5 Συμβουλές για την επιλογή φωτιστικού τραπεζαρίας!

  Ο φωτισμός σε ένα σπίτι είναι πολύ σημαντικός. Ανάλογα με τον φωτισμό που έχει το κάθε δωμάτιο μπορεί να αλλάξει και η διάθεσή σου. Επίσης, θα πρέπει να επιλέξεις το κατάλληλο φωτιστικό για τον κάθε χώρο. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να προσθέσει ομορφιά στον χώρο που βρίσκεται.

  Όσο αφορά όμως την τραπεζαρία, εκτός από όλα αυτά, κάνει το δείπνο με την οικογένεια και τους φίλους πολύ πιο ευχάριστο. Ένα καλό φωτιστικό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι και πολύ ακριβό. Αν θέλεις να βρεις το κατάλληλο φωτιστικό χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα, τότε ήρθες στο σωστό μέρος.

  Πως να επιλέξεις το σωστό φωτιστικό για την τραπεζαρία σου!

  Επέλεξε το στυλ που θέλεις

  tips fotistiko trapezaria

  Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις το στυλ που θέλεις να δώσεις στην τραπεζαρία σου. Είτε επιλέξεις μοντέρνο στυλ, είτε πιο παραδοσιακό, αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι ο φωτισμός που σου δίνει το κάθε φωτιστικό. Υπάρχουν τρία είδη φωτιστικών που μπορείς να επιλέξεις. Η επιλογή εξαρτάται από την φωτεινότητα που θέλεις να έχεις.

  Διάλεξε το μέγεθος

  fotismo saloniou exypnes-idees.gr

  Δες επίσης: Ποια είναι τα βασικότερα λάθη που κάνεις στο φωτισμό του σπιτιού σου!

  Το μέγεθος και το σχήμα ενός φωτιστικού εξαρτάται από το μέγεθος και το σχήμα του τραπεζιού. Μερικοί επιλέγουν να βάζουν ένα πολύ μεγάλο φωτιστικό γιατί πιστεύουν ότι φαίνεται ωραίο. Το μεγάλο όμως δεν είναι πάντα και πιο ωραίο. Το μέγεθος που θα πρέπει να έχει είναι περίπου το 1/3 του τραπεζιού. Αν είναι λίγο μικρότερο ή λίγο μεγαλύτερο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην ξεφύγεις πολύ.

  Σωστό ύψος

  epilogi fotistikou saloni

  Δες επίσης: 8 Υπέροχες ιδέες για πολύφωτο κρεβατοκάμαρας!

  Κάποια από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονται στα φωτιστικά είναι το ύψος που έχουν πάνω από το τραπέζι. Δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψηλά, καθώς δεν θα βοηθάει τόσο με τον φωτισμό του. Το σωστό ύψος είναι 70-80 εκατοστά πάνω από το τραπέζι. Βάζοντάς το σε αυτό το ύψος, το φως που θα φέρνει στο τραπέζι θα είναι πολύ καλύτερο και θα δημιουργήσει μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

  Φώτα στο ταβάνι

  fotistiko orofis symvoules

  Προσθέτοντας μερικά φώτα στο ταβάνι, θα μπορέσεις να περιορίσεις την λάμψη από το φωτιστικό όταν το μέρος είναι πολύ σκοτεινό. Αυτό βοηθάει ακόμα περισσότερο τα φωτιστικά που φέρνουν το φως περισσότερο προς τα πάνω. Τέτοιου είδους φωτιστικά είναι τα τύπου κεριού. Δες ακόμη 34 φανταστικές ιδέες για φωτιστικό οροφής σαλονιού!

  Διάλεξε τις σωστές λάμπες

  diakosmisi trapezarias exypnes-idees.gr

  Πλέον στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλές λάμπες για να επιλέξεις. Είναι πολύ δύσκολο να σου μιλήσω για την κάθε μία ξεχωριστά, μπορώ όμως να σου δώσω ένα γρήγορο tip. Στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους οι λάμπες είναι 2700Κ LED. Αν ο χώρος σου έχει πολλά δροσερά και ψυχρά χρώματα όπως λευκό, μπλε και γκρι, τότε η καλύτερη επιλογή είναι οι λάμπες 3000K LED. Δες ακόμη 29 φανταστικές ιδέες για να προσθέσεις κρυφό φωτισμό στο σπίτι σου!