tips gia to idaniko roadtrip,ediva.gr

4 Tips για το ιδανικό roadtrip!

Κορίτσια και αγόρια επιβιβαστείτε γιατί ξεκινάει μια μοναδική εμπειρία που λέγεται roadtrip. Θεωρώ πως μπορείς να περάσεις τις καλύτερες διακοπές όταν απλά είσαι με την παρέα σου, ένα αμάξι και προορισμό το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Γιατί σκέψου μόνο πόσα διαφορετικά μέρη μπορείς να δεις, χωρίς να χρειάζεται να δεσμευτείς να μείνεις κάπου.

Αν είσαι και εσύ λάτρης αυτού του τύπου των ταξιδιών, τσέκαρε παρακάτω τα tips για το ιδανικό roadtrip. Όσο να πεις χρειάζεται λίγη οργάνωση πριν βάλετε μπρος το αμάξι και βουρ για τις περιπέτειες. Τι πρέπει να προσέξεις, τι χρειάζεσαι και πόσα πράγματα πρέπει να πάρεις; Όλα απαντώνται παρακάτω.

Συμβουλές για ένα μοναδικό roadtrip

Έλεγχος το αμάξι

eksetasi ladiwn sto amaksiΔεν φεύγεις ποτέ μα ποτέ, μα ποτέ για ταξίδι πριν κάνεις έναν έλεγχο το αμάξι. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για roadtrip! Τσέκαρε τα λάδια, την πίεση των ελαστικών, μήπως τα ελαστικά έχουν κάποια εκδορά, τη μπαταρία,τα φρένα, τα νερά, τα νερά στους υαλοκαθαριστήρες. Ένα γενικό και βασικό τσεκ απ έτσι ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεως.

Δες επίσης: 10 Έξυπνα hacks για τις καλοκαιρινές διακοπές σου!

Χάρτες, GPS και γενικά όλα τα της τεχνολογίας

volgswagen paw se chartiΠρομηθεύσου με έναν παλιό κλασικό χάρτη ταξιδίων της Ελλάδας- αν πας εσωτερικό ή αλλιώς και για εξωτερικό έναν. Είναι κάτι ωραία σπιράλ βιβλία που είναι χάρτες και σου δείχνουν τη διαδρομή. Θα μου πεις τι να το κάνω εφόσον έχω το κινητό; Ένα θα σου πω! Η τεχνολογία μπορεί να σε απογοητεύσει μερικές φορές.

Και για να μην ψάχνεσαι έχε και τον παλιό πατροπαράδοτο χάρτη. Επίσης, προμηθεύσου με αντάπτορα που να κάνουν τον αναπτήρα του αυτοκινήτου φορτιστή. Αν και τα πιο καινούρια αμάξια έχουν θύρα usb όπου μπορείς να φορτίσεις, πίστεψε με τόσοι άνθρωποι μέσα σε ένα αμάξι, δε φτάνει. Οπότε κάνε μια μικρή επένδυση, δεν κοστίζει πολύ.

Υ.Γ: Εννοείται πως μέσα στα είδη τεχνολογίας βάζεις και κάμερα για μοναδικές φωτογραφίες.

Βαλίτσες

roadtrip me filousΕδώ υπάρχουν δυο περιπτώσεις. Αν νοικιάσετε βανάκι ή τροχόσπιτο τότε ίσως να χωρέσει και να πάρεις 3-4 πράγματα παραπάνω. Αν είστε απλά με ένα Ι.Χ τότε υπολόγισε ότι θα χρειαστεί να χωρέσουν ολονών τα πράγματα, συν σνακς και ότι άλλο έξτρα από στρώματα, κιθάρες και παιχνίδια θέλετε. Ένα καλό σκεπτικό είναι να ταξιδεύεις ελαφριά. Μόνο τα απαραίτητα.

Δες επίσης: Τι να πάρεις μαζί σου στις διακοπές!

Σνακς

snack gia roadtripsΣίγουρα θα χρειαστείτε σνακς για τη διαδρομή. Στα roadtrips είναι πολύ βασικά τα σνακ, μιας και εκτός από το γεγονός ότι είσαι συνέχεια στο δρόμο,πολλές φορές κάνεις δραστηριότητες που δεν έχουν κοντά κάποια ταβέρνα να κάνεις στάση.

Οπότε υπολόγισε ανάλογα με τον επόμενο προορισμό τις προμήθειες χρειάζεστε. Πρόσεχε τι θα πάρεις μην χαλάσουν και μυρίζει όλο το αμάξι. Αλλά μην πάρεις και ότι σαβούρα υπάρχει και τρως μόνο junk!

Bonus tips:

Πολύ βασικό είναι να υπάρχει εναλλαγή στην οδήγηση. Το ιδανικό είναι να το κάνετε ανά ζευγάρια- πάντα χρειάζεται ένας καλός συνοδηγός. Οπότε ορίστε το χρονικό διάστημα που θα οδηγεί ο καθένας. Στόχος είναι να ξεκουράζονται όλοι. Επίσης, αν εκτελείς χρέη συνοδηγού, μην ξεχνάς ότι βοηθάς με τους χάρτες, αν ο οδηγός χρειάζεται νερό και να ρωτάς όποτε χρειάζεται!