6 Τρόποι να διακοσμήσεις το παιδικό δωμάτιο για τα Χριστούγεννα!

  Λίγες μέρες απομένουν για τα Χριστούγεννα, και ήδη πολλά μαγαζιά έχουν αρχίσει να στολίζουν τις βιτρίνες τους. Σιγά-σιγά θα μπεις κι εσύ στον πειρασμό και θα αρχίσεις να στολίζεις το σπίτι σου με διάφορα διακοσμητικά στολίδια.

  Εκτός, όμως, από τα στολίδια του δέντρου, καλό θα ήταν να σκεφτείς και μερικούς τρόπους να διακοσμήσεις το παιδικό δωμάτιο. Με αυτό τον τρόπο θα ενθουσιάσεις τα παιδιά σου και θα τους βάλεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Παρακάτω θα βρεις μερικές μοναδικές ιδέες για να δώσεις στο παιδικό δωμάτιο λίγη από την μαγεία των Χριστουγέννων.

   

  Χριστουγεννιάτικος στολισμός παιδικού δωματίου

   

  1. Χριστουγεννιάτικη γιρλάντα

  xmas-banner

  Ένας πολύ εύκολος να βάλεις το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα στο παιδικό δωμάτιο είναι με μια γιρλάντα. Επέλεξε μια γιορτινή γιρλάντα και θα δώσεις μια ευχάριστη νότα στον χώρο. Προτίμησε να συγκεντρώσεις όλα τα στολίδια σε μια συγκεκριμένη θέση (για παράδειγμα, επάνω στη συρταριέρα).

  2. Χριστουγεννιάτικα σπίτια από κουτιά δημητριακών

  xmas-crafts-from-cereals

  Κράτησε μερικά άδεια κουτιά δημητριακών και μετέτρεψε τα σε ένα υπέροχο Χριστουγεννιάτικο χωριό. Κάλυψε τα κουτιά με χαρτί περιτυλίγματος. Έπειτα, χρησιμοποιώντας διάφορες προμήθειες για χειροτεχνίες, διακόσμησε τα σπίτια όπως σου αρέσει.

  3. Αυτοσχέδιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο

  diy-tree

  Αν θέλεις να στολίσεις ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα στο δωμάτιο του παιδιού αλλά φοβάσαι μη σπάσει τα στολίδια, τότε υπάρχει λύση. Μπορείς να πάρεις μερικές σφήνες και να τις βάψεις στα χρώματα που θέλεις. Έπειτα κόλλησε τες σε κόντρα πλακέ και βάλε στην κορυφή του ένα αστέρι με glitter.

  4. Χριστουγεννιάτικο δέντρο με την αλφαβήτα

  alphabet-xmas-tree

  Αν το παιδί σου βρίσκεται στην ηλικία εκείνη που μαθαίνει την αλφαβήτα, τότε σου έχω έναν διασκεδαστικό τρόπο να τη μάθετε. Πάρε (ή φτιάξε) τα γράμματα της αλφαβήτας από αφρώδες υλικό και μερικά ζωάκια, βάψε τα στα χρώματα που σου αρέσουν και πρόσθεσε κορδόνια για να τα κρεμάσεις. Μπορείς, επίσης, να τα τοποθετήσεις απλά μέσα στο δέντρο σου.

  5. Μικρό Χριστουγεννιάτικο δέντρο

  small-xmas-tree

  Ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αυτό που χρειάζεσαι για το παιδικό δωμάτιο. Είναι σε ιδανικό μέγεθος για να μπορούν να το διακοσμήσουν τα παιδιά σου, ενώ τα μικρά του στολίδια το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό.

  6. Κουκλάκι-ξωτικό

  diy-elf

  Τα κουκλάκια είναι ένα αγαπημένο παιχνίδι των παιδιών. Γιατί, λοιπόν, να μην αγοράσεις ένα κουκλάκι-ξωτικό για τα Χριστούγεννα; Μπορείς να βρεις αμέτρητες προτάσεις στην αγορά για να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο.