τεχνοτροπίες μπλε παιδικό δωμάτιο

Τεχνοτροπίες για να βάψουμε μόνοι μας τους τοίχους του σπιτιού μας!

Η αλλαγή του χρώματος στους τοίχους ανανεώνει το σπίτι μας και του δίνει μια αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας. Πολλοί από μας θα το αλλάζαμε συχνότερα αν δεν αναλογιζόμασταν το κόστος. Υπάρχουν, όμως αρκετές τεχνοτροπίες για να βάψουμε μόνοι μας τους τοίχους του σπιτιού μας, χωρίς να ξοδέψουμε πολλά χρήματα.

Ας βγάλουμε, λοιπόν, το μάστορα που κρύβουμε μέσα μας και ας πιάσουμε τα πινέλα και τα χρώματα. Οι τεχνικές είναι ιδιαίτερα εύκολες και δεν απαιτούν γνώσεις, παρά μεράκι και αγάπη γι’ αυτό που δημιουργούμε.

Τεχνοτροπίες για να βάψουμε μόνοι μας τους τοίχους του σπιτιού μας!

Ρίγες

Η τεχνική αυτή δεν αφήνει περιθώρια για λάθη καθώς η βαρύτητα κάνει όλη τη δύσκολη δουλειά. Γεμίστε τη σύριγγα με το χρώμα της αρεσκείας σας και αδειάστε την προσεκτικά ώστε να τρέξει το χρώμα κάθετα σε όλη την επιφάνεια δημιουργώντας μια ίσια γραμμή. Επαναλάβετε με το επόμενο χρώμα και ούτω καθεξής, προσέχοντας οι γραμμές να ισαπέχουν και τα χρώματα να επαναλαμβάνονται με την ίδια σειρά.

Δείτε ακόμη 10 Λάθη που μπορεί να κάνεις όταν βάφεις το σπίτι μόνος σου!

Τούβλα

Η θέα των γυμνών τούβλων σε κάποιο τοίχο του σπιτιού δίνει πολύ ζεστή αίσθηση στο χώρο. Δεν χρειάζεται να γκρεμίσουμε κανένα τοίχο για να την αποκτήσουμε, παραμόνο να ζωγραφίσουμε τα τούβλα και τα κενά ώστε να μοιάζει ανάγλυφο. Διαλέγουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο σφουγγάρι, όσο το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα “τούβλα” μας. Το βουτάμε στο χρώμα και σταμπάρουμε τα τούβλα μας στον τοίχο. Προσέχουμε και πάλι τα κενά να ισαπέχουν και κάθε σειρά να “κάθεται” πάνω στην προηγούμενη σε σωστή στοίχιση.

Βουρτσίστε τον τοίχο

Μια απλή τεχνική με πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αφού βάψετε με το ρολό τον τοίχο σας πάρτε μια μαλακή βούρτσα και βουρτσίστε τον τοίχο σας σε οριζόντιες ευθείες απ’ άκρη σ’ άκρη. Θα δώσει τη αίσθηση του ανάγλυφου και του βάθους.

Εδώ θα δείτε 9 Νέες τάσεις στα χρώματα για μοντέρνο βάψιμο σπιτιού!

Μαυροπίνακας

Τολμήστε να βάψετε έναν τοίχο του σπιτιού σας μαύρο. Πάρτε ένα ορθογώνιο κομμάτι ξύλο και βάλτε του 4 λαστιχάκια στη σειρά. Βουτήξτε το σε άσπρη μπογιά και σταμπάρετε τον τοίχο μια κάθετα και μια οριζόντια. Ο τοίχος σας θα μοιάζει σαν μαυροπίνακας που έχει ζωγραφιστεί με κιμωλία.

Σύννεφα

Μια πρόταση για το παιδικό δωμάτιο, αν και με τα κατάλληλα χρώματα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και αλλού. Βάψτε τον τοίχο γαλάζιο και αφήστε το να στεγνώσει. Στη συνέχεια τσαλακώστε μια λεπτή πλαστική σακούλα, βουτήξτε την στο λευκό χρώμα και ταμπονάρετε πάνω στον τοίχο. Ο ουρανός σας είναι έτοιμος!

Δείτε εδώ 6 Μοναδικές τεχνοτροπίες τοίχου που μπορείς εύκολα να κάνεις!

Ας βάλουμε λοιπόν τη φαντασία μας στο φουλ και ας κάνουμε τους τοίχους του σπιτιού μας μοναδικούς.