pos na organwsis to spiti sou se 5 lepta simfwna me tin Hellen Buttigieg

Πως να οργανώσεις το σπίτι σου σε 5 λεπτά!

Ας είμαστε ειλικρινείς για δύο πράγματα. Πρώτον, ταχτοποιημένο και οργανωμένο σπίτι σημαίνει ότι είμαστε και εμείς πιο χαλαροί, ήρεμοι και χαρούμενοι. Και δεύτερον, πότε κανένας δεν έχει σε μόνιμη βάση το σπίτι του ταχτοποιημένο. Βέβαια, υπάρχει λύση στο θέμα οργάνωση και έρχεται από την ειδικό Hellen Buttigieg.

Η Έλεν, που λες, είναι ειδικός σε αυτόν τον τομέα και μάλιστα έχει και εκπομπή όπου πάει σε σπίτι και βοηθάει τον κόσμο να τα βάζει σε τάξη. Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και για αυτό πάμε να δούμε πως να οργανώσεις το σπίτι σου σε 5 λεπτά σύμφωνα με την Hellen Buttigieg!

Οργάνωσε το σπίτι σου σε 5 λεπτά σύμφωνα με την Hellen Buttigieg!

 

 5 λεπτά για το σπίτι

άπλυτα ρούχαΜάζεψε όλα τα άπλυτα και βάλτα κατευθείαν είτε στο καλάθι με τα άπλυτα, είτε αν είναι ίδιο χρώμα, βάλτα στο πλυντήριο. Συμμάζεψε όλα τα παπούτσια και βάλε τα στην παπουτσοθήκη και συμμάζεψε ότι αξεσουάρ είναι πεταμένα δεξιά και αριστερά. Πραγματικά όλο αυτό δε θα σου πάρει πάνω από 5 λεπτά. Αφού τα κάνεις όλα αυτά, αφιέρωσε και 2 λεπτάκια να σκανάρεις με το μάτι αν υπάρχει κάτι άλλο που μπορείς να συμμαζέψεις.

Δες επίσης: Ποια είναι η μέθοδος τακτοποίησης της Μαρί Κοντό!

5 Λεπτά στην κουζίνα

κουζίνα, exypnes-idees.grΒάλε όλα τα πλυμένα πιάτα στα ντουλάπια. Τις κατσαρόλες στη θέση τους και τις πετσέτες διπλωμένες ωραία δίπλα στον πάγκο ή κρεμασμένες στο χερούλι του φούρνου. Ό,τι έχεις πάνω στον πάγκο και δεν το χρειάζεσαι, μάζεψε το και βάλτο στην άκρη κάπου ταχτοποιημένα. Άδειος και καθαρός χώρος, σημαίνει άδειο και καθαρό μυαλό.

5 Λεπτά στα δωμάτιο

κρεβατοκάμαραΘέλω το πρωί που ξυπνάς να μην βαριέσαι και να στρώνεις το κρεβάτι. Επίσης, αν είναι δυνατόν, το βράδυ που πας για ύπνο κάνε μια προσπάθεια να βάλεις τα ρούχα πίσω στη θέση τους και να μην τα πετάξεις σε αυτή τη στοίβα που μαζεύεται και μαζεύεται μέχρι να γίνει βουνό για να ασχοληθούμε. Αλήθεια, 5 λεπτάκια χρειάζονται μόνο για να υπάρχει μια τάξη.

Δες επίσης: 5 Πρακτικοί τρόποι για να οργανώσεις τα παιχνίδια στο παιδικό δωμάτιο!

5 λεπτά για τα προσωπικά αντικείμενα

κοπέλα βγάζει φώτο με το κινητόΤέλος, κάτι που λέει η Hellen Buttigieg και με εντυπωσίασε είναι ότι θα πρέπει να αφιερώνουμε και 5 λεπτάκια στα προσωπικά μας αντικείμενα- στο κινητό μας, την τσάντα μας, το πορτοφόλι μας για να κάνουμε ξεκαθάρισμα. Τι μας χρειάζεται, τι όχι και ό,τι φωτογραφίες υπάρχουν στο κινητό μας καλό είναι να τις περνάμε στον υπολογιστή για να μην υπάρχει “βαβούρα”. Να υπάρχει παντού τάξη και ηρεμία.

Από ένα πραγματάκι να κάνεις την ημέρα και να του αφιερώνεις 5 λεπτάκια μόνο, τότε θα μπορέσεις να επιτύχεις και να έχεις πάντα ένα οργανωμένο σπίτι. Είδες; Δεν χρειάζεται κόπο, τρόπο χρειάζεται!