σκύλος σκηνή δάσος

5 Συμβουλές για να κάνεις camping με τον σκύλο σου!

Όσοι δεν δουλεύουν σεζόν περιμένουν την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών κάθε χρόνο. Θα πρέπει αρκετές μέρες ή και μήνες πιο πριν να βρεις τον προορισμό που θα πας. Το μέγεθος της παρέας είναι ένας ακόμα παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τον προορισμό. Δεν είναι πάντα εύκολο να μείνετε όλοι σε ξενοδοχείο.

Επίσης, κάποιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, αλλά κανείς δε θέλει να χαλάσει την παρέα. Μια ακόμη δυσκολία αντιμετωπίζεις όταν είσαι ιδιοκτήτης σκύλου. Δεν επιτρέπουν όλα τα ξενοδοχεία κατοικίδια. Έτσι το κάμπινγκ γίνεται ο αγαπημένος προορισμός για τις μεγάλες παρέες και τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων. Τι θα πρέπει να κάνεις όμως για να περάσεις καλά και ξέγνοιαστα στο κάμπινγκ με τον σκύλο σου;

Τι πρέπει να κάνεις πριν πας διακοπές σε κάμπινγκ με τον σκύλο σου!

Διάβασε τους κανόνες του κάμπινγκ

κάμπινγκ με σκύλο συμβουλές

Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα το κάμπινγκ που θα επιλέξεις να πας να μην επιτρέπει τα κατοικίδια. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει πολύ συχνά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να σου τύχει. Και να ξέρεις ότι το λουρί είναι απαραίτητο στο κάμπινγκ είτε το γράφουν οι κανόνες είτε όχι.

Δες επίσης: Πως να καθαρίσεις τις ακαθαρσίες του κατοικίδιου σου εύκολα & γρήγορα!

Υπάρχουν αρκετοί που δε θέλουν να τους πλησιάζει σκύλος και δε νιώθουν άνετα όταν δεν έχει λουρί, όσο καλά εκπαιδευμένο κι αν είναι. Αν θέλεις να μην έχεις κάποιο πρόβλημα με κάποιον γείτονα, καλό θα ήταν να τον έχεις δεμένο τις ώρες που βρίσκεται έξω.

Πάρε πολύ νερό μαζί σου

καλοκαιρινές διακοπές σκύλος συμβουλές

Μπορεί να σου ακούγεται εντελώς χαζό και αχρείαστο, αλλά θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι ο σκύλος σου είναι συνέχεια ενυδατωμένος. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποια βρύση κοντά στο σημείο που θα βρίσκεσαι, καλό θα ήταν να πάρεις πολύ νερό κι ας μην χρησιμοποιηθεί.

Δες επίσης: Πως να απομακρύνεις τις γάτες από τον κήπο και την πυλωτή!

Σε καμία περίπτωση μην επιτρέψεις να πιει θαλασσινό ή στάσιμο νερό. Το ίδιο θα πρέπει να προσέξεις και με την διατροφή του. Μπορείς να έχεις μαζί σου ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς. Έτσι θα μπορείς να του δώσεις την τροφή του όποτε θελήσεις.

Πάρε μεγάλη σκηνή

κάμπινγκ σκύλος

Η σκηνή που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη, καθώς θα πρέπει το κατοικίδιο σου να βρίσκεται μέσα κατά την διάρκεια της ημέρας. Όταν ο ήλιος γίνεται δυνατός θα χρειαστεί σκιά όπως κι εσύ. Επίσης, το βράδυ είναι καλό να τον έχεις μέσα στη σκηνή σε ένα δικό του καλάθι. Έτσι δε θα έχεις το νου σου όλο το βράδυ μήπως του συμβεί κάτι. Δες ακόμη 10 Life hacks ιδανικά για όσους έχουν σκύλο!

Πάρε μαζί σου την βούρτσα του

περιποίηση σκύλου κάμπινγκ

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα συναντήσεις πολλά κολλώδη φυτά. Μπορεί να τα γνωρίζεις και να τα αποφύγεις, το ίδιο όμως δε συμβαίνει και με τους σκύλους. Μία καλή βούρτσα θα χρειαστεί σε περίπτωση που μπλεχτεί η τρίχα του.

Πάρε μαζί σου τα παιχνίδια του

σκύλος παιχνίδια φύση

Όπως εσύ έχεις το κινητό σου, ένα βιβλίο, ένα περιοδικό ή οτιδήποτε άλλο σε ευχαριστεί να κάνεις όταν ξεκουράζεσαι, την ίδια ανάγκη έχει και ο σκύλος σου. Αν θέλεις να τον αφήνεις για μερικές ώρες μέσα στη μέρα να ηρεμεί μόνος του, φρόντισε να έχεις μαζί σου τα αγαπημένα του παιχνίδια. Δες ακόμη 6 Lifehacks για όσους έχουν κατοικίδια στο σπίτι!