χαρτόνι από τελειωμένο χαρτί υγείας

5 Χρήσεις για το χαρτόνι από τελειωμένο χαρτί υγείας!

Το χαρτί υγείας είναι από τα είδη πρώτης ανάγκης σε ένα νοικοκυριό, που μάλιστα αγοράζουμε σε αφθονία! Είναι τυλιγμένο στο γνωστό κυλινδρικό χαρτόνι που πετάμε μόλις τελειώσει το ρολό. Δες σήμερα απίστευτες χρήσεις για το χαρτόνι από τελειωμένο χαρτί υγείας!

Η πρώτη κίνησή μας ως τώρα ήταν να πετάμε το χαρτόνι από το χαρτί υγείας μόλις τελείωνε το κάθε ρολό. Τί θα έλεγες όμως αν σου έδειχνα ότι μπορείς να φτιάξεις απίστευτα πράγματα με αυτό;

Lifehacks για να αξιοποιήσεις το χαρτόνι από χαρτί τουαλέτας που τελείωσε!

1. Οργάνωση καλωδίων

οργάνωση καλωδίων σε χαρτόνι από χαρτί υγείας

Είμαι βέβαιη, ότι έχεις το πρόβλημα που έχουμε όλοι σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού ή του γραφείου μας. Όπου υπάρχουν ηλεκτρονικές συσκευές, υπάρχουν και χιλιάδες καλώδια, πολλά μέτρα το καθένα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το χαρτόνι από τελειωμένο χαρτί υγείας για να φτιάξεις αυτοσχέδιες θήκες για τα καλώδια σου! Μάλιστα, μπορείς να κολλήσεις και ετικέτα στο καθένα, ώστε να ξέρεις ποιο καλώδιο είναι. Θα σου λύσει τα χέρια!

Δες επίσης: Lifehacks για χρήσεις του conditioner μαλλιών!

2. Αυτοσχέδιες μολυβοθήκες

μολυβοθήκες από χαρτόνι από τελειωμένο χαρτί υγείας

Μια πολύ όμορφη ιδέα για να χρησιμοποιήσεις το τελειωμένο ρολό από χαρτί υγείας είναι να φτιάξεις χρωματιστές μολυβοθήκες. Πέρα από το ότι μπορείς επιτέλους να οργανώσεις τα στυλό σου, είναι μία ωραία δραστηριότητα για να απασχολήσεις και τα παιδιά σου.

Είναι μία πανεύκολη χειροτεχνία, αφού στην ουσία βάφεις με χρώματα της αρεσκείας σου κάποια ρολά. Έπειτα αν θες κόβεις κάποια από αυτά ώστε να έχεις ποικίλα ύψη. Τέλος, κολλάς μεταξύ τους τα ρολά, ώστε να έχεις μια ενιαία μολυβοθήκη, με πολλές θήκες.

Δες επίσης: Απίστευτα lifehacks με οδοντόβουρτσα που δε γνώριζες!

3. Βάση στήριξης για κινητό

βάση στήριξης για κινητό

Είναι γεγονός ότι κυκλοφορούν στο εμπόριο χιλιάδες βάσεις στήριξης του κινητού σου σε επιφάνειες. Ωστόσο, γιατί να ξοδεύεις τα χρήματά σου, αν μπορείς να φτιάξεις μια πρωτότυπη βάση στήριξης από χαρτόνι από τελειωμένο χαρτί υγείας;

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα ρολό από χαρτί υγείας, ένα ψαλίδι ή κοπίδι, μερικές πινέζες, μαρκαδόρους ή αυτοκόλλητα της αρεσκείας σου για στολισμό.

Δες επίσης: 8 Οικιακές χρήσεις του οινοπνεύματος!

4. “Γκαράζ” για αυτοκινητάκια

αυτοκινητάκι παιδιών σε ρολά από χαρτί τουαλέτας

Αν έχεις παιδιά μικρής ηλικίας και κυρίως αγόρια, σίγουρα όλο σου το σπίτι είναι γεμάτο με αυτοκινητάκια που αρνούνται να μαζέψουν. Ένας φανταστικός τρόπος να πείσεις τα παιδιά σου να τα συμμαζεύουν, είναι να τους φτιάξεις το ειδικό “γκαράζ”!

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις κάποιο πλαστικό κουτί ή κουτί παπουτσιών και να το τοποθετήσεις όρθιο. Έπειτα πάρε πολλά άδεια ρολά από χαρτί υγείας και κόλλησέ τα μεταξύ τους με κόλλα. Τέλος, τοποθέτησε τις σειρές με τα ρολά μέσα στο “γκαράζ”.

Τα παιδιά σου θα ξετρελαθούν και το σπίτι επιτέλους θα είναι τακτοποιημένο!

5. Αποθήκευση για χαρτί περιτυλίγματος

χαρτί περιτυλίγματος αποθήκευση μέσα σε χαρτόνι από χαρτί υγείας

Κάθε φορά που θέλουμε να κάνουμε κάποιο δώρο, αγοράζουμε χαρτί περιτυλίγματος για να το συσκευάσουμε! Το χαρτί περιτυλίγματος πωλείται σε τεράστια ρολά τα οποία, εφόσον χρησιμοποιήσεις, τείνουν να ξετυλίγονται και να κρέμονται!

Μία λύση λοιπόν για να αποθηκεύεις σωστά το χαρτί περιτυλίγματος ως την επόμενη χρήση του είναι η εξής. Πάρε ένα χαρτόνι από τελειωμένο χαρτί υγείας και βάλε μέσα το ρολό με το χαρτί περιτυλίγματος. Έτσι, θα σταματήσει να ξετυλίγεται και να φθείρεται!

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Tips
google-news

Ακολουθήστε το Exypnes-idees.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!