιπλα από ξύλο που είναι επί του παρόντος μεγάλη τάση, αλλά και τα ξύλινα τελειώματα δεν πρέπει να είναι ούτε φθαρμένα αλλά ούτε ξεθωριασμένα. Προτίμησε σκούρα χρώματα ξύλου που υπάρχουν και στη φύση και δεν θα κάνουν τη διακόσμησή σου να φαίνεται φθηνή.

    Δες επίσης: 24 Μοναδικές ιδέες για έπιπλα με ακατέργαστο ξύλο!

    3. Φτιάξε ένα κεντρικό πολυτελές διακοσμητικό!

    όμορφος πίνακας σε πολλούς καμβάδες

    Ένα ακόμη κόλπο για να επιτύχεις μία τέτοια διακόσμηση αποτελεί η κατασκευή ενός κεντρικού διακοσμητικού που να τραβάει το βλέμμα. Ένα κομμάτι που θα αποτελεί θέμα συζήτησης και θα αναβαθμίσει τον χώρο σου μπορεί να είναι ενδεχομένως ένα μεγάλο, εντυπωσιακό έργο τέχνης. Συγκεκριμένα, κάτι που θα μπορούσες να φτιάξεις και εσύ με τα παιδιά σου είναι να ζωγραφίσεις μία εικόνα χωρισμένη σε τρεις καμβάδες είτε σε πιο αφηρημένη μορφή είτε όχι.

    Δες επίσης: 12 Τέλειες ιδέες για εύκολο DIY πίνακα ζωγραφικής!

    4. Ανανέωσε έναν από τους τοίχους σου!

    πολυτελές τοίχος

    Πολλοί διακοσμητές προτείνουν να ανανεώσεις έναν από τους τοίχους του υπνοδωματίου ή του σαλονιού σου. Όχι όπως θέλεις εσύ, αλλά χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα κόλπα! Οι πιο όμορφες ιδέες για μία τέτοια ανανέωση είναι είτε να ντύσεις τον έναν από τους τοίχους σου με μία πολυτελής ταπετσαρία, είτε να τον βάψεις ένα σκούρο χρώμα όπως το μπορντώ και το σμαραγδί, είτε να τοποθετήσεις μία ξύλινη επένδυση τοίχου ή μια με ασυνήθιστη υφή. Αυτές οι αλλαγές σίγουρα θα αλλάξουν ολοκληρωτικά τον χώρο σου!

    Δες επίσης: 6 Αλλαγές για να ανανεώσεις το υπνοδωμάτιό σου με μικρό κόστος!

    5. Προσοχή στην επιλογή επίπλων!

    πολυτελές σπίτι

    Τέλος, ένα ακόμη σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι η επιλογή των επίπλων. Συγκεκριμένα ένα μεγάλο λάθος που πρέπει να αποφύγεις είναι η επιλογή επίπλων που θυμίζουν κάτι παλιακό όπως ο γωνιακός καναπές και να προτιμήσεις έπιπλα με μία πιο μίνιμαλ, μοντέρνα αισθητική. Εάν δεν θέλεις να επενδύσεις σε μία τόσο δαπανηρή αλλαγή, μπορείς να ανανεώσεις τα μαξιλάρια του καναπέ και τα ριχτάρια, επιλέγοντας υφάσματα καλύτερης ποιότητας.